Reiser til Mai Khao Beach

Nordvest på Phuket ligger Mai Khao Beach, den lengste stranden på øya (9 km). Dette er en rolig del av Phuket med få restauranter og barer. Perfekt for lange gåturer på stranden og noe shopping i turtle village.

Mai Khao har Phuket’s lengste strand og godt utvalg av hoteller

Nordvest på Phuket ligger Mai Khao Beach, den lengste stranden på øya (9 km). Populært kalt Airport Beach på grunn av sin nære beliggenhet til flyplassen (15 min). Selv om det ligger en del store resorter i området så er dette en ganske rolig del av Phuket med få restauranter og barer. Perfekt for lange gåturer på stranden og noe shopping i turtle village. Patong Beach ligger 45 minutter unna.

Mai Khao stranden er en av de lengste på Phuket og er samtidig kjent for å være en av de fredeligste. Dette skyldes primært at den lange, finkornete sandstranden er en del av Sirinath National Park. Det har derfor ikke vært samme utvikling av turisme her som andre steder på Phuket. Reiser du til Mai Khao, som ligger på den nordvestlige delen av øya, får du derfor optimale betingelser for å roe helt ned og bare nyte strandlivet og det solrike klimaet. 

Phukets lengste strender 

Det er kun 20 minutters kjøring hit fra flyplassen, men når du står med føttene i den bløte stranden og ser utover det blå havet, føles det alikevel som om byen Mai Khao er lenger vekke fra alt enn den egentlig er. Det er uten tvil takket være strandens nasjonalparkstatus at det har vært litt mer utvikling i Mai Khao. Det er et rimelig utvalg av gode hotell, spisesteder og familievenlige fornøyelser. Den store Splash Jungle Water Park, som åpnet i 2010, har sammen med den rolige atmosfæren f.eks. gjort Mai Khao til litt av en familiefavoritt. 

Når det er sakt, så er Mai Khao en by som først og fremst appellerer til reisende som ikke har bruk for en masse aktivitetsmuligheter, og som heller prioriterer fredelige spaserturer langs vannet enn et livlig nattliv. Den nordlige delen av Phuket er generelt mindre utviklet og har en lavere befolkningstetthet enn de lenger mot sør. Det er derfor heller ikke i Mai Khao at du finner shoppingmuligheter som i f.eks. Patong eller Phuket. Men det er et lite shoppingområdet ikke langt fra stranden, Turtle Village, hvor du kan få tak i det meste, blandt annet også souvenirer. 

Får du på et tidspunkt i løpet av ferien lyst til å finne på mer, kan du dra på båtutflukt eller besøke noen av de større byene på Phuket. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Mai Khao

Populære hoteller i Mai Khao

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Mai Khao
9,5
Fantastisk
2516 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Mai Khao
9,5
Fantastisk
1353 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Mai Khao
8,1
Meget bra
1565 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)