Reiser til Rawai

Besøk den koselige fiskelandsbyen Rawai på øya Phuket i Thailand. Nyt avslappende strandliv, storslåtte naturopplevelser og den gjestfrie thailandske kulturen. Bestill en billig reise til Rawai med Solfaktor!

Rawai som reisemål

Rawai ligger på den sørlige spissen av øya Phuket i Thailand. Feriestedet er også kjent som Rawai Beach og tiltrekker seg turister fra hele verden. Her kan du oppleve en sjarmerende fiskelandsby i rolig tempo, behagelig strandliv og en autentisk thailandsk atmosfære. Rawai passer godt for familier som reiser med barn og par som ønsker et avbrekk fra hverdagens stress.

Attraksjoner og aktiviteter i Rawai

Rawai inviterer til attraksjoner og naturopplevelser for hele familien. Strandlivet i Rawai er avslappende med mindre strender enn de nordlige delene av Phuket. En av de mest kjente strendene er Nai Harn Beach med myk sand og rolig vann som er ideelt for barnefamilier. Det er også et flott sted for kajakkpadling og paddleboarding. Rawai er også kjent for båtturer til omkringliggende øyer i de karakteristiske longtailbåtene. Du kan besøke småøyer som Coral Island, Koh Lone eller Koh Bon som inviterer til fredelig strandliv i tropiske omgivelser.

Rawai er også kjent for spektakulære naturopplevelser. De vakre områdene rundt Rawai inviterer til fotturer, sykkelturer og kajakkturer. Ta turen til Promthep Cape som er et utkikkspunkt som gir panoramautsikt over området. Her kan du ta imponerende bilder mens du beundrer solnedgangen og den storslåtte utsikten over Andamanhavet.

Det er også å anbefale utflukter til feriestedene Kata og Karon. Begge tilbyr flotte sandstrender med myk sand og krystallklart vann med gode muligheter for vannsportsaktiviteter som snorkling, dykking og surfing. Ønsker du shopping og pulserende natteliv bør du ta turen til livlige Patong.

Når er det best å reise til Rawai?

Høysesongen i Rawai er mellom november og april med temperaturer rundt 30 grader, solfylte dager og behagelig luftfuktighet. I denne perioden besøker mange turister feriestedene i Phuket og strendene er ofte fulle. Overgangssesongen i Thailand er mellom april og juni med stigende luftfuktighet og temperatur. Det er relativt stabilt vær med mye sol og dette er den varmeste tiden å besøke Rawai. Regntiden er fra juni til oktober med kraftig nedbør og høy luftfuktighet. Selv om det kommer tropiske regnskyll gjennom dagen er det også perioder med sol og milde temperaturer. I denne perioden er det færre turister som besøker Rawai.

Matopplevelser og uteliv i Rawai

Rawai byr på varierte og smakfulle matopplevelser. Den koselige fiskelandsbyen er kjent for fersk sjømat med restauranter som spesialiserer seg på fisk og skalldyr tilbredt på lokal vis. Her finner du restauranter som serverer autentiske thailandske retter som pad thai og curryretter og spisesteder med et internasjonalt preg. Rawai har også koselige kafeer hvor du kan nyte ferske juicer, kaffe og søtsaker. 

Rawai har et rolig natteliv sammenlignet med andre feriesteder på øya. Her finner du noen lokale barer langs stranden som inviterer til live musikk og karaoke. Ønsker du mer livlig uteliv kan du ta turen til Patong som er kjent for mange nattklubber og barer som holder det gående hele natten.

Fly og hotell i Rawai

Phuket internasjonale flyplass (HKT) er den nest mest trafikkerte i Thailand, og det er relativt enkelt å fly til Phuket fra flere norske byer med mellomlanding. Reisetiden ligger på omtrentlig 10-13 timer, avhengig av hvor man mellomlander. Den enkleste måten å komme seg til kjente feriesteder som Patong, Karon, Kata og Rawai er med taxi som er tilgjengelig utenfor flyplassens ankomsthall. Et rimeligere alternativ er å ta minibuss som stopper ved flere feriesteder i Phuket, inkludert Patong, Karon og Kata. Du kan også leie bil om du ønsker mer fleksibilitet til å utforske andre steder rundt på øya Phuket

Det er et godt utvalg av overnattingsmuligheter for enhver smak i Rawai. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, bungalow-hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Rawai og Thailand!

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Rawai

Populære hoteller i Rawai

Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Rawai
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Rawai
8,4
Meget bra
1545 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Sør-Thailand, Phuket, Rawai
7,9
Bra
900 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi