Reiser til Valencia

Besøk kulturbyen Valencia i Spania! Nyt deilig sol- og badeliv i kombinasjon med historiske severdigheter, moderne design og et livlig natteliv. Bestill en billig reise til Valencia med Solfaktor!

Valencia som reisemål

Valencia er den tredje største byen i Spania beliggende ved Middelhavet. Byen ligger i Valencia-regionen sør for storbyen Barcelona og nord for den populære kyststripen Costa Blanca. Det er et yndet reisemål for alle som søker sol og varme kombinert med et attraktivt storbyliv. Valencia er en av Spania sine store kulturbyer og her kan du oppleve historiske severdigheter, kulinariske opplevelser og kort vei til naturopplevelser og utendørsaktiviteter i Valencia-regionen.

Attraksjoner og aktiviteter  i Valencia

Valencia byr på mange attraksjoner og aktiviteter for besøkende. Strandlivet er et stort trekkplaster og en av de mest populære strendene i byen er den langgrunne, brede La Malvarrosa-stranden. Stranden er barnevennlig og tiltrekker seg mange familier med en rekke moderne fasiliteter og en hyggelig strandpromenade med restauranter og strandbarer. Den livlige sandstranden Las Arenas er også et godt alternativ, spesielt om du liker livlig stemning på strandbarer og et godt utvalg av vannsportaktiviteter.

Valencia kombinerer historie med moderne design. Besøk gamlebyen med den gamle bymuren fra 1300-tallet, den praktfulle La Seu-katedralen og det 60 meter høye klokketårnet El Miguelete. Her finner du en av Valencia sine viktigste turistattraksjoner, La Lonja de la Seda, en bygning med storslått gotisk arkitektur som står på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg regnes byen for å være et sentrum for banebrytende, moderne design. Her finner du Ciudad de las Artes y las Ciencias (Byen for kunst og vitenskap), et kulturelt og arkitektonisk kompleks med en rekke fascinerende museer, blant annet Europas største akvarium, Oceanografic. Valencia byr også på gode shoppingmuligheter og er kjent for sine mange festivaler og kulturelle arrangementer året rundt.

Valencia er et godt utgangspunkt for aktiv ferie og naturopplevelser i Valencia-regionen. Sør for byen ligger Albufeira National Park, en ferskvannslagune og elvemunning ved kysten. Her er det gode muligheter for fugletitting, båtturer på lagunen og kajakkpadling, samt fotturer og vandring. Du finner også flere turløyper i innlandet langs elven Turia.

Når er det best å reise til Valencia?

Høysesongen i Valencia er fra juni til august, som det meste av Spania ellers. På sommeren er både temperaturene og prisene på sitt høyeste og det er flest turister som besøker byen. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene er både våren og høsten gode tidspunkt å besøke Valencia for en storbyferie. I disse periodene er det behagelige temperaturer og mye opphold og det er ideelt for naturopplevelser i Valencia-regionen. På våren kan du også oppleve flere av byens festivaler, både påskefestivaler og Fallas-festivalen i mars – en fem dagers gatefest med blant annet konserter og danseoppvisninger. Vinteren er lavsesong i Valencia med kjøligere temperaturer og mer nedbør. I denne perioden kan du gjøre gode kupp på fly og hotell og oppleve byens historiske severdigheter i en roligere atmosfære.

Matopplevelser og uteliv i Valencia

Matkulturen i Spania står sterkt og i Valencia kan du forvente deilige, spanske matopplevelser. Byen har en blomstrende tapaskultur med mange lokale tapasbarer, og den kjente risretten paella som serveres med grønnsaker, kylling eller sjømat har sitt opphav i Valencia-regionen. Beliggenheten ved Middelhavet gir også rik tilgang til fersk sjømat. Blant annet langs stranden La Malvarrosa finner du et stort utvalg restauranter som tilbyr ferske delikatesser fra havet. Du bør også prøve den forfriskende drikken kalt horchata laget med bløtlagte, malte og søtede tigernøtter som ofte serveres sammen med fartons, en type spansk bakverk. Valencia tilbyr også et stort utvalg av internasjonale restauranter som byr på smaker fra alle verdens hjørner.

Utelivet i Valencia er variert og livlig med et stort utvalg av hippe cocktailbarer, puber og nattklubber. I sentrum av Valencia finner du de største og mest populære nattklubbene som holder det gående til de tidlige morgentimene. Nabolagene El Cabanyal og Ruzafa er kjent for sin trendy atmosfære med mange barer og caféer hvor du kan nyte drinker og god stemning utover kvelden. Lokalbefolkningen i Valencia starter ofte kvelden her før de drar videre til byens nattklubber.

Fly og hotell i Valencia

Du kommer deg enkelt til Valencia med direktefly til Alicante internasjonale lufthavn (ALC). Flyturen fra Oslo Gardermoen til flyplassen i Alicante tar ca. 3 timer og 45 minutter. Fra flyplassen i Alicante kan du ta både buss og lokaltog til Valencia. Ønsker du mer frihet til å utforske Valencia-regionen, Costa Blanca og Spania i eget tempo kan du vurdere å leie bil på din ferie til Valencia.

Valencia har et bredt utvalg av hoteller for enhver smak og budsjett. Her finner du all-inclusive hoteller rett ved stranden, kjente hotellkjeder eller hyggelige boutique hoteller i sentrum av byen. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Valencia og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Valencia

Populære hoteller i Valencia

Spania, Valencia-regionen, Valencia
8,8
Meget bra
3533 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Valencia
9,9
Fantastisk
349 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Valencia
8,6
Meget bra
853 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)