Reiser til Albir

Nyt en avslappende strandferie i Albir på Costa Blanca i Spania. Byen inviterer også til kulturelle attraksjoner og flotte naturopplevelser. Bestill en billig reise til Albir med Solfaktor!

Albir som reisemål

Albir er en liten by på Costa Blanca ved Middelhavet i Spania. Byen ligger i Valencia-regionen, ca 65 km nord for Alicante og ca 130 km sør for Valencia. Det er et sjarmerende reisemål som inviterer til avslappende strandliv i naturskjønne omgivelser og hyggelig kulturliv.

Attraksjoner og aktiviteter i Albir

Det avslappende strandlivet i Albir tiltrekker seg mange turister. Hovedstranden Playa del Albir har myk sand, klart badevann og en fredelig atmosfære. Du finner moderne fasiliteter med solsenger og parasoller og kort vei til strandpromenaden med kafeer og spisesteder.  Strandpromenaden inviterer også til spaserturer langs kysten av Costa Blanca og byen har en utendørs kunstpromenade hvor du kan beundre kunstverk og skulpturer langs stranden.

Albir byr på kulturelle attraksjoner og naturopplevelser i Valencia-regionen. I nærheten av byen ligger naturreservatet Sierra Helada naturpark med en variert flora og fauna som inviterer til fotturer og vandring i flott natur. Ta turen opp til fyret i Albir, som ligger på en høyde med panoramautsikt over byen og Costa Blanca. Utforsk den sjarmerende bykjernen i Albir med brosteinsgater, butikker og lokale markeder. Det er også verdt å besøke Casa de Cultura, et kulturhus i byen med regelmessige utstillinger, konserter og kulturelle arrangementer. Kulturkalenderen i Albir er tettpakket med festivaler, herunder gatekavalkadene i San Jose i mars, Albir Filmfestival med sine filmstjerner i juli, sommerfestivalene i august, og den store feiringen av den Hellige Kristus i november.

En ferie i Albir er ikke komplett uten et besøk i temaparken Terra Mittica, der du kan nyte suset i rutsjebanene og besøke områder som er inspirert av blant annet oldtidens Egypt, det gamle Hellas og det historiske Spania. Hvis barna elsker badeland, bør dere besøke Aqualandia, som ligger i nærområdet.

Når er det best å reise til Albir?

Sommermånedene er høysesongen i Albir, og i Spania generelt. Temperaturene kan stige til rundt 30 grader og det tiltrekker seg mange turister som søker sol og bad. Ønsker du å unngå den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene kan du besøke Albir på våren eller høsten. I disse periodene er det behagelige temperaturer som er ideelle for naturopplevelser langs Costa Blanca og i Valencia-regionen. Vinteren er lavsesong med kjøligere temperaturer og mer nedbør. Det er perioden med minst besøkende i Spania.

Matopplevelser og uteliv i Albir

Du kan nyte gode matopplevelser i Albir. Hovedgaten Avenida del Albir har et bredt utvalg av restauranter, kafeer og barer. Her finner du både autentiske spanske spisesteder og internasjonale restauranter som serverer smaker fra flere verdenshjørner. Tapas og pintxos er en viktig del av matkulturen i Spania, og i Albir finner du mange hyggelige tapasbarer. Beliggenheten ved Middelhavet gir også mange fiskerestauranter som serverer fersk sjømat tilberedt med lokale råvarer. Nyt måltidet med havutsikt på strandpromenaden.

Utelivet i Albir er rolig sammenlignet med andre byer på Costa Blanca. Her finner du strandbarer og utesteder med en hyggelig atmosfære som byr på live musikk og underholdning. Ønsker du mer hektisk natteliv kan du ta turen til nabobyen Benidorm som er kjent for sitt pulserende uteliv og ligger kun 15 minutters kjøring unna.

Fly og hotell i Albir

Det er enkelt å komme seg til Albir fra Norge. Hovedflyplassen på Costa Blanca er Alicante lufthavn (ALC) og hit går det direktefly fra flere norske byer. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 45 minutter. Fra flyplassen i Alicante er det enkleste alternativet å ta taxi til Albir. Du finner taxier tilgjengelige utenfor ankomsthallen og turen tar vanligvis rundt 45 minutter. Et rimeligere alternativ er å ta buss til Alicante sentrum og deretter bytte til en buss som går direkte til Albir. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker å utforske mer av Costa Blanca og Valencia-regionen i eget tempo.

Albir byr på gode overnattingsalternativer for både familier med barn, par og eldre. Her finner du all-inclusive hoteller rett ved stranden, koselige gjestgiveri og sjarmerende boutique-hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Albir og Spania!



Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Albir

Populære hoteller i Albir

Spania, Valencia-regionen, Albir
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Albir
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Albir
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Albir?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser