Reiser til Torrevieja

Ta med hele familien til populære Torrevieja på Costa Blanca i Spania. Her kan du nyte sol og bad på flotte sandstrender, spennende attraksjoner og en livlig strandpromenade. Bestill en billig reise til Torrevieja med Solfaktor!

Torrevieja som reisemål

Torrevieja er en by på Costa Blanca ved Middelhavet i Spania. Byen ligger ca 45 km sør for Alicante i Valencia-regionen. Det er et svært attraktivt reisemål som tiltrekker seg mange turister årlig, spesielt på grunn av den varierte kystlinjen som er ca 20 kilometer lang. Torrevieja kan friste med et livlig byliv med en hyggelig strandpromenade, og det er gode muligheter for flotte naturopplevelser i nærliggende områder.

Attraksjoner og aktiviteter i Torrevieja

Strandlivet i Torrevieja er et trekkplaster for mange turister. Her finner du en ca 20 km lang kyststrekning langs det fantastiske Middelhavet med alt fra langgrunne, familievennlige strender til små, steinete bukter og naturlige klippeformasjoner. De mest populære strendene ligger som perler på en snor med La Mata-stranden, Cabo Cervera-stranden, Los Locos-stranden, Los Náufragos-stranden og Ferris-stranden. På alle strendene er det moderne fasiliteter, et godt utvalg av strandbarer og spisesteder og mange vannsportsaktiviteter. Det er også familievennlige fasiliteter på strendene med lekeplass for barn, toaletter og dusjer. I høysesongen er det livlig fra morgen til kveld langs strandpromenaden med kveldsmarked, musikk og kulturliv.

Området rundt Torrevieja er kjent for sin saltproduksjon og i sentrum finner du saltmuseet som gir innsikt i den viktige rollen salt har spilt for byen. Du kan også besøke naturreservatet, Parque Natural de las Lagunas de la Mata y Torrevieja, som ligger rett ved byen. Her er det to saltlaguner med fargespill av rosa og grønt og stedet er et viktig habitat for blant annet flamingoer som inviterer til flotte naturopplevelser.

Torrevieja er et godt utgangspunkt for aktiv ferie i Valencia-regionen. Det er flere kyststier som er godt egnet til både fotturer og sykling og byr på flott utsikt mot kystområdet Costa Blanca og landemerke for byen- fyrtårnet, Faro de Cabo Cervera. Det ligger også et stort badeland i Torrevieja, med mange fasiliteter og aktiviteter for hele familien. Golf er en populær aktivitet blant mange turister og du finner mange flotte golfbaner i nærheten av byen. Det er også verdt å ta turen til andre byer i Valencia-regionen og utforske mer av Spania på din ferie i Torrevieja.

Når er det best å reise til Torrevieja?

Sommeren er høysesong i Spania og det er tiden hvor flest turister besøker Torrevieja. I denne perioden kan temperaturen overstige 30 grader som inviterer til deilig strandliv, og det er mange arrangementer og et yrende folkeliv på strendene og i byen. Det er perioden med høyest priser, så det er lurt å bestille fly og hotell i god tid for å sikre seg den beste prisen. Middelhavsklima på Costa Blanca gjør at du også kan nyte behagelige temperaturer på våren og høsten. I disse periodene er det ideelle forhold for utendørsaktiviteter som for eksempel golf som er populært i området, samt naturopplevelser i Valencia-regionen. Vinteren er lavsesong med minst turisme. Det er kjøligere og mer utsatt for nedbør, men du kan fortsatt nyte solrike dager i Spania på vinteren.

Matopplevelser og uteliv i Torrevieja

Matkulturen i Spania står sterkt og i Torrevieja kan du glede deg til gode matopplevelser. Her finner du et godt utvalg restauranter som tilbyr tradisjonelle spanske retter, og spisesteder med et internasjonalt preg. Den klassiske retten paella kommer fra Valencia-regionen og du kan smake den med både grønnsaker, kjøtt eller sjømat. Byen har mange tapasbarer som serverer småretter med lokale råvarer og beliggenheten ved Middelhavet gjør at fersk sjømat spiller en stor rolle på mange restauranter. Det er verdt å besøke det store innendørsmarkedet i byen som tilbyr et stort utvalg smakfulle råvarer og lokale produkter.

Utelivet i Torrevieja er variert og livlig. Her finner du et bredt utvalg av barer, puber og nattklubber med live musikk, DJ-er, sportsarrangementer og underholdning. Strandpromenaden blir spesielt pulserende om sommeren med et yrende folkeliv og mange populære barer og nattklubber som holder det gående hele natten.

Fly og hotell i Torrevieja

Du kommer deg enkelt fra Norge til Torrevieja. Det går direktefly fra flere norske byer til hovedflyplassen på Costa Blanca, Alicante lufthavn (ALC), og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 3 timer og 45 minutter. Torrevieja ligger 45 km fra flyplassen i Alicante og det går ekspressbusser regelmessig som tar deg til busstasjonen i byen. Taxi er også tilgjengelig rett utenfor ankomsthallen på flyplassen. Ønsker du å utforske mer av Spania på egen hånd, langs kysten av Costa Blanca eller innlandet i Valencia-regionen, kan du leie bil.

Torrevieja har et bredt utvalg av hoteller. Reisemålet passer både for familier med barn, par, venner eller om du reiser alene. Her finner du store all-inclusive hoteller med moderne fasiliteter og små, sjarmerende boutique hoteller ved stranden. Du velger om du vil bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Torrevieja og Spania!



Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Torrevieja

Populære hoteller i Torrevieja

Spania, Valencia-regionen, Torrevieja
8,2
Meget bra
506 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Torrevieja
8,8
Meget bra
2296 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Torrevieja
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Torrevieja?

7,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser