Reiser til Armacao de Pera

Armacao de Pera, som ligger i nærheten av Silves på den sentrale delen av Algarvekysten, er et populært reisemål med flere strender, caféer og restauranter som byr på et bredt utvalg av muligheter.

Området er ett av de siste stedene på Algarvekysten hvor fiskebåtene settes ut på havet og trekkes i land fra stranden, fordi det ikke er en havn i Armacao de Pera.

Bestill en reise til Armacao de Pera med Solfaktor og bo på ett av våre hoteller. Vi tilbyr alltid full fleksibilitet på datoer og reiselengde og du velger naturligvis selv om du vil bestille ferien som en samlet pakke, inkl. fly og hotell, eller om du selv vil arrangere transporten og bare booke ferieboligen gjennom Solfaktor.

Få inspirasjon og les mer om reiser til Armacao de Pera nedenfor, eller bruk søkemotoren med det samme for å finne din neste reise til Armacao de Pera.

>> Les mer om reiser til Algarve her

Strender

Byens største strand er Praia Grande, som er mer enn tre kilometer lang. Det gir massevis av plass til solbading og avslapning på den fine gyldne sanden. Stranden skråner forsiktig ned mot havet, noe som gjør den ideell for barn. Mange vannsportsaktiviteter er forøvrig tilgjengelige fra stranden. 

Med sin vakre beliggenhet ved en bred bukt er den lange strekningen av gylden sand særdeles attraktiv for feriegjester. Nær byens festning finner du brosteinsbelagte gater med en rekke butikker, caféer og restauranter; dette er en av de vakreste områdene i Armacao.

Hvis du går langs strandpromenaden i den gamle bydelen, finner du flere restauranter og caféer som byr på retter med fersk fisk og skalldyr.

Det er to mindre strender i byen og disse er ideelle for dem som ønsker å komme litt vekk fra folkemengdene.

Opplevelser 

Det er ikke bare den vakre stranden (og andre strender i nærheten) og de mange vannsport-aktivitetene som byr på store opplevelser i og omkring Armacao. Det ligger flere golfbaner i nærheten av byen, en dykkerklubb, et badeland, en liten dyrehage med en dyregård og ponniridning for de yngre barna og et gocart-senter. Bare 15 minutter fra byen ligger det store reisemålet Albufeira, hvor det er også er massevis av aktiviteter.

Det er mange barer i området og ett par nattklubber, som du kan besøke hvis du vil tilbringe en kveld eller natt ute på byen. Det er alltid forskjellige underholdningstilbud på noen av hotellene, og det finnes også et kasino. Med andre ord kommer du neppe til å kjede deg!

Hvis du er på ferie i byen den siste weekenden i juli og den første weekenden i august, så har du muligheten til å oppleve festivalen Arraial do Petisco. Festivalen arrangeres på sportsplassen og byr på levende musikk hver kveld, helt ut i de små timer. Du kan også prøve den tradisjonelle snacksen og lokale retter som serveres på festivalen. En fin kveld for hele familien!

Butikker og resturanter

Det er massevis av butikker i Armacao de Pera, og med to store shoppingsentre er det en god sjanse for at du finner det du leter etter. Det er mange supermarkeder, butikker og de sedvanlige turistbutikkene, og hvis du mangler noe, ligger hovedstaden Lisboa bare en kort busstur unna med dens langt større utvalg av butikker og stormagasiner.

Mange av restaurantene ligger i gamlebyen og byr på et bredt utvalg av retter, fra tradisjonelle portugisiske retter til internasjonale retter. Du finner også skalldyrrestauranter med rimelige priser.

Dagsutflukter

Det er massevis av muligheter for dagsutflukter i området rundt Armacao de Pera. Du kan for eksempel dra på vinturer i området, utforske de historiske stedene i regionen, besøke sandskulptur-festivalen som arrangeres i Pera fra mai til oktober, eller dra på en tur i Salgados Naturreservatet som er fantastisk for vandrere og andre naturelskere. Hvis du drar på en dagstur mot vest, kan du oppleve kystens dramatiske landskap med huler og interessante klippeformasjoner, som best ses fra en båt. Det kjøres båtturer fra Fishermans Beach.

En 20 minutters kjøretur i bil eller buss bringer deg inn til byen Silves med et vakkert slott fra 15. århundre og en fantastisk utsikt ut over områdets marker og sitruslunder. Det er også en gotisk katedral og et arkeologisk museum med interessante funn fra jernalderen.

Hvis du vil kombinere en dag i et underholdende vannland og også oppleve dyr, skal du ta en tur i Zoomarine, som er Portugals eneste kombinerte dyre- og marinepark. Her er det delfinshow og andre show, blant annet med sjøløver, rovfugler og vannfugler. Det er også et stort akvarium og et område med alligatorer. Du kan også velge å slappe av ved parkens basseng, eller prøve noen av parkens mange forlystelser. Uansett hva du velger, så er det gode forutsetninger for at hele familien vil tilbringe en god dag ute.

Det ligger også et stort badeland, Aqualand, i Alcantarilha, bare 10 minutter unna. Der kan man prøve en rekke vannrutsjebaner og andre fornøyelser som egner seg til hele familien. Parken er åpen fra slutten av mai til midten av september. Det ligger også en gokartbane i nærheten, som er en kopi av Jacarepagua Formel 1-banen i Brasil, og massevis av annen underholdning for hele familien.

Hoteller og ferieboliger i Armacao de Pera

Bruk søkemotoren til å finne din neste reise til Armacao de Pera med mulighet for avreise fra flere byer, blant annet Oslo, Bergen, København, Billund eller Hamburg. Vi finner automatisk nettets beste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og lager en pakke sammen med hoteller og ferieboliger i Armacao de Pera. Du kan også velge å bestille transfer til din feriebolig eller en leiebil som står klar ved flyplassen, så du får den beste start på ferien.

Alt blir automatisk samlet i en pakkereise med reisegaranti og dermed er du også dekket av pakkereiseloven, så du får det beste fra begge verdener. God tur!

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Armacao de Pera