Hotel Château de la Tour

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

8,9
Meget bra
720 anmeldelser

Den franske riviera, og ikke minst Cannes, er kjent for sin trendy atmosfære og filmfestival. De mange designbutikkene, imponerende palasshotell og ikke minst utallige solskinnstimer. Men nå skal dere få høre en hemmelighet... For vi vil gjerne ønske velkommen til en av Cannes’ største uoppdagede attraksjoner, men ikke si det til noen :) Det vakre boutiquehotell Château de la Tour, som til daglig drives av Mr. Riccobono og hans team.

Gul. Det er fargen som stråler som en annen sol fra husets fasade og ja... selvfølgelig med et lite tårn, som det franske navnet hentyder til; château. Villaen ligger på en større eiendom med panoramautsikt til Middelhavet. Det er et meget sjeldent syn på disse kanter, med en slik beliggenhet. De utallige ikke-utbygde kvadratmetrene på eiendommen har fornuftig nok blitt utnyttet til å tilby gjestene en parklignende hage, utendørs svømmebasseng, stor felles terrasse m.m. – Enhver eiendomsmegler vil drømme om å kunne få satt fingrene i denne eiendommen. Men som Mr. Riccobono forteller meg, så har han sammen med sin spanske kone alltid arbeidet innenfor hotellbransjen og Hotel Château de la Tour er deres felles drøm og prosjekt. Denne lidenskapen merker jeg med det samme! Selv parkeringsplassen har en viss form for atmosfære.

Uten å høres ut som en eller annen salgstekst fra en eiendomsmegler, så skal Hotel Château de la Tour oppleves! Fra de vakre rommene, den gastronomiske menyen (med fornuftige priser) og restauranten er fylt med franskmenn, og det er alltid et godt tegn. Servicen er også god! Kelneren Patrick som smiler og hjelper deg gjennom "menu alléchant" (en spennende meny) og ikke minst kokken, som på kvelden går rundt til alle bordene for å høre om ganen din er tilfreds... eller som i mitt tilfelle, spør hvorfor jeg ikke har spist opp. Min unnskyldning til kokken var oppriktig; jeg hadde simpelthen blitt så mett, at jeg ville trille avgårde hvis noen pustet på meg!

Aktiviteter og fasiliteter

  • Sett deg godt tilrette hos Patrick og co. i den gastronomiske restauranten 
  • Stor utendørs terrasse med postkortutsikt mot Middelhavet Her serveres det lunsj og middag under åpen himmel – kun tilsett stjerner etter mørkets frembrudd
  • Som et ekte fransk hotell med respekt for seg selv, kan du "naturligvis" nyte en drink i baren, servert med et "voila"!
  • Relativt stort utendørs svømmebasseng med solsenger og parasoller... og selvfølgelig; panoramautsikt
  • Grønne omgivelser i hagen, hvor du kan la roen og freden senke seg – perfekt til en ettermiddag i senkes med din yndlingsbok.
  • Gratis privat parkeringsplass, som er et ekstra pluss på disse kanter, hvor det ofte er rift om plassene ute på den andre siden av gjerdet.

Godt å vite om Hotel Château de la Tour

Du bor midt i smørøyet hos Mr.  Riccobono, så du behøver faktisk ikke ha bil, hvis dere bare skal slappe av i ferien, for du har alt innenfor gangavstand – strendene, bylivet, restauranter og utfluktsmuligheter i Provence Du kan også enkelt dra på utflukt til naboregionen Languedoc-Roussillion, eller hvorfor ikke dra over grensen til Italia en dag i ferien.

Det går busser hver time fra flyplassen i Nice, direkte til Cannes. Bussen finner du i bussterminalen, ved Terminal 2. 
Ikke langt fra hotellet går det busser inn til sentrum flere ganger i timen. Kjører du i bil fra flyplassen i Nice, skal du ta avkjørsel 41 på motorveien, ikke avkjørsel 42. Da slipper du, i motsetning til meg, å kjøre tvers igjennom Cannes sentrum.

Hotel Château de la Tour er klart for paret som ønsker et streif av luksus og følelsen av "det lille ekstra", i passe avstand fra Cannes livlige sentrum. Hotellet er et opplagt valg ved en kombinasjonsferie; en avslappende base i vakre omgivelser med havutsikt og samtidig nær det pulserende Cannes og den berømte (blant kvinner) og beryktede (blant menn) shoppinggaten; Rue d’Antibes.

Derfor vil vi gjerne komme igjen

Det er VELDIG mange grunner til å komme tilbake for et par dager, eller mer, her på Hotel Château de la Tour. Det er bare noe over Cannes som jeg ikke kan beskrive. Kanskje for å få en snert av det trendy og glamorøse livet på strandpromenaden; La Croisette, eller for å nyte et glass kaldt rosévin i den gamle bydelen; le Suquet. Og når jeg har fått nok av mennesker, shopping og byliv, så er det et paradis å komme "hjem" til Hotel Château de la Tour med dets beliggenhet, den hyggelige stemningen, den uforglemmelige utsikten ut over havet fra terrassen på kvelden, alt mens jeg nyter et gastronomisk mesterverk. I tillegg gleder jeg meg til å vende tilbake til det hyggelige rommet som minner meg om Miss Marple. Så skal vi ikke glemme den godt disponerte private parkeringsplassen med palmen i midten (bare jeg nå ikke rygger inn i den en vakker dag :)

Derfor skal du velge Hotel Château de la Tour

  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Hotelltype

Kart og avstander

  • Nærmeste by, Cannes – 3 km
  • Strandpromenaden La Croissette – 3 km
  • Den gamle havnen med daglige avganger til øya, Îles de Lérins – 3km
  • Nærmeste strand i gangavstand – 5 min.
  • Nærmeste Golfklubb, Golf Old – 7.5 km
  • Den tidligere greske kolonien, Antibes – 14 km
  • Parfymeparadiset i byen Grasse – 20 km
  • Flyplassen i Nice –  33 km
  • Kunstnerbyen Vence – 36 km

Hotel Château de la Tour er et elegant boutiquehotell, hvor alle de 34 rommene er innredet á la "décorées individuellement", altså individuelt innredede, hvilket kjennetegnet boutiquestilen. Hvordan skal jeg forklare deg det? Jo, det minner litt om et engelsk gods med levende lys, historiske rom med varme og mørke farger på veggene, store senger og vinduer samt et maleri eller to i en utvalgt gullramme. 

Trappen opp til 2. etasje er laget i  kunstferdig støpejern og stemningen er som en reise tilbake i tid, og jeg glemmer helt at jeg kun er 3 km fra den trendy og prominente strandpromenaden La Croisette. 

Men her i bakhagen til Cannes hersker det på én og samme tid en hyggelig stemning kombinert med fred og ro, og det blir stelt godt med alle gjester. Jeg kan godt forstå hvorfor det er mange gjengangere her hos Mr.  Riccobono – og selv om man fortsatt er "dis" på navnefronten her nede i sør, så valfarter de glade og tilbakevendende gjestene år etter år.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Hotel Château de la Tour. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

10, Avenue Font De Veyre
06150 Cannes

Koordinater

Latitude: 43.5516
Longitude: 6.9888

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer