Reiser til Calella

Ta med familien på sol- og badeferie til Calella i Spania! Her kan du slappe av på deilige strender og oppleve spennende aktiviteter. Bestill en billig reise til Calella med Solfaktor!

Calella som reisemål

Calella er en populær turistby på kysten av Costa Brava, beliggende i regionen Catalonia i Spania. Byen ligger ca 56 km fra Barcelona som er den nærmeste flyplassen. Reisemålet tiltrekker seg både par og venner, samt familier som reiser med barn. Her kan du nyte deilig strandliv og aktiviteter for enhver smak.

Attraksjoner og aktiviteter i Calella

Calella er kjent for sitt avslappende strandliv langs Costa Brava. Den mest populære stranden er den 3 kilometer lange Playa de Calella med gyllen sand og klart vann som inviterer til sol og bad for hele familien. Her finner du moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, samt vannsportaktiviteter som jetski, padlebrett, snorkling og dykking. Bystranden Platja Gran de Calella ligger i sentrum av byen med en hyggelig strandpromenade med restauranter og kafeer.

Søker du aktiv ferie når du besøker Catalonia er det fint å vite at du finner mange fotturer og stier for terrengsykling i de omkringliggende områdene rundt Calella. Du finner også flotte golfbaner og muligheter for å spille tennis og padle. Calella byr også på historiske attraksjoner som Calella fyrhus og Església de Santa Maria som gir et innblikk i regionens rike fortid.

Reiser du med barn er det også populært å besøke vannparken, Golden Taurus Aquapark Resort, med vannsklier, basseng og moro for hele familien. Turen tar 10 minutter med bil og ligger i tettstedet Pineda De Mar.

Det er også hyggelig å ta turen til Girona om man liker kultur og historie. Girona er en innlandsby som byr på historiske attraksjoner og en sjarmerende bykjerne. Det går lokale busser fra Calella til Girona.

Når er det best å reise til Calella?

Fra juni til august er det høysesong i Calella, som de fleste andre steder langs kysten av Costa Brava. I denne perioden er det varme temperaturer og travelt strandliv, og det er flest turister som besøker feriestedet. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene er det fint å vite at det milde klimaet i Spania starter allerede på våren og varer helt til høsten. Det vil si at du kan nyte behagelige temperaturer og utendørsaktiviteter uten for mye turister også på våren og høsten. Lavsesongen på Costa Brava er på vinteren. Da er det kjøligere temperaturer og mer utsatt for nedbør, men du kan gjøre gode kupp på fly og hotell og oppleve stedet i en fredeligere atmosfære i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Calella

Calella byr på matopplevelser som reflekterer matkulturen i Spania. Byen har et variert utvalg av restauranter og spisesteder som serverer både internasjonale retter og autentiske spesialiteter fra Catalonia. Du kan nyte typiske spanske retter som paella og tapas, samt ferske råvarer som olivenolje, lokale oster og skinker. Prøv tradisjonelle desserter som "crema catalana," en katalansk dessert som ligner på crème brûlée. Mange av restaurantene i Calella har en avslappet atmosfære og du kan nyte måltidet ved stranden med utsikt over Middelhavet.

Utelivet i Calella tilbyr noe for enhver smak og spesielt i sommersesongen er det livlig natteliv i byen. Byen har et godt utvalg av barer, nattklubber og diskoteker som passer til ulike aldersgrupper og musikksjanger. I Calella kan du nyte både en avslappende kveld på bar eller feste til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Calella

Den nærmeste flyplassen til Calella på Costa Brava er Barcelona El Prat Flyplass (BCN). Det går direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 25 minutter. Det er direkte togforbindelse fra flyplassen til Calella stasjon som gjør toget til den mest effektive måten å reise fra flyplassen. Det er også bussforbindelser fra flyplassen til Calella, selv om dette alternativet kan ta litt lengre tid. Ønsker du å ta taxi finner du det utenfor ankomsthallen og turen tar ca én time. Ønsker du å utforske mer av regionen Catalonia på egen hånd når du besøker Calella, er leiebil også et alternativ.

I Calella finner du flere overnattingsalternativer for enhver smak. Her kan du velge mellom all-inclusive hoteller, små hoteller og sjarmerende boutique-hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Calella og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Calella

Populære hoteller i Calella

Spania, Catalonia, Calella
9,1
Fantastisk
1440 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Calella
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Catalonia, Calella
8,8
Meget bra
2642 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Calella?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 21 anmeldelser