Hotel Bastion

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,4
Fantastisk
791 anmeldelser

Hotel Bastion. Som navnet antyder, er hotellet bygd på restene av middelalderfestningen Kaštela, som stammer helt tilbake fra 1200-tallet. Jeg befinner meg i hjertet av den hyggelige byen Zadar, nord i Dalmatia. Det er en sann perle jeg har funnet her, et ekte boutique-hotell som kan anbefales på det varmeste, både på grunn av den gode servicen, men også for hotellets skjønnhet.

Allerede ved ankomsten får jeg en god magefølelse, for jeg er sikker på at det skjuler seg noe helt fantastisk bak de tykke murene. Om det er fordi hotellet har en så fin plassering her, side om side med havnen Jazine, eller om det er fordi hotellet er halvt festning, halvt hotell og dermed gjør det ekstra interessant, skal jeg la være usagt. I alle fall vekker det min interesse så mye at jeg knapt kan vente lenger med å få komme inn og ta en nærmere titt.

Eksepsjonelt hyggelig og stilfullt

Alle forventningene mine innfris når jeg kommer inn i den svært «eksklusivt hyggelige» resepsjonen. Jeg kommer ikke bare inn i en vakker lobby, men også i en annen tidsalder. Det hele er så fint og smakfullt sammensatt og får nåtid og fortid til å smelte sammen, og blikket mitt vandrer rundt og suger til seg de forskjellige inntrykkene som møter meg. De sjakkmønstrete gulvene, den dempede belysningen, de vakre fløyelskledde møblene i duse farger og den stemningsfulle steintrappen med de gamle originale steinveggene, ja … det hele går opp i en høyere enhet, og jeg gir interiøret «dix points».

Mario, som møter meg i resepsjonen og skal vise rundt, stråler når han ser hvor begeistret jeg er. Det er lett å merke at jeg ikke er den første gjesten som Mario har tatt imot. Han utviser stor profesjonalitet, og jeg føler meg virkelig velkommen i hans selskap. Han forteller at hotellet har vært med i den berømte hotellkjeden Relais & Châteaux siden 2013, og her passer Hotel Bastion svært godt inn! Selv om hotellet har fire store stjerner, så er det på ingen måte for «fornemt» her, bare uvanlig intimt, hyggelig og stilfullt. Iblant blir jeg bekymret for prisnivået når jeg vet at et hotell er med i Relais & Châteaux, men det er det ingen grunn til her, for du får mye for feriebudsjettet.

Restaurant «Kastel» med utsøkt mat og lokale viner

Jeg titter inn i den vakre à la carte-restauranten, Kastel, og blir minst like imponert her som i den stilige lobbyen. Restauranten innbyr til en god middag, der du får lyst til å sitte en hel kveld og bare nyte livet og den utsøkte maten og vinen. Designen er romantisk og elegant. Hvis du velger å sitte ute på terrassen, som er plassert på restene av festningen, så er stilen loungeaktig, lys, avslappet og har en fin utsikt til havnen.

Uansett hvor du sitter, vil du få servert førsteklasses gourmetmat basert på lokale produkter, f.eks. hjemmelaget pasta, nyfanget fisk og nybakt brød. Mario forteller at frokosten deres får mye ros på grunn av det brede utvalget av fersk frukt, lokale oster, eggeretter og pannekaker m.m. En god frokost er i hvert fall noe jeg selv setter pris på når jeg er ute og reiser, og å få lov å nyte den i disse vakre omgivelsene, må være balsam for sjelen.

Nyt Castello spa og wellness-senter

Av andre populære fasiliteter som Hotel Bastion tilbyr gjestene sine, kan jeg nevne det vakre Castello spa og wellness-senter. Også her er designen «selvfølgelig» perfekt. En ytterst intim, vakker og hyggelig avdeling, der fine mosaikker pryder veggene, og små spots i taket får meg til å tenke på tusen og én natt, mens behagelige dufter fortryller neseborene mine. Her kan du forkjæle både kropp og sjel med massasje, manikyr og pedikyr, ansiktsbehandlinger og aromaterapeutiske behandlinger. Det finnes selvsagt også et lekkert spabadekar og en sauna til rådighet. Merk deg at behandlinger kan bestilles og betales under oppholdet.

Sjarmen med de små boutique-hotellene er at de bare har noen ganske få rom. Det betyr færre gjester, mindre støy, og en hyggelig atmosfære, som de fleste kun drømmer om når de er ute og reiser, – men nettopp her blir drømmer til virkelighet.

En artig detalj er de mange bildene av kjente personer som har bodd på hotellet i årenes løp. I mine øyne er det som oftest den beste anbefalingen et hotell kan få!

Godt å vite

Det er ikke så enkelt å finne parkering i Zadar, men hotellet har sin egen parkering, som du kan benytte mot et gebyr på ca. 10 Euro per dag. Husk å reservere parkering på forhånd. Lokal skatt betales på stedet. Barneseng kan leies mot betaling og på forespørsel. Tilgang til velvære er til en pris

Hele byen er omgitt av vann, så det er opplagt med spaserturer på den berømte strandpromenaden. Her opplever du ikke bare en av verdens vakreste solnedganger, men også «musikk fra havet». Jeg kan nesten garantere at du aldri har opplevd noe lignende før. Det er et såkalt «havorgel», som er oppført av kunstneren og arkitekten Nikola Bašic. Han har bygd rør (piper) under kaien, så hver gang bevegelsene fra bølgene treffer disse rørene, så kommer det vakre lyder ut, som kan minne om lyden fra en obo eller en trombone, eller for noen 

Derfor skal du velge Hotel Bastion

  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • I by eller landsby

Kart og avstander

  • Nærmeste by, Zadar med Donatkatedralen – 0 km
  • Avstand til havet – ca. 180 m
  • Kroatias nest største by Split – ca. 151 km
  • … med gamlebyen på UNESCOs liste over verneverdig kulturarv
  • Diokletians palass, det historiske sentrum i Split – ca. 150 km
  • … en livlig bydel med restauranter, kafeer og butikker
  • Domniuskatedralen i Split – ca. 151 km
  • Trogir, en havneby med en rik kulturarv – ca. 130 km
  • Piratbyen Omiš – ca. 176 km
  • Šibenik, en av Midt-Dalmatias fineste gamle byer – ca. 89 km
  • Nasjonalparken Krka – ca. 78 km
  • Plitvicesjøene og nasjonalpark – ca. 119 km
  • Øya Pag – ca. 32 km
  • Kroatias hovedstad Zagreb – ca. 271 km
  • Dubrovnik, et av de mest besøkte turiststeder i Dalmatia – ca. 349 km
  • Split lufthavn – ca. 130 km

Hotel Bastion har i alt 28 rom i forskjellige kategorier fordelt på 5 etasjer: dobbeltrom (ev. forbundet av en dør for familier), suiter og luksussuiter. Rommene oser av smakfullhet i de samme herlige fargenyansene som resten av hotellet.

De har fine, mørke parkettgulv med myke tepper, moderne, håndlagde møbler i renessansestil (merk deg de vakre sengegavlene) og lekre bad med badekar eller dusj. Rommene varierer i størrelse, noe som skyldes at hotellet er bygd på restene av den gamle festningen, men det er jo nettopp en del av sjarmen.

Det er selvfølgelig gratis internett på hele hotellet, inkludert rommene, og forbindelsen burde faktisk være akseptabel. Fasiliteter som minibar, klimaanlegg, safe og hårføner finnes naturligvis også.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Hotel Bastion. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Bedemi Zadarskih Pobuna 13
23000 Zadar

Koordinater

Latitude: 44.1179
Longitude: 15.2237

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer