Amadria Park Hotel Royal

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

10,0
Fantastisk
1135 anmeldelser

Beliggenhet, retroluksus og enestående service er nok det første jeg vil tenke tilbake på fra mitt besøk på Amadria Park Hotel Royal. Navnet alene sier nesten alt – Hotel Royal. Jeg må likevel innrømme at ved første øyekast så ser ikke hotellet direkte kongelig ut, det minner mer om et klassisk østerriksk skisportshotell: En stor, hvid funkis-inspirert bygning med store panoramavinduer med hyggelige treskodder. Jo nærmere jeg kommer innpå, jo bedre blir det, og jeg begynner å måpe, for beliggenheten er helt enestående. I stedet for østerriksk alpeidyll nærmer jeg meg i stedet Monte Carlo :) 

De vakkert skulpterte trærne som omgir hotellet står majestetisk og «titter» ut over det fullstendig krystallklare Adriaterhavet, der den 12 km lange havnepromenaden, Lungomare, rett nedenfor pryder området med alle palmene sine.

Den lille byen Opatija med de gamle, historiske villaene

Jeg er ankommet til pittoreske Opatija nord i Kroatia, og her ser jeg en helt ny side av dette fantastiske landet. Opatija er en by som er svært preget av Østerrike, og det merker jeg med det samme jeg ankommer til byen, så helt galt er ikke førsteinntrykket mitt av Amadria Park Hotel Royal, altså denne «alpeidyllen».

På slutten av 1800-tallet var Opatija et populært tilholdssted for den østerrikske adelen og til og med for keiserfamilien. Det var den wienskfødte arkitekten Franz Wilhelm som tegnet det første luksushotellet i byen, som i dag heter Grand Hotel Kvarner. Og etter dette var det ingen ende på villaer og hoteller som ble oppført for å tilpasse seg det østerrikske «jetsettet», selv om det ordet selvsagt ennå ikke var oppfunnet på det tidspunktet :)

Mange av de vakre parkene i Opatija er også tegnet av østerrikere, og i tillegg til parkene, de imponerende bygningene og den lange strandpromenaden er selve byen kjempehyggelig med et litt mer eksklusivt preg enn det jeg ellers har opplevd på min reise rundt i Kroatia. Her ligger fine forretninger, kafeer og restauranter på rad og rekke, og jeg kan enkelt forestille meg at dette har vært noe av et paradis på jord for den østerrikske adelen.

Velpolerte marmorgulv og krystallamper

Den østerrikske adelen ville nok ikke bli skuffet hvis den hadde hatt muligheten til å oppleve Amadria Park Hotel Royal. Det er jeg sikker på! Og jeg kan enkelt se dem for meg slentre inn i den overdådige resepsjonen med de vakre marmorgulvene og de velpolerte krystallampene og slå seg ned, vente på tjenerne sine, som litt etterpå vil komme slepende med bagasjen…

Resepsjonen er faktisk en konge verdig, og det er vanskelig å forstå at det hele er bygd i 2015, for det minner nesten om et palass. Detaljene er helt fantastiske, og det er hele tiden noe nytt som fanger øynene mine. Selv om hotellet utstråler nedtonet luksus, så sørger de skinnende flotte 60-talls retroveggene i tre for det likevel er en svært hyggelig atmosfære her.

Skrankene i resepsjonen er kledd med svart lær og minner om to store sengegavler, som tatt rett ut av et interiørmagasin. Flotte møbler i fløyel og lær er elegant plassert rundt om i lobbyen, og de store vinduene som strekker seg fra gulv til tak, sørger for at du får en spektakulær panoramautsikt mot havnen og det speilblanke havet. Jeg kan godt forstå hvorfor man ikke har behov for malerier i lobbyen, for utsikten i seg selv er det rene kunstverket.

Caffé Mahler, populær både blant lokalbefolkningen og turister

Jeg blir møtt av Peter, som er salgssjef og har vært med siden åpningen i 2015. Profesjonell og med et glimt i øyet viser han meg rundt. Stoltheten stråler ut av øynene hans når han forteller og viser meg den ene hyggelige kroken etter den andre. Her finnes det jo ikke noe å skjule, så alt skal virkelig vises frem!

Som for eksempel den vakre restauranten som «skjuler seg» nede i første etasje. Også noe som ved første øyekast ser ut til å stamme fra en svunnen tid, nemlig en kjempestor ballsal som minner meg om scene fra det store selskapet hos kapteinen fra The Sound of Music.

Takene prydes av noen helt fantastiske lamper som har en form som minner om regndråper. Utenfor står palmetrær på rekke for å lokke deg ut for å innta frokosten. Frokosten, forteller Peter, er svært populær, og bl.a. tilbyr hotellet en lekker smoothiebar, og man legger stor vekt på sunne og helt ferske råvarer. Dette gjelder så vel frokost som lunsj og middag.

I første etasje finner du også Caffé Mahler, som er oppkalt etter Julius Mahler, som eide den villaen som sto på nøyaktig samme sted som Amadria Park Hotel Royal ligger i dag. Caffé Mahler er også populær blant lokalbefolkningen, men tiltrekker seg også andre gjester som kommer spaserende langs havnepromenaden. Det ville også være underlig om de ikke kom, med en slik utsikt, og så frister sikkert også de hjemmelagde dessertene og kakene :)

Hotellet har også en annen kafé, den retroinspirerte Royal Club Caffé. Her kommer du hvis du gjerne vil spille brettspill, lese en bok eller bare nyte stillheten. Jeg må si at denne «kosekroken» er totalt gjennomført med innbygde lærsofaer, og igjen med de superfancy treveggene som også her pryder helt opp til taket. Bestill en kopp kaffe og len deg tilbake, det vil være mitt råd til deg når du beveger deg ned i denne enden av hotellet.

En beliggenhet i særklasse

Peter tar meg med ut på den fantastiske terrassen langs hotellet. Vi står bare og ser og nyter utsikten. Mange steder har jeg sett imponerende havutsikt, men denne er anderledes. Her finnes ikke bare det krystallklare, turkise vannet, men også stemningen fra havnepromenaden, den pittoreske havnen, de små øyene og byen Rijeka, som pryder i forgrunnen. Breathtaking! Hotellet har ikke noe eget basseng, men det er i ferd med å oppføre sin egen strand, som forventes å stå klar til sommeren 2016 (det kan vi likevel ikke garantere for). Her vil gjestene ha adgang til en privat strand med solsenger og parasoller, så det er noe å se frem til! Generelt finnes det ingen strender i Opatija, så en egen privat strand er jo helt fantastisk. Nærmeste bademulighet er likevel innen gangavstand – ved Hotel Bevanda ca. 350 m fra Design Hotel Royal ligger det nemlig langs promenaden anlagt en lounge med solstoler, parasoller m.m. som kan leies på dagsbasis.

Godt å vite om Amadria Park Hotel Royal

  • Hotellet ligger mitt inne i byen …
  • – likevel perfekt gjemt unna ca. 5 minutters gange fra «shoppinggaten»
  • Det finnes offentlig parkering til bilen, uten at det er nødvendig å reservere plass
  • Den koster ca. 13 euro per døgn
  • Barn er hjertelig velkomne, men det er ikke mulighet for ekstrasenger
  • Byen Opatija er kjent for sjakkturneringen, som er viet Kongegambiten fra 1912
  • Det spilles musikk på det vakre svarte flygelet som står og pryder i lobbyen
  • Hvis du spaserer langs hele strandpromenaden, ender du i den …
  • – kjempesjarmerende lille fiskerlandsbyen Volosko. På motsatt side har du byen Lovran

Derfor skal du velge Amadria Park Hotel Royal

  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje

Hotelltype

Kart og avstander

  • Nærmeste by Opatija, med sin flotte promenade – 0 km
  • Avstand til havet – ca. 100 m
  • Rijeka, Kroatias 3. største by – ca. 14 km
  • Kroatias største øy, Krk – ca. 39 km
  • Hovedstaden Zagreb – ca. 175 km
  • Ferge fra Stinica til øya Rab – ca. 119 km
  • … med byen Rab og de 4 elegante klokketårnene
  • Ferge fra Brestova til øya Cres – ca. 31 km
  • … øya med de pastellfargede terrassene og venetianske paleene
  • Ferge fra Rijeka til øya Lošinj, som er kjent for sine mange delfiner – ca. 14 km
  • Nasjonalparken Sjeverni Velebit, med sine majestetiske fjell – ca. 130 km
  • Pittoreske Lovran – ca. 7 km
  • Zagreb lufthavn – ca. 181 km
  • Ljubljana lufthavn – ca. 130 km
  • Pula lufthavn – ca. 85 km

Akkurat som hotellet er rommene 100 % gjennomførte og matcher resten av hotellets interiør. Det er 54 rom fordelt på fire etasjer, der du på den ene siden har havutsikt og på den andre siden en herlig utsikt til parken eller de sjarmerende husene med inspirasjon fra østerrikernes storhetstid i Opatija.

Hotellet har 2 suiter, og resten av rommene er fordelt mellom dobbelt- og enkeltrom. Trenger jeg å nevne at du stort sett kan høre havet fra alle rom?

Innredningen er elegant og moderne. En litt artig detalj er at mange vegger er dekorert med et vakkert, hvitt tapet med noter. Disse notene matcher de klassiske møblene og lampene, som du for øvrig også ser rundt om på hotellet. De vakre, kongeblå sengegavlene er et flott blikkfang, akkurat som de tilbakevendende trepanelene, som også her pryder veggene som nedenfor i lobbyen, og det er også bak disse panelene at du finner en innbygd minibar.

Alle rom har lyse tregulv, og i de romslige badene er det marmorfliser både på gulv og vegger, selvsagt også med matchende treskap, der du kan oppbevare badekåpen og badetøflene. Selv om hotellet ikke har 5 stjerner, er designen og kvaliteten på både rommene og hotellet i sin helhet etter min vurdering verdt 5 stjerner.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Amadria Park Hotel Royal. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Treningsmuligheter
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Viktora Cara Emina 10
51410 Opatija

Koordinater

Latitude: 45.3382
Longitude: 14.3100

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer