Reiser til Ajaccio

Besøk den sjarmerende byen Ajaccio på Korsika i Frankrike. Byen byr på fantastisk strandliv, naturskjønne opplevelser og smakfulle matopplevelser. Bestill en billig reise til Ajaccio med Solfaktor!

Ajaccio som reisemål

Ajaccio er hovedstaden på øya Korsika i Frankrike. Byen ligger på vestkysten av øya, ved foten av majestetisk fjellandskap og umiddelbar nærhet til sol- og badeliv i Middelhavet. Det er et attraktivt reisemål som tiltrekker seg både personer som reiser alene, barnefamilier, par og vennegrupper.

Attraksjoner og aktiviteter i Ajaccio

Strandlivet i Ajaccio tiltrekker seg mange i høysesongen, og Plage Saint François er en av de mest populære strendene i byen. Den ligger bare en kort spasertur fra byens sentrum og er omgitt av vakre palmelunder som inviterer til avslappende strandliv. Her finner du moderne fasiliteter, kort vei til strandbarer og gode muligheter for vannsport som dykking, snorkling og seiling. Like i nærheten ligger den familievennlige sandstranden, Plage de Trottel, med moderne fasiliteter og langgrunt vann som passer godt for familier med små barn. Fra Ajaccio kan du også bli med på båtturer til andre steder på Korsika eller bli med på fisketur for å prøve fiskelykken.

Et av de mest besøkte stedene i Ajaccio er Maison Bonaparte, barndomshjemmet til Napoléon Bonaparte. I dag er det omgjort til museum som gir deg innblikk i keiserens barndom og Frankrike sin historie. Det er verdt å besøke katedralen i byen, Cathédrale Notre-Dame-de-l'Assomption, som er et arkitektonisk mesterverk med imponerende fasade, interiør og kunstverk. Søker du aktiv ferie er Korsika et yndet reisemål og Ajaccio er et godt utgangspunkt. Byen er omgitt av flotte turmuligheter i et variert fjellandskap med utsikt over Middelhavet. Det er også anbefalt å ta en dagstur til Parc Naturel Régional de Corse hvor du finner godt merkede turstier for både fotturer og sykling.

Når er det best å reise til Ajaccio?

Høysesongen i Frankrike er på sommeren og det er flest turister som besøker Korsika i denne perioden. Temperaturen ligger mellom 25-30 grader med solrike dager og det er ideelt for sommerferie og strandliv. Våren og høsten er gode tidspunkt å reise til Ajaccio om du ønsker å styre unna sommervarmen og de største folkemengdene. Disse periodene passer godt for utendørsaktiviteter og sightseeing på Korsika. Vinteren er lavsesong i Frankrike og det er færre turister som besøker Ajaccio på grunn av kjøligere temperaturer og mer nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Ajaccio

Den kulinariske matkulturen i Frankrike er godt representert i Ajaccio. Her kan du smake klassiske franske retter som bouillabaisse (fiskesuppe) og charcuterie – sistnevnte er en av de mest kjente delikatessene på Korsika. Charcuterie inkluderer et variert utvalg av lufttørket skinke, pølser og paté, blant annet lokale spesialiteter som prisuttu (røkt skinke) og lonzu (lufttørket svinefilet). Korsika er også kjent for sine lokale oster, som den kremaktige ferskosten brocciu som brukes i mange tradisjonelle retter. Beliggenheten 
ved Middelhavet gir også tilgang på mye fersk sjømat og du kan nyte deilig fisk- og skalldyrretter på mange restauranter i Ajaccio. I tillegg til franske delikatesser har byen også et godt utvalg av spisesteder med et internasjonalt preg. Frankrike er velkjent for sin vinproduksjon, så du finner gode lokale viner på byens mange restauranter.

Utelivet i Ajaccio byr på underholdning og livlig stemning, spesielt i høysesongen når det er mange turister som besøker byen. Du finner et godt utvalg av barer, puber og nattklubber som byr på både live-musikk og DJ-er, og flere steder holder det gående til langt på natt.

Fly og hotell i Ajaccio

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Ajaccio på Korsika. I sommermånedene juni og august kan man fly direkte fra Oslo Gardermoen til Ajaccio Napoleon Bonaparte flyplass (AJA) som ligger i nærheten av hovedstaden på Korsika. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 10 minutter. Resten av året krever én mellomlanding. Man kan også fly med minst én mellomlanding til Bastia Poretta flyplass (BIA) som ligger i nærheten av byen Bastia.

Fra flyplassen kommer du deg enkelt til sentrum av Ajaccio med taxi og turen tar ca 15 minutter. Et rimeligere alternativ er å ta buss fra flyplassen inn til sentrum av byen og du kan kjøpe billett direkte på bussen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker mer fleksibilitet til å utforske flere steder på Korsika.

Det er et bredt utvalg av overnattingsmuligheter i Ajaccio. Her finner du kjente hotellkjeder, all-inclusive hoteller, små boutique-hoteller og ferieleiligheter eller feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Ajaccio og Korsika!

Hoteller i Ajaccio

Populære hoteller i Ajaccio

Frankrike, Korsika, Ajaccio
8,5
Meget bra
836 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Ajaccio
8,6
Meget bra
983 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Korsika, Ajaccio
8,7
Meget bra
2437 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


 

 

 

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her