Life Palace Hotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,1
Fantastisk
835 anmeldelser

Er du en uforbederlig romantiker?! Og vil du ha enkel tilgang til alt (altså gangavstand), da bør du bo på det fantastiske boutique-hotellet Heritage Hotel Life Palace, i hjertet av den hyggelige byen Šibenik. Midt på byens vakre torg, bak flotte hvite parasoller, ligger det et fabelaktig eggeskallsfarget palass fra 1400-tallet og stråler. Det er Heritage Hotel Life Palace, som opprinnelig het Marenci-palasset. Jeg har parkert bilen et par minutters gange fra hotellet, siden det ikke er tillatt å kjøre gjennom de smale, hyggelige brosteinsgatene og parkere foran hotellet.

Hvis du kommer med bagasje, må du derfor være beredt til å bære den et kort stykke, akkurat som i gamle dager, eller rulle den hvis du har en av de nye smarte koffertene på hjul … Men pytt, når du er vel ankommet og ser hotellet, glemmer du alt om at det ikke finnes en butler til å hjelpe med bagasjen.

Selv om jeg er blitt godt mottatt på alle de stedene jeg har vært i Kroatia, blir jeg likevel forbauset hver gang jeg kommer inn på et nytt hotell, for velkomsten fra personalet er så varm og hjertelig at jeg smelter fullstendig. Og smelter det gjør jeg når Anna kommer og tar meg imot i den vakkert utsmykkede lobbyen. Egentlig er det nok litt galt å beskrive den som en lobby, for ved første øyekast tror du faktisk at du befinner deg i et fornemt konditori. Her står elegante, kremfargede stoler omkring de små, runde kafebordene. Dessuten står det en bardisk som er så imponerende at jeg får assosiasjoner til en gullsarkofag fra Tutankhamons grav i Egypt.

Den er dekorert med små, diskré løvehoder, og en espressomaskin i «Rolls Royce»-klassen står og avgir en deilig duft av kaffe. Glasmontrer frister med all verdens lekkerbiskener, og hvis du er glad i søtsaker, vil du helt sikkert komme til å tilbringe mye tid nettopp her.

Man har tenkt over alle detaljer i innredningen, og jeg er litt målløs over måten interiørarkitekten har lyktes med å få stilen i det gamle palasset til å harmonere med den moderne designen. Alt er så vakkert restaurert, lekkert, elegant og lyst. De rå mursteinsveggene, bjelkene i taket, de vakre, autentiske steingulvene, alt leder tankene tilbake til 1400-tallet. En fantastisk følelse, og jeg føler meg straks hjemme.

Annas andre hjem

Anna, som har vært en del av hotellet siden det åpnet for bare et års tid siden, forteller at hun opprinnelig arbeidet på et stort hotell, men her på Life Palace, der det kun er 17 rom, føler hun slett ikke at hun arbeider på et hotell. Hun føler i stedet at hun er en del av en stor, herlig familie. Jeg kan tydelig merke hennes glede over å skifte fra et stort turisthotell til dette supersjarmerende boutique-hotellet.

Hun viser meg stolt rundt, som om jeg er gjest i hennes private hjem. Og herfra opp den vakre steintrappen med det gamle, fine rekkverket av jern (her finnes det selvfølgelig også en heis), og som alltid er jeg spent på å se hva som skjuler seg bak de vakre dørene, nå når førsteinntrykket har vært så godt. Og selvfølgelig blir jeg ikke skuffet når døren åpner seg til det første rommet. Wow – så vakkert og utrolig romantisk!

Jeg har slett ikke lyst til å forlate rommet igjen. Det er et helt perfekt rom for et nyforelsket par, som bare har lyst til å bli innendørs. En provençalsk stil med kremfargede vegger, vakre tepper, hyggelige vinduer med små sprosser og lange, draperte gardiner danner kulissen for den elegante sengen, som er en dronning verdig.

Over sengen har man malt vakre religiøse motiver direkte på veggen, noe som gir en helt spesiell atmosfære, uten at det blir for mye. Hvis man ser ut av vinduet, ser man ned på det hyggelige lille torget, og det krever ikke mye fantasi å forestille seg hvordan stemningen var her på 1400-tallet da palasset ble oppført.

Beliggenheten er fantastisk. Hotellet ligger i nærheten av den berømte domkirken Jakobskatedralen (som står på UNESCOs verdensarvliste). Den MÅ du se, selv om du sikkert foretrekker å bli på rommet, for sjelden har jeg sett en vakrere kirke, og jeg har etter hvert sett ganske mange av dem. Hvis du er glad i kirker, kan jeg fortelle at byen Šibenik kan skilte med hele 24 kirker.

Hvis det (mot formodning) har lykkes deg å forlate hotellet, og du har vært rundt og kikket i Šibeniks fine, små butikker og nytt noen av de spennende kunstgalleriene eller bare vært nede og nytt Šibeniks berømte havn, så har du nok behov for å komme «hjem» og få litt forkjælelse. Det får du i hotellets spaavdeling. Kanskje ikke det største spaet du har sett, men her finnes det sauna og et boblebad, som nok vil få deg helt ned i gir.

Som avslutning på en fantastisk omvisning kom hotellets salgs- og markedsføringssjef, Catharina, forbi for å si «hei» og ikke minst for å tilby meg å prøvesmake Life Palaces store utvalg av kaker. Det er faktisk akkurat det jeg har lyst til :) Og trenger jeg å si at de smaker utmerket – selv ikke Pascal kan gjøre det bedre og nå det lille «konditorihotellet» til anklene :)

Godt å vite om Heritage Hotel Life Palace

Selv om det ikke er mulighet for parkering foran hotellet tilbys du likevel gratis parkering. Likevel må du huske å reservere på forhånd.

Nærmeste flyplass er Split lufthavn, som ligger ca. 60 km herfra. Jeg synes likevel at et besøk i denne fantastisk vakre byen (den eldste kroatiske byen ved Adriaterhavet) er et opplagt valg i forbindelse med en rundtur langs kysten av Kroatias, siden den ligger helt perfekt til mellom Zadar og Split.

Det er gratis Wi-Fi overalt på hotellet. Utenfor Šibenik ligger den vakre «skjærgården» med ca. 240 øyer, holmer og skjær. Du må heller ikke gå glipp av den berømte nasjonalparken, Krka, med de flotte fossene og det rike fuglelivet. Parken ligger rett utenfor Šibenik.

Derfor skal du velge Life Palace Hotel

  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje

Kart og avstander

  • Nærmeste by Šibenik – 0 km
  • … en av Midt-Dalmatias fineste gamle byer
  • Avstand til havet – ca. 170 m
  • Kroatias nest største by Split – ca. 80 km
  • … med gamlebyen på UNESCOs liste over verneverdig kulturarv
  • Diokletians palass, det historiske sentrum i Split – ca. 80 km
  • … en livlig bydel med restauranter, kafeer og butikker
  • Domniuskatedralen i Split – ca. 81 km
  • Trogir, en havneby med en rik kulturarv – ca. 46 km
  • Piratbyen Omiš – ca. 106 km
  • Nasjonalparken Krka – ca. 13 km
  • Byen Zadar, med Donatkatedralen – ca. 83 km
  • Plitvicesjøene og nasjonalpark – ca. 174 km
  • Øya Pag – ca. 95 km
  • Kroatias hovedstad Zagreb – ca. 326 km
  • Dubrovnik, et av de mest besøkte turiststeder i Dalmatia – ca. 279 km
  • Split lufthavn – ca. 60 km

De 17 rommene er fordelt på tre etasjer og er inndelt i følgende romtyper. De er lyse, innbydende og romslige. 

De har en svært hyggelig og romantisk stil, uten at det blir for mye av det gode – det er bare godt gjennomført og lekkert. Noen av rommene har blottstilte bjelker i taket. Andre har malerier, noen har nakne vegger mot vinduet, men feles for alle er at de har noe helt spesielt som setter prikken over i-en. 

På 1400-tallet brukte man ikke balkonger, så det er bare ett av rommene som har det, men er du så heldig at få akkurat dette rommet, kan jeg garantere at du vil få lyst til å vinke som en kongelig ned til menneskemengden på torget, så spesielt føles det å sitte nettopp her. 

Fra noen av rommene kan du skimte havet og fra andre føler du pulsen fra den gamle, hyggelige byen. Badene har en moderne stil, og er innredet med badekar eller dusj. Du har dessuten klimaanlegg og flatskjerm-TV med satellittkanaler, som selvsagt finnes på alle rom.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Life Palace Hotel. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Trg Šibenskih Palih Boraca 1
22000 Sibenik

Koordinater

Latitude: 43.7351
Longitude: 15.8907

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer