Villa Mare Monte Aparthotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,5
Fantastisk
286 anmeldelser

Bare 10 minutters kjøretur opp bakken fra feriestedet Malia, finner du Villa Mare Monte. Navnet avslører litt om hva du kan se frem til: Hyggelig og hjemmekoselig atmosfære omgitt av dramatiske fjellsider i skiftende grønne nyanser fra furu- og oliventrær og en virkelig vakker utsikt over bukten og havet.

Vertskapet Koula og George er hjertene bak Villa Mare Monte, godt hjulpet av deres alltid smilende og svært serviceinnstilte personale. Høy service og oppriktig gjestfrihet bærer alltid frukter, og Villa Mare Monte Aparthotel er stolte over å ønske sine mange stamgjester «velkommen hjem» hver sommer. 

Da det er første gang jeg besøker Villa Mare Monte, blir jeg ønsket hjertelig velkommen av Koula. Selvfølgelig skal vi rundt og se på alle detaljer på Villa Mare Monte om et øyeblikk, men Koula insisterer på at vi bare begynner med å sitte ved bassengbaren, få hilst pent på hverandre og nyte noe kaldt å drikke. Hun foreslår den tradisjonelle greske «frappé», kald kaffe med is, som er en av mine absolutte favoritter. Det starter bra det her :)

Greske tradisjoner og lokalt liv rett utenfor døren

Nå er jeg nysgjerrig av natur, så mens Koula og hennes ansatte sørger for drikket, går jeg en tur rundt bassenget. Her er det bare så fantastisk! De rå fjellsidene ligger nesten loddrett bak bassengområdet, bare adskilt av stien på den andre siden av gjerdet og ett par falker kretser rundt, høyt på himmelen og holder utkikk.

Mens jeg står og nyter stemningen og utsikten over Malia-bukten og det mørkeblå Egeerhavet, hører jeg tripping på små hover ... Ute på veien kommer en eldre gresk herre ridende på sitt lille esel, på vei ned til Malias gamleby for å handle. Det er da lokal stemning på sitt aller beste, etter min mening :) Nå er Koula klar med kaffen ... så tilbake til jobb.

Høy service med plass til å være deg selv

Ingen tvil om at dette er en dame med personlighet, karakter og, forresten, et helt fantastisk smil. Koula har (som hun selv sier) alltid vært her på Villa Mare Monte. Hun kjenner alle sine gjester, og går langt for å sikre at hver gjest får dekket sine behov, og hun sørger for at personalet er godt opplært i å forstå forskjellen mellom «for lite og for mye». Det er jo bare et spørsmål om å lese gjestenes behov, og selv om det er reisende fra mange forskjellige land med mange forskjellige språk, er ikke dette en hindring for Koula. «Uansett hvilket språk du snakker her hos oss, handler det om hva du sier» - og med denne lille, subtile bemerkningen drikker vi det siste av kaffen og går videre på vår rundvisning. 

En frodig hage med svømmebasseng (og minigolf)

På Villa Mare Monte bor du i vakre omgivelser. Hagen her er vakker, med høye trær og fargerike blomster og en godt holdt gressplen. Flere steder i den grønne hagen står solsengene to og to, hvis du vil ligge i skyggen av furutrærne og ha litt tid for deg selv. Ved bassengområdet ruver det høye, majestetiske furutreet som nesten ser ut som om det står og passer på gjestene som ligger og nyter livet på solsengene under parasollene.

Den sjarmerende og rustikke bassengbaren er bygget opp av den lokale steinarten for å skape stemningen av å være «en del av landskapet», og muren ved baren, samt de vakre steinsøylene går vakkert sammen med de hvite bygningene med de røde teglsteinene der hvor leilighetene ligger. Ved bassengbaren får du hele dagen drinker, snacks og enklere retter til svært rimelige priser, og det er gratis Wi-Fi på fellesområdene, hvis du trenger å komme i kontakt med omverdenen.

Like bak bassengbaren er det en minigolfbane som er gratis å bruke, og her kan du og din familie sikkert få mange gode timer å gå. Et biljardbord ved baren legger opp til at moroa kan fortsette der, både for barn og voksne.

Lag mat i din egen leilighet eller...

I leilighetene, som alle har eget tekjøkken (= mindre kjøkken) kan du lage dine egne måltider, men skulle du ha lyst på en pause fra matlagingen i ferien, kan du selvfølgelig bestille oppholdet ditt med frokost eller halvpensjon hjemmefra, eller bare bestille det når du kommer frem. Det er også rom og juniorsuiter (uten kjøkken).

Frokostbuffeen byr på litt av hvert og får gode skussmål fra gjestene jeg møter ved mitt besøk. Middagen kan enten nytes à la carte eller som en fast meny, hvis du bestiller halvpensjon.

Den ukentlige grillkvelden, og spesielt den greske «meze-kvelden» (med mange små greske retter) er veldig populære, og på disse kveldene er det en spesielt god atmosfære på Villa Mare Monte, som ofte slutter ved bassengbaren som forvandles til en koselig loungebar på kvelden, hvor du kan nyte en middag krydret med en god del atmosfære fra stille musikk i bakgrunnen.

Ut på eventyr - eller en tur til stranden? 

Området her er ideelt for deg som liker å snøre turskoene og så bare gå ut på eventyr. Og Koula er alltid klar med gode tips og ideer, enten du vil reise opp og gå i fjellene, gå en tur gjennom de autentiske landsbyene, eller hvis du foretrekker å leie bil og kjøre ut og se mer av alt det området rundt. Villa Mare Monte har å tilby. Koula fortalte meg om sin favorittlandsby, Mochos, og jeg lovte å gi tipset videre til deg: Mochos er en av de fire tradisjonelle landsbyene i Malia kommune, og dens opprinnelse går helt tilbake til den bysantinske perioden. 

Utsikten på veien til Mochos er storslått, enten du går eller kjører de ca. 12 km, og landskapet skifter mellom utsikt til havet og fjellene. Ved første glimt av landsbyen ser det ut til at Mochos ligger skjult i fjellene. Veien fortsetter gjennom landsbyen til det lille torget, hvor du kan stoppe og nyte en forfriskning eller et lokalt måltid, mens du bare nyter at verden passerer forbi. Her kan du gå en tur gjennom smale, tradisjonelle gater og smug med små hus, hvor veggene er dekket av bougainvilleas. Her er det også flere små kirker fra den bysantinske perioden. 

Selv om Villa Mare Monte bare ligger ca. 20 minutter til fots fra det livlige hjertet av Malia, føles det (heldigvis) som en helt annen verden enn strandveien nedenfor Malia, som særlig er kjent for sitt natteliv. Fordelen er imidlertid at du enkelt kan gå til både byen og stranden og nyte bekvemmelighetene som enhver ferieby har å tilby, for eksempel restauranter, butikker, supermarkeder og strender med solsenger og vannsportaktiviteter. Med et opphold på Villa Mare Monte får du dermed det beste fra begge verdener.

Derfor bør du velge Villa Mare Monte

  • Gresk gjestfrihet på sitt beste
  • Et ekte gjemmested som er på vår «favorittliste»
  • Fint bassengområde og en nydelig hage
  • Lag mat i din egen leilighet eller benytt restauranten når du har lyst til det
  • Lett å komme til innkjøpsmuligheter, strand og by 
  • Hyggelig stab og personlig service
  • Gratis parkering (og det er alltid plass)

Godt å vite om Villa Mare Monte 

Det er enkelte leiligheter som er egnet for funksjonshemmede og som er tilpasset rullestolbrukere. Vær imidlertid oppmerksom på at det er nivåforskjeller ved inngangen til bassengområdet og restauranten. Disse leilighetene er alltid på forespørsel, så ta gjerne kontakt med oss hvis det er aktuelt for deg. 

Ca. 14 km fra Villa Mare Monte ligger Crete Golf Club, Hersonissos. Hvis det er interessant for deg, så er resepsjonen behjelpelig med bestilling og ytterligere informasjon. 

Derfor skal du velge Villa Mare Monte Aparthotel

  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Nærmeste by, Malia’s gamle bydel – ca. 1 km
  • Supermarked – ca. 600 m.
  • Lokalt busstoppested – ca. 1,5 km
  • Nærmeste strand, Malia – ca. 2 km
  • Mochos landsby - ca. 12 km
  • Nærmeste større by, Hersonissos – ca. 14 km
  • Heraklion by og flyplass – ca. 35 km
  • Knossos-palasset – ca. 37 km
  • Rethymnon historiske sentrum - ca. 81 km
  • Chania gamleby – ca. 175 km
  • Flyplassen i Chania – ca. 179 km
  • Samaria-kløften – ca. 210 km

De 22 romslige rommene, studio- og leilighetene på Villa Mare Monte ligger fordelt på tre bygninger, hver på to etasjer. Stilen er minimalistisk og enkel med tremøbler i lyse farger og små pyntegjenstander i klare kontrastfarger. Koula holder et våkent øye med rengjøringen, og det nyter du som gjest godt av – flisegulvet skinner nærmest.  

Leilighetenes størrelse og utforming kan variere litt. Men ens for alle er imidlertid dette: Enten dobbeltseng eller to separate senger, bad med dusj eller badekar, air condition (mot avgift) samt egen terrasse eller balkong med stoler og et lite bord og utsikt enten over Malia-bukten og havet, eller til bassengområdet eller den grønne hagen.

Det lille kjøkkenet i leilighetene har det mest nødvendige, noe som er veldig typisk for kjøkken på greske leilighetshotell. Det betyr at det er et par kokeplater, vannkoker, kjøleskap og et utvalg av bestikk, tallerkener og glass, men selvfølgelig alltid slik at det passer til antallet personer som bor i leilighetene. 

Fasiliteter i leilighetene:

  • Klimaanlegg (mot betaling)
  • Tekjøkken (leilighetene)
  • - med alt det basale av dekketøy
  • Hårføner
  • Satelitt-TV
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Villa Mare Monte Aparthotel. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Mulighet for havutsikt/innsjøutsikt
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • 2 eller flere soverom
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Kondilaki Str. 2
700 07 Malia

Koordinater

Latitude: 35.2823
Longitude: 25.4518

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer