Antilia Apartments

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,6
Fantastisk
71 anmeldelser

Av og til får man bare den gode magefølelsen, etterfulgt av et stort smil av forventning. Og dette er nøyaktig det som skjer når vi kjører opp bakken fra landsbyen Tavronitis og Antilia Apartments kommer til syne. Vi nyter allerede til det fulle og når forventningene innfris. som de virkelig gjør, skulle vi ønske vi hadde mer tid å bruke på Antilia Apartments. Kanskje for å kunne slappe av ved bassenget, eller rett og slett for bare å være tilstede.

Hva skyldes så denne ivrige gleden? Hvis du tidligere har feriert i Hellas, vet du at grekerne virkelig forstår varm gjestfrihet, og i så fall er Stelios intet unntak. Hvis du ikke har vært i Hellas før, kan jeg bare si: Sørg for å dra! :) Og velger du Antilia Apartments, lover jeg at du vil føle deg minst like velkommen som vi gjorde.

Wow for en utsikt!

En vakker hage med tre velholdte bygninger i gylne farger omgitt av daddelpalmer, fargerike blomsterpotter og bougainvillea i full blomst, danner rammen rundt disse 20 leilighetene som er et kapittel for seg selv. Men la oss starte med en liten visuell omvisning slik at du vet hva du kan se frem til...

Antilia Apartments er familiedrevet, som er det første kvalitetsstempelet når det gjelder leilighetshoteller i Hellas. En liten eiendom som fikk en ansiktsløftning i 2015. Arkitekturen er harmonisk, hagen frodig og bassenget krystallklart. Men best av alt er den fantastiske utsikten ned over de små landsbyene, byene og videre ut over Egeerhavet som med sin speilblå overflate strekker seg fra Spatha-halvøya til Thodorou-øya og Akrotiri. Hvis du svinger i den andre retningen, er de imponerende hvite fjellene et perfekt bakteppe bak Antilia Apartments.

Send oss ??bilder av solnedgangen

Vi rusler frem og tilbake langs bassengområdet og tar mange (mange) bilder, mens vi kaster lengtende blikk mot solsengene som står klare i første etasje, her på den store terrassen med panoramautsikt. Blomstrende pelargonier og roser er stimlet inn i de vakre blomsterpottene, som i tillegg til å gjøre terrassen ideell for avslapning og soling, også er etset inn i minnet som et av de mest fotogene minnene fra hele denne turen til Kreta. Vi trenger kun å lukke øynene for å forestille oss akkurat denne utsikten ved solnedgang... Send oss ??gjerne et bilde eller to når du står her i et surrealistisk, oransjerødt skimmer – og nyt!

Personlighet, glimt i øyet og personlig service

Med et familiedrevet leilighetshotell som Antilia Apartments, er det ingen tvil om hvorfor så mange stamgjester kommer tilbake år etter år. Sittende ved bassengbaren begynner vi å snakke med Ninna og mannen hennes som kommer fra England. De har kommet hit stort sett hvert år siden 1990. Først med barna sine og nå – med tre generasjoner som skal bli enige om ferieplanlegging – er valget fortsatt enstemmig når man planlegger sommerferier: Antilia Apartments!

Når Ninna begynner å forklare hvorfor Antilia Apartments har blitt deres andre hjem, trekker Stelios seg tilbake bak baren med et litt flaut smil. Ingen tvil om at det er han som er 'the star of the show' som Ninna kaller ham, selv om han nok synes det er litt flaut at vi sitter og snakker om han. 

Med Stelios og Rena er du ikke bare en gjest i mengden! Vi er overbevist om at du, som oss, vil føle deg som en personlig venn av familien. Skulle du få lyst til å gå ut og nyte alle opplevelsene som området har å by på, står Stelios alltid klar med tips og gode råd. I tillegg til alle andre gjøremål og ærend (som å klippe plenen, vanne oliventrærne, sjekke inn gjestene og sørge for at alle har det komfortabelt) har han alltid tid til å trekke frem stolen eller holde døren åpen og snakke om lokal kultur, politikk eller en morsom anekdote.

Her kan du handle i små lokale butikker

Terrassen ved bassenget er det naturlige samlingspunktet på Antilia Apartments, noe som ikke er overraskende med en slik utsikt! Det er også her du kan nyte frokosten og Rena tar godt vare på gjestene for å sørge for at de får en god start på dagen.

I bassengbaren kan du bestille snacks eller et lett måltid dersom sulten kommer snikende i løpet av dagen, gjerne sammen med noe kaldt å drikke, eller hvorfor ikke en god kopp nytraktet kaffe. Det arrangeres også hyggelige grillkvelder hvor maten kompletteres med lokale viner direkte fra Stelios vinkjeller.

Leilighetene har en liten kjøkkenkrok og hvis du vil kan du lage dine egne måltider. Du kan enkelt handle i et supermarked nede i den lille byen Tavronitis, ca. 10 minutters gange eller 5 minutter med bil fra Antilia Apartments. Det lokale bakeriet, frukt- og grønnsaksbutikken og et lite supermarked ligger også her. Når vi kommer tilbake (for det skal vi) tar vi oss ned bakken fra Antilia Apartments, gjør våre innkjøp hos lokalbefolkningen, for deretter å nyte en frappé eller ferskpresset appelsinjuice i en av de små tavernaene. Deretter tar vi opp kampen opp bakken med en flaske vann i hånden, på vei tilbake til Antilia Apartments.

Et lite personlig tips: Vi spiste lunsj på 'Caneva' - en liten taverna nede i Tavronitis. Den beste tzatzikien vi noen gang har spist! Her råder et fantastisk lokalt liv, og det er koselig å sitte og se på hvordan naboer møtes, hunder står og logrer med halen, katter gjemmer seg bak potteplanter og kokken er høylytt på det lille kjøkkenet. Her er det alltid tid til en liten prat om hvem du er og hvor du kommer fra. Da vi fortalte dem at vi var på tur for å finne "gjemmesteder", kan du gjette hva som var lokalbefolkningens første forslag - Antilia Apartments selvfølgelig. Nok en anerkjennelse til Stelios og Rena.

Omgivelsene byr på mange opplevelser...

Vi anbefaler at du har tilgang til leiebil, dels fordi det er den enkleste måten å komme seg fra flyplassen på, men også for å ha friheten til å kunne dra på oppdagelsesferd i det blå og fullt ut nyte opplevelsene som venter. Hvis du velger å la bilen stå for en dag, kjører lokalbussen til Chania og andre interessante steder langs kysten fra hovedveien.

Tavronitis har også en strand med små strandkaféer som leier ut solsenger og parasoller. Stranden består av en blanding av grus og rullestein og har deilig badevann. Innen kort kjøreavstand ligger flere små byer og strender som Kolymbari-stranden ca. 5 kilometer mot vest. Det er et godt valg hvis du ønsker en rolig strand, eller en hyggelig kveld med et fint utvalg av restauranter og hyggelige cocktailbarer. Det mer livlige Platanias ligger ca 7 kilometer mot øst og er et litt større feriested med mye strandliv, butikker, større butikker og et litt større utvalg av tavernaer og uteliv.

Stelio og Rena vil absolutt anbefale at du kjører til de vakre strendene i Elafonisi, Falassarna eller favoritten Balos, i tillegg til en tur opp i fjellene der pittoreske byer og landsbyer med kirker og torgliv venter på deg. I tillegg bor du kun en times kjøring fra Kretas kanskje mest «beryktede» tursti gjennom Samariajuvet, så husk å ta med gode sko hvis dette er noe for deg.

Derfor bør du velge Antilia Apartments

  • Du blir møtt med gresk gjestfrihet på sitt aller beste
  • Du ønsker å bo på et ekte hideaway
  • Det fine bassengområdet og hagen med fantastisk utsikt
  • Du kan lage mat i din egen leilighet og handle i lokale butikker
  • Du kommer deg enkelt til stranden og byen
  • Du har gratis parkering

Godt å vite om Antilia Apartments

Resepsjonen er åpen mellom kl. 09.00 og 24.00, men kontakt stedet direkte dersom du regner med å ankomme sent.

Antilia Apartments' fine utsikt skyldes beliggenheten på en høyde. Veien ned til sentrum, og spesielt opp igjen, kan virke bratt, men utsikten du får takket være den høye beliggenheten er vel verdt turen.

I disse omgivelsene er det tilrettelagt for å bare slappe av og glemme hverdagens stress. Men i disse dager ønsker nok de fleste av oss fortsatt tilgang til wifi i større eller mindre grad. Bare husk at nettverket i Hellas ikke er et av de raskeste. Det er wifi på Antilia Apartments, og vi bemerket under vårt besøk at forbindelsen var best i området rundt resepsjonen. I leiligheten får du internett via kabel.

Til slutt tillater vi oss å komme med en liten forespørsel. Antilia Apartments er en av våre bestselgere, så ikke vent for lenge med å bestille, da plassene fort kan ta slutt. 

Derfor skal du velge Antilia Apartments

  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Hotelltype

Kart og avstander

  • Nærmeste mindre by; Tavronitis – ca. 600 m
  • Supermarked – ca. 600 m.
  • Lokalt busstoppested – ca. 600 m
  • Tavronitis-stranden (småsteinstrand) – ca. 1,5 km
  • Nærmeste større ferieby Platanias – ca. 7 km
  • Chanias gamle bydel – ca. 22 km
  • Flyplassen i Chania – ca. 40 km
  • Samaria-kløften– ca. 48 km
  • Rethymnons historiske sentrum – ca. 78 km
  • Heraklion, by og flyplass – ca. 159 km
  • Knossos-palasset – ca. 159 km

Antilia Apartments er en sjarmerende liten eiendom med akkurat den størrelsen vi elsker på våre Hideaways. De 3 bygningene, utover hovedbygningen, er i to etasjer og huser 20 velholdte leiligheter.

Innredningen er sjarmerende og rustikk, med tre- eller flisgulv. Tremøbler og kontrastfylte, kremede og gyldne farger med elegante og komfortable sofaer, behagelig belysning og fine malerier gir en hjemmekjær følelse. 

Soverommene har enten dobbeltseng eller to adskilte senger, og de har alle private bad med dusj eller badekar. Alle leiligheter har hele to private terrasser eller smijernsbalkonger.

Leilighetene er utstyrt med en liten kjøkkenkrok med to kokeplater, et kjøleskap og en liten stekeovn. Kaffetraktere er tilgjengelig samt vannkoker og et mindre utvalg av bestikk, tallerkener og glass. Dog tilpasset antall beboere i leiligheten.

Fasiliteter i leilighetene:

  • Aircondition 
  • Sikkerhetsboks
  • Hårføner
  • Satellitt-TV
  • Wi-Fi
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Antilia Apartments. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • 2 eller flere soverom
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Tavronitis
73006 Tavronitis

Koordinater

Latitude: 35.5248
Longitude: 23.8173

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer