Palacio Casa Galesa

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,3 Gjesteanmeldelser

Stilsikkert boutiquehotell med en historie tilbake fra 1500-tallet. Palacio Casa Galesa er så priviligert at det ligger i Palmas gamle bydel – og her fortsetter vi historien. Velkommen til Palacio Casa Galesa Hotel på Mallorca med Hideaways. I det attraktive og trendy Palma, ligger et litt annerledes hideaway, nemlig Palacio Casa Galesa. Mange påstår at Palacio Casa Galesa er ett av de mest luksuriøse boutique-hotelller på de baleariske øyene, og det er ett av de største på Mallorca.

Det er litt av en påstand, men jeg kan love at hvis du leter etter et klassisk palass-hotell, så har du funnet frem til ett her! Palasset som stammer fra 1500-tallet ligger i en smal sidegate i den historiske delen av byen og ganske nærme Palmas mektige katedral.

Jeg finner lett frem til Palacio Casa Galesa og møtes med et smil fra det hyggelige personalet i den litt unnselige resepsjonen som befinner seg i en stor porthvelving. Formalitetene er raskt overstått og jeg følges gjennom den store porten, over gårdsplassen og opp til rommet mitt. Underveis får jeg mulighet for å beundre de vakre kunstverkene av Miro, Calder og Bennasar som henger på veggene – og nei, du er ikke på en kunstutstilling, men på ett av Mallorcas boutiquehoteller. For her er det ikke snakk om kopier, nei, dette er ekte vare.

På oppdagelsestur i Aladdins hule

Jeg ser virkelig frem til å gå oppdagelse i denne Aladdins Hule og må som noe av det første opp på takterrassen som jeg har hørt så mye om – og jeg blir ikke skuffet. Her er det lekre solsenger, noen med forheng så det er litt privatliv, terrassemøbler, et lite svømmebasseng (det er nærmest bare stort nok til en dukkert), bar med kjølige drinker og mulighet for en god kopp kaffe, og så er det utsikten. Rett foran meg ligger Middelhavet og til høyre kan jeg beundre den vakre katedralen. I disse vidunderlige omgivelsene kan jeg godt fordrive tiden ett par timer :)

Jeg er jo slett ikke ferdig med å utforske hotellet og jeg blir veldig overrasket da jeg en etasje ned kommer inn i et knall gult landkjøkken som viser seg å være en tro kopi av Claude Monets kjøkken fra hans hus i Giverny. Hver dag serveres det ettermiddagste fra Harrods og kaffe fra de beste produsentene, sammen med litt søtt.

Fra det landlige kjøkkenet går turen inn i det jeg vil kalle riddersalen, hvor flott massivt møblement og store vinduer med blyinnfatning dominerer, så kommer den vakre dagligstuen og den lille baren, hvor gjester kan forsyne seg fritt med et glass sherry før middagen, som serveres i den hyggelige spisestuen. Det du eventuelt måtte ha lyst på i tillegg noteres bare opp med romnummer og avregnes ved avreisen. I forbindelse med baren, er det en liten patio hvor jeg saktens kan forestille meg et godt glass vin på kvelden.

Det er imponerende å følge den røde tråden gjennom innredningen av Palacio Casa Galesa, på tross av både spansk, fransk, italienske og engelsk innflytelse. «Smak» på de vakre vinduene fra 1800-tallet, de franske klokkene, messing, marmor, tregulv fra Puerto Rico og stilige møbler fra 1700-tallet. Ja, listen med detaljer er nesten endesløs.

Hvis forfengeligheten også gjerne vil ha ferie

Palacio Casa Galesa er et lite hotell, men på tross av størrelsen er det fredelige fristeder flere steder, hvor man kan koble av. En av mine egne favoritter er den vakre patioen med dens vannkunst utsmykket med mosaikker og de behagelige kurvmøblene. En annen er takterrassen som også i kveldstimene er et godt sted å nyte et glass vin og den henrivende utsikten over Palmabukten – eller hvorfor ikke ta en dukkert i svømmebassenget innendørs med dens harmoniske innredning?

Min forfengelighet får også tilført en stor dose tilfredsstillelse. Jeg smyger meg nemlig ned og «tester» noen av de uimotståelige velværetilbudene (man er jo på arbeid i den gode saks tjeneste...). Første dag visker jeg bort alle lagrede stressymptomer, den andre dagen blir huden «minst» 20 år yngre med et appelsinbad, og den tredje dagen får jeg (nesten) ungdommens veltrente former tilbake ved hjelp av en kroppsbehandling. Dag fire forsøker jeg å se om noen kan se forskjell – eller kommer bare de lange dagene med deilig pleie til syne i mine egne øyne? Jeg vet ikke, og det er nå også egentlig ikke så viktig. Faktum er at jeg føler et deilig velbehag :)

En beliggenhet som gjør deg mo i knærne

Det er en opplevelse i seg selv å bo på Palacio Casa Galesa og den perfekte beliggenheten i hjertet av Palmas gotiske kvartaler, som i dagligtale kalles «gamlebyen», gjør absolutt ikke opplevelsen dårligere. Dette sjarmerende og pittoreske området preges særlig av smale, stemningsfulle gater, renessansehus, små torg og vakre barokkirker.

Nam!

Utvalget av restauranter i Palma er midt sagt bra! Og i den gamle delen av byen kan det superlativet godt tåle å bli oppgradert til fantastisk! Selv så har jeg bare hatt mulighet til å smake meg gjennom en brøkdel av utvalget, men bare tanken på de mange ventende og velsmakende menyene får tennene mine til å løpe i vann. Du skal få et par forslag: La Paloma serverer tapas i et rustikt og inspirerende miljø. Forsøk å få et bord oppe i tredje etasje. Til lunsj vil jeg anbefale patioen på Hotel Tres, som opprinnelig var et gammelt patioen i samme skala som Palacio Casa Galesa. I samme gate, Apuntadores, finner du Emillo Ingrossos restaurant, Ribello (hvis det da fremdeles er han som eier den?), eller hva med et glass velsmakende vin på Wineing?

Frokosten serveres mellom 08-11 og du bestemmer selv om du vil nyte den i frokostrestauranten på terrassen eller hvor du nå har lyst.

I Palma er det noe for alle. Hvis du deler min passion for sjarmen i gamlebyen, så tror jeg Palacio Casa Galesa er et godt valg. Her kan du glede deg til et nesten «royalt» opphold i de historiske rammene på et hotell med en fantastisk beliggenhet i den pulserende og livlige lille storbyen. De pittoreske omgivelsene er inkludert i prisen og du skal bare sørge for å nyte dem, hvis du fristes av å bo i Palmas «crème de la crème»-kvartal.

Godt å vite om Palacio Casa Galesa

Solsengene på terrassen kan reserveres en halv eller hel dag mot et gebyr. Ettermiddagsteen serveres mellom 16 og 18 og kan nytes ute i den fine atriumgården. Porten ut til gaten låses på kvelden, så du får utlevert en nøkkel, så du kan låse opp selv. I kjøleskapet på terrassen finner du forskjellige retter og kalde drikker. Alt det du tar noteres på ditt romnummer og betales ved avreisen.

Derfor kommer vi gjerne tilbake

Det finnes atskillige restauranter med en meny jeg gjerne vil smake meg gjennom, før jeg blir gammel. Jeg vil sitte og nyte de historiske omgivelsene på et torg med en café solo – eller kanskje på en vinbar med uteservering og skrive et postkort – jeg fant faktisk et slikt sted som jeg gjerne vender tilbake til. La Vinya de Santa Clara som ligger på gaten Santa Clara 8A. Her er det satt ut ett par bord og stoler på brosteinene og de serverer den skjønneste mallorcanske rødvinen. Når tiden er innen til å spasere videre, kan jeg gå mot nord, øst, vest eller mot havet i sør. Uansett rute vil jeg kunne snuse inn av byens karakter, sjarme og intensitet. Mallorca er deilig, Palma er deiligere, den gamle bydelen er aller deiligst. – Men enda bedre er det å på hotell Palacio Casa Galesa, hvor du får en bit av alt.

Læs mere om alle rejser til Mallorca med Hideaways

Derfor skal du velge Palacio Casa Galesa

  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Kart og avstander

  • Nærmeste by, Palma - 0 km
  • Nærmeste strand, Palma - 500 m
  • Sjarmerende Palma – 0 km
  • Kunstnerbyen Deia – 33 km
  • Valldemossa – 23 km
  • Pittoreske Puerto de Pollenca – 63 km
  • Vakre, vakre Cap de Formentor – 83 km
  • Stranden ved Torrent de Pareis – 30 km
  • Jetset-byen Puerto Andratx – 61 km
  • Flyplassen i Palma – 10 km
  • Perlebyen Manacor – 53,2 km
  • Sko og lærvarer i Inca – 32,2 km
  • Dragegrottene, Cuevas del Drach – 67,3 km
  • Palma Aquarium – 9,6 km
  • Glassblåserverket Vidrios Gordiola – 22,2 km

De klassiske vakre rommene viser seg ved første (andre og tredje) synsinntrykk nesten som aristokratiske med vakre gardiner, tregulv og kostbare antikviteter. På Palacio Casa Galesa finnes det i alt 12 rom og suiter, som alle tilbyr et innbydende og bekvemt opphold. En mindre, men fin detalj for samtlige rom, er at det er oppkalt etter berømte komponister og det er tillatt å bli grepet av stemningen, når du «deler seng» med f.eks. Frederic Chopin! Vivaldi-suiten er den eneste uten boblebad, men der finner du i stedet et elegant badekar. 

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Palacio Casa Galesa. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Innendørsbasseng
  • Nær vannet (max 4 km)
  • Treningsmuligheter

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Carrer De Miramar, 8
07001 Palma De Mallorca

Koordinater

Latitude: 39.5672
Longitude: 2.6501

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Andre hoteller Palma de Mallorca

Vis flere