Quinta Mãe dos Homens

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

8,9
Meget bra
451 anmeldelser

Det uttales «Kinta Mæi dos Åmeinsj», og hvis du synes det er litt vanskelig å uttale, så kan jeg trøste deg med at du ikke er den eneste som har det slik. Men ikke la deg skremme av navnet, for quintaen er en gammel kjenning der du som gjest får det som plommen i egget. Eieren Marina er lett å bli glad i, og hennes kjæreste eiendel (i tillegg til mannen hennes) er dos Homens, og den kjærligheten skinner igjennom hver kvadratmeter på en av Funchals beste tilbaketrukne adresser med havutsikt og cityview så langt øyet kan se. Hvis du ønsker en ferieleilighet i Funchal på Madeira, så er Quinta Mãe dos Homens et godt valg.

Banantrær og vinranker går hånd i hånd

Så snart du har parkert bilen og sier til deg selv «endelig er vi her», så titter du deg rundt, for hvor i all verden er resepsjonen?! Som et ekte hideaway (les: «gjemmested») så må du nemlig rundt den ene av quintaens to bygninger, ned langs en lite brosteinsbelagt sti, der du på hver side troner alt fra banantrær og palmer til vinranker. Du passerer den gamle vinpressen som minner om tiden da Quinta Mãe dos Homens var aktiv som landbrukseiendom. Selv om turen er kort, så elsker jeg å gå igjennom her, for da vet jeg at det venter noe fint på den andre siden av «kjærlighetsstien». Her dukker Marina nemlig alltid opp og ønsker velkommen. Da er jeg «hjemme» og alt er som det pleier å være med den velstelte bakhagen, de imponerende gule fruktene, som eksotisk henger i små klaser (ja, det er banene jeg sikter til …). Marina sier: «Hei, Marie. Velkommen tilbake – alt vel med deg?», og jeg svarer: «Ja, det kan du tro – for nå er jeg tilbake på favorittøya mi», og hun smiler og vi tar den obligatoriske turen rundt i hagen og betrakter Funchal som ligger nedenfor.

Pool with a view

Et sted som du helt sikkert vil komme til å tilbringe mange timer av ferien på – kan du gjette hvor det er?! Ja, ved bassenget … Dessverre har jeg aldri selv hatt tid til å ligge på en av solsengene og slappe av, men forhåpentligvis byr neste besøk på en liten siesta. Bassengområdet er samlingspunktet på området, for her er det i tillegg til bassenget også bord med sitteplass … i skyggen … et behagelig sted. For området rundt Funchal er stedet der det i løpet av et år er flest solskinnstimer, så faktisk er det noe varmere her på sørkysten enn resten av øya. Men det er noe av det beste ved Madeira, for her er det «åpent» året rundt og aldri for varmt, og heller ikke for kaldt – så selv om du reiser i juli måned, er temperaturene behagelige. På den annen side er det lunt her i vinterhalvåret på grunn av det milde øyklimaet.

Godt å vite om ferieleilighetene Quinta Mãe dos Homens

Det er en grunn til at Homens kan briske seg med sin behagelige utsikt: En anelse tilbaketrukket fra Funchals gamleby og beliggende på et noe høyere nivå gir fine forhold til å speide rundt. Det betyr også,at du kan komme deg raskt ned til byen. På den annen side tar det noe lengre tid å komme opp igjen, i alle fall hvis du går til fots, og jeg kan love deg at kondisen din vil være bedre når du reiser hjem – et ekstra pluss som du ikke engang må betale noe tillegg for :-).

Leilighetene er uansett type ganske store og hver og enkelt har egen kjøkkenkrok der du selv kan tilberede alle dagens måltider. Det finnes innkjøpsmuligheter innen kort kjøreavstand fra quintaen, men jeg vil også anbefale deg å prøve noen av Funchals restauranter – for du spiser generelt godt på øya og til priser som er attraktive sett i forhold til norske menyer.

Quinta Mãe dos Homens er en god, gammel klassiker som hvert år ønsker et utall stamgjester velkommen tilbake. Disse gjengangerne kommer ikke fordi de ønsker noen form for luksus, for det finner du ikke her. De kommer derimot tilbake på grunn av Marina, beliggenheten, utsikten og så den svært avslappede og rustikke atmosfæren. Et godt produkt i forhold til prisen, uten tvil …

Hvis du har din egen leiebil med rundt, så trenger du ikke å være redd for at det ikke er parkeringsplasser å finne når du kommer tilbake etter en dagsutflukt. For på eiendommen har man gjort plass til parkeringsplasser, og ved ankomsten får du en nøkkel til porten, slik at du uansett tidspunkt selv bestemmer når du kommer tilbake etter en dag i det fri.

Derfor kommer vi gjerne igjen

Nå har jeg kjent Marina i mange år, og nesten hver det står Funchal på Madeira på flybilletten, legger jeg også inn et besøk i det gamle familiehuset – Marina har alltid en kopp te klar, og den drikkes aller helst på terrassen ved bassenget, der kombinasjonen av «tea for two» og havutsikt går ganske godt sammen. Selv om interiøret og møblene ikke er av nyeste dato, så tilbringer jeg gjerne tid her i Funchals villakvarter. Hvorfor? Fordi her er det hjemmekoselig, en hyggelig atmosfære og rolig.

Derfor skal du velge Quinta Mãe dos Homens

  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Hotelltype

Kart og avstander

  • Funchal med shopping, marina og marked – 1 km
  • Nærmeste tursti – 2 km
  • Fergen til naboøya Porto Santo med de «karibiske» strendene – 3 km
  • Monte med sledekjøring – 3,2 km
  • Den botaniske hagen – 4,1 km
  • Nærmeste golfklubb, Palheiro Golf – 4,7 km
  • Funchal lufthavn – 15,9 km
  • Fengslende utsikt fra Cabo Girão – 16,5 km
  • Machico med sitt hyggelige sentrum og sin populære strand – 19,8 km
  • Santana med de karakteristiske, trekantede husene – 37 km
  • Fotturer for erfarne på Pico Ruivo (1861 moh) – 46 km
     

Det finnes forskjellige typer av leiligheter, noen har plass til 2 personer, mens andre kan ha plass til 3 og 4 personer. Felles for alle er at de har balkong eller terrasse, kabel-TV, safe og sengetøy. Dessuten hårføner, mikrobølgeovn og servise. Innredningen er også identisk med varme farger, fliser på gulvet, og stilen er gjennomgående rustikk. Det er mulig å bestille leiligheter med og uten havutsikt.

Jeg bodde i en studioleilighet på mit siste besøk, og selv om det kan virke noe slitt i kantene her, så er det alltid godt rengjort, og jeg liker at plassen ikke er så trang – selv om jeg bodde i den minste typen av leiligheter. Her har man fått plass til en «TV-stue» i tillegg til soverom og kjøkken.
 

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Quinta Mãe dos Homens. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
  • Balkong
  • Mulighet for havutsikt/innsjøutsikt
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

39 Rua Mãe Dos Homens
9060-185 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6561
Longitude: -16.8976

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Andre hoteller Funchal

Vis flere