Pousada Convento de Tavira

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,3
Fantastisk
802 anmeldelser

Pousada de Tavira i Algarve tilhører en familie med 35 medlemmer, som er fordelt som perler på en snor rundt om i Portugal. De har alle et spesielt kjennetegn og er oppdelt i forskjellige kategorier. Pousada de Tavira er av den «historiske» typen – et gammelt kloster som ble oppført på 1500-tallet av kong Sebastian. I dag er de historiske rammene fortsatt en viktig del av Pousada de Tavira – bygningene er nemlig oppført i barokk- og renessansestil. Så i disse vakre omgivelsene kan du se frem til en ferie med alle moderne bekvemmeligheter, og Pousada de Tavira er en vellykket kombinasjon av fortid og nåtid.

Dessuten ligger pousadaen i en av mine yndlingsbyer på Algarvekysten, nemlig Tavira, som ofte omtales som «Portugals Venezia». Her oser det av sjel og lokalt særpreg. Faktisk er det en av de mest historiske og kulturelle byene på hele kysten. 

Tavira ligger på den østlige delen av kysten – ikke langt fra grensen mot Spania. Området er helt spesielt, siden turismen ikke har slått igjennom i like stor grad som på andre steder på kysten. Årsaken til dette er blant annet naturreservatet ved Ria Formosa som strekker seg over et kjempestort område med laguner og småøyer.
 
Til forskjell fra den vestlige delen av Algarve med de karakteristiske oransjefargede klippeformasjonene, så er området ved Tavira mye mer flatt med et rikt og sjeldent dyre- og planteliv.  

Pousada de Tavira ligger i gamlebyen, der du særlig finner mange fiskerestauranter som tilbyr alt godt fra havet, og spesielt nyfanget skalldyr i massevis som du kan skjemme bort ganen din med. 

Stemningen på hotellet er som et kapittel i god historiefortelling – innredningen er historisk med en moderne vri, og det finnes mange kroker her. Og de mange rommene en suite på fellesområdene innbyr til en hyggelig stund – du vil føle deg hjemme.

Frokost à la carte

Jeg besøkte Pousada de Tavira i en rolig periode, der det ikke på samme måte er like travelt som i høysesongen. Det merkes også på kjøkkenet, der det er tid til å gjøre litt ekstra ut av tingene. Så når jeg setter meg ved frokostbordet, får jeg utlevert en meny der jeg velge alt fra nybakte boller til ferskpresset appelsinjuice. Man føler seg litt som en dronning (eller konge) når man bare kan peke ut sine favoritter på menyen, og så blir det servert med et smil etterpå – jeg kunne se at de andre gjestene som var til stede, også nøt godt av denne ekstraordinære servicen. Det må også sies at det ikke er normal kutyme, men at det utelukkende er i lavsesongen at frokosten serveres fra menyer, men uansett kan du se frem til å sette tennene i en velassortert og fersk buffet i det vakre lokalet. 

Utstilling med moderne kunst

Som et frisk pust og en kontrast til pousadaens historiske rammer, så vil du oppleve en moderne touch når du beveger deg rundt i gangene, for her er det utstilling med unge, håpefulle kunstnere som med sin helt egen stil har fått lov til å vise frem sine kreasjoner med statuer, malerier, skulpturer og mye annet. Under besøket mitt la jeg spesielt merke til utstillingen i hallen, der fargestrålende «sommerfugler» lyste opp i rommet. Utstillingen skiftes ut regelmessig, så hvis sommerfuglene ikke er der under ditt besøk, så er det helt sikkert noe annet interessant som vekker oppmerksomheten.

Ta båten til noen av Portugals beste strender

Tavira, og dermed også pousadaen, er omgitt av finkornede strandområder. Det store laguneområdet byr faktisk på noen av Portugals beste strender. Ta f.eks. med deg badehåndkleet til Ilha do Farol (øya med fyrtårnet), dit du kan seile, eller ta en svipptur til Monte Gordo-stranden videre langs kysten. Det eneste du bør være oppmerksom på, er at Tavira ikke ligger rett ved havet, så vi anbefaler å ha en sykkel eller bil til rådighet.

Vær oppmerksom på at siden Pousada de Tavira ligger inne i byen, så må du forvente støy fra toget som passerer innimellom. Dessuten vil du kunne høre bilene, men det er kun når du oppholder deg utendørs. 

Derfor skal du velge Pousada Convento de Tavira

  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Hotelltype

Kart og avstander

  • Algarves knutepunkt for kultur, Silves – 97,1 km
  • Ta med deg piknikkurven til Monchiques vakre fjellandskap – 113 km
  • Et av Portugals vestligste punkt med restene av Henrik Sjøfarerens skole i Sagres – ca. 146 km
  • De «karibiske» strendene utenfor Tavira – ca. 4 km
  • Gå på marked i Loulé – 40,5 km
  • Grensen mellom Portugal og Spania – 33,7 km
  • Alt godt fra havet på restauranter i Olhão – 26,6 km
  • Besøk museet i Portimão, den gamle sardinfabrikken med Algarves historie – 89,6 km.
  • Nærmeste golfbane Quinta da Ria – 12,9 km
  • Algarves lufthavn i Faro – 39,3 km
  • Hovedstaden Lisboa – 301 km

Som resten av det gamle klosteret er det respekt for gamle tradisjoner, men de 36 rommene er mer moderne enn historisk inspirert. Jeg vil våge å kalle innredningen for «god stil» uansett om du kommer til å bo i den gamle fløyen eller i nyere og tilstøtende bygninger. 

Gode madrasser med «skikkelig» sengetøy, gjennomtenkte detaljer og fasiliteter som gjør oppholdet ditt til en behagelig opplevelse. De er relativt store og alt etter type varierer de i størrelse. Utsikten veksler mellom utsikt mot bassengområdet, mot byen, og andre igjen har utsikt mot hagen. Flere har balkong, men selv om Hideaways hjemmefra ikke kan garantere balkong, er du som gjest alltid velkommen til å la oss ønske det for deg.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Pousada Convento de Tavira. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Barnebasseng evt. seksjon
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Rua D. Paio Peres Correia
8800-407 Tavira

Koordinater

Latitude: 37.1250
Longitude: -7.6531

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer