Reiser til Parikia

Parikia er hovedstad på øyen Paros, som tilhører øygruppen Kykladene. Den viktigste havnen på øyen ligger her, hvorfra det er forbindelse til både Pireus på det greske fastlandet og en rekke andre øyer som for eksempel Mykonos, Naxos, Samos og Kreta.

Om vinteren har de ca. 4000 innbyggere i Parikia byen mest for seg selv, men om sommeren får de selskap av besøkende fra hele verden. Parikia er med sin idylliske gamle bydel og den hvitkalkede, typiske greske arkitekturen samt den flotte utsikten til den vakre solnedgangen utrolig attraktivt og et av de beste stedene at bo på øyen. Mange som bestiller en billig reise til Parikia, tar bare et kort stopp her som en del av et øy-hopp. Men du går glipp av noe hvis du ikke tar deg god tid til å nyte ferien her. Du vil oppdage, at den hektiske stemningen det kan være nede ved kaien, når skipene legger til og passasjerene strømmer i land, hurtig demper seg oppe i byens maleriske smug. Her og nede langs vannet finner du et rikt utvalg av gode tavernaer og restauranter. Særlig menyenes fiske- og skalldyrs-retter er verdt å utforske. Byens spisesteder nyter godt av de friske forsyningene, som daglig leveres av de lokale fiskerne.

Strendene ved Parikia

Reiser du til Parikia, kan du nok heller ikke motstå de lokale strendene. Innen gangavstand fra havnen og sentrum ligger for eksempel den fine badestranden Livadia. Her kan du slappe av ved det klare havet og har også her mange caféer og tavernaer innen for kort avstand. Fortsetter du litt lengere opp fra kysten, kan du også lett nyte de flotte og barnevennlige strendene Marcello og Krios. De ligger kun et par kilometer lengere fra byen. Leier du en bil til ferien, kan du også lett besøke øyens andre atrakjsoner på utflukter.

Selv om turisme, særlig i de populære sommermånedene naturligvis preger byen, har Parikia stadig masser av "egke gresk" øy-stemning. Den er nemlig ikke bare en ferieby for korte opphold, men har en fast befolkning. Du har derfor bedre mulighet for å møte de lokale i deres daglige liv på en reise til Parikia, enn hvis du slår deg ned i en rendyrket ferieby. At byens forretninger og restauranter ikke utelukkende henvender seg til turistene betyder, at prisene er litt billigere. shopping-mulighetene er dessuten mer allsidig, så de fleste av feriens behov kan dekkes.

Natteliv

Solnedgangen fra Parikia, som ligger på vestkysten av Paros, blir man aldri lei av å beundre. Når mørket deretter senker seg over byen og lysene tendes, kan du gå på oppdagelse langs vannet for å finne et sted at spise. Senere lokker barene, hvis du ikke bare vil avslutte dagen med et hyggelig restaurantbesøk. Parikia og resten av øyen er nok ikke like kjent for sitt natteliv. Men i høysesongen er det jo liv på byens barer til sent på kvelden. Reiser du hit om våren eller i sensommeren, er kveldene normalt veldig stille her.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Parikia

Populære hoteller i Parikia

Hellas, Paros, Parikia
9,2
Fantastisk
341 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Paros, Parikia
8,1
Meget bra
49 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Paros, Parikia
7,9
Bra
310 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)