Reiser til Ciutadella

Besøk den historiske byen Ciutadella på Menorca i Spania. Her kan du kombinere strandliv ved Middelhavet, historiske severdigheter og et yrende byliv. Bestill en billig reise til Ciutadella med Solfaktor!

Ciutadella som reisemål

Ciutadella, kjent som Ciutadella de Menorca, er en by på vestkysten av øya Menorca i Middelhavet i Spania. Byen er den nest største på øya og fungerte som hovedstad før den ble flyttet til Mahon, som er Menorca sin nåværende hovedstad. Det er et yndet reisemål for mange turister med flotte strender langs det krystallklare Middelhavet, imponerende arkitektur og historie, samt et livlig uteliv.

Attraksjoner og aktiviteter i Ciutadella

En ferie i Ciutadella på Menorca i Spania byr på mange spennende attraksjoner og aktiviteter. Byen inviterer til historiske severdigheter og en av de mest kjente landemerkene er den majestetiske gotiske katedralen, Santa Maria. Katedralen stiger opp over byen med imponerende arkitektur og gir et innblikk i øyas rike historie. Vandre rundt i gamlebyen i Ciutadella og ta turen til det sjarmerende torget Plaça des Born som er omgitt av historiske bygninger og hyggelige kaféer. Det er også verdt å besøke det gamle slottet, Castell de Sant Nicolau, som gir fantastisk utsikt over Middelhavet og det omkringliggende landskapet.

Du kan kombinere historie og kultur med sommerferie og strandliv på ferie i Ciutadella. Fra sentrum av byen er det kun ti minutter å gå til den lille sandstranden Cala des Degollador hvor du kan ta en forfriskende dukkert i det deilige Middelhavet. En kort kjøretur unna byen ligger langstrakte sandstrender i Cala’n ’Bosch og rolig strandliv i Son Xoriguer. Du kan også ta dagsturer til bortgjemte badeviker i vakker natur ved Cala Turqueta og Cala Macarella. Strendene på Menorca er kjent for myk sand og klart badevann som gjør de barnevennlige, og mange tilbyr moderne fasiliteter som solsenger og parasoller. Det er også gode muligheter for vannsportaktiviteter som dykking og snorkling, samt å bli med på båttur å utforske skjulte perler langs kysten.

Når er det best å reise til Ciutadella?

Spania sin høysesong er på sommeren mellom juni og august, og det er i denne perioden flest turister som reiser til Menorca og syden. Med solrike forhold og temperaturer som kan komme opp i 30 grader er det livlig og travelt i Ciutadella. Hvis du foretrekker en roligere atmosfære og mindre intens sommervarme er våren og høsten gode tidspunkt å besøke Menorca. I disse periodene er det fortsatt behagelig badetemperatur i Middelhavet og det er ideelt for å utforske severdigheter og attraksjoner på Spania sine middelhavsøyer. Vinteren er lavsesong på Menorca og det er mer utsatt for nedbør og kjølige temperaturer.

Matopplevelser og uteliv i Ciutadella

Spania sin tapaskultur er verdenskjent og på Menorca kan du glede deg til spanske klassikere. I Ciutadella finner du mange koselige tapasbarer med blant annet lokale oster og skinker, og det er en hyggelig måte å dele et måltid sammen med andre. Beliggenheten ved Middelhavet gjør at byen har mange fiskerestauranter langs havnen som serverer fersk sjømat og du kan glede deg til smakfulle fiskeretter, blekksprut og skalldyr tilberedt på lokal vis. Byen har en god blanding av restauranter som serverer tradisjonelle retter og lokale spesialiteter fra Menorca, samt spisesteder med et mer internasjonalt preg.

Utelivet i Ciutadella er kjent for sin mangfoldige og livlige atmosfære, spesielt i høysesong. Nattelivet er spredt rundt i byen og du finner både utesteder langs havnen og i sentrum av byen. Det er et godt utvalg av barer, puber og nattklubber som inviterer til underholdning, live musikk og festlig stemning til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Ciutadella

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Ciutadella i Spania. Det går rutefly fra Oslo Gardermoen til Menorca internasjonale lufthavn (MAH), men det vil kreve én mellomlanding. Det finnes flest alternativer og muligheter for reiseruter under sommersesongen. Flyturen tar ca 3 timer og 35 minutter.

Ciutadella ligger ca. 45 km fra flyplassen og et praktisk alternativ er å ta buss. Det går regelmessige busser mellom flyplassen og Ciutadella og det er et rimelig alternativ. Ønsker du å komme raskere frem kan du ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske mer av Menorca i eget tempo.

Det er et godt utvalg av overnattingsmuligheter i Ciutadella. Her finner du kjente hotellkjeder, små boutique-hoteller i sentrum, all-inclusive hoteller på stranden og store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Ciutadella og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Ciutadella

Populære hoteller i Ciutadella

Spania, Menorca, Ciutadella
9,4
Fantastisk
429 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Menorca, Ciutadella
7,4
Bra
2099 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Menorca, Ciutadella
9,4
Fantastisk
1563 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)