Reiser til Las Palmas

Kombiner sol og bad med historie og shopping i hyggelige Las Palmas. Hovedstaden på Gran Canaria kan friste med en unik kombinasjon av langstrakte sandstrender, morsomme aktiviteter, shopping og yrende uteliv. Bestill en billig reise til Las Palmas og Gran Canaria med Solfaktor!

Las Palmas som reisemål

Las Palmas, som offisielt heter Las Palmas de Gran Canaria, er den største byen på Kanariøyene og hovedstaden på Gran Canaria. Som de andre øyene i Kanariøyene ligger også Gran Canaia under Spania.  Byen ligger på nordøstkysten av øya med nesten 380 000 innbyggere og er en populær turistdestinasjon. Spesielt til en vinterferie for mange. Den ligger på en sandbanke mellom selve Gran Canaria og den lille øya La Isleta. Havna, Puerto de la Luz, med beliggenhet på østsiden og den lange sandstranden, Las Canteras, på vestsiden av sandbanken. Med en reise til Las Palmas får du en ferie som tilbyr en unik kombinasjon av flotte strender, kulturelle opplevelser og yrende uteliv. Og ikke minst- et behagelig klima året rundt. Mange velger å legge en juleferie til Las Palmas og Kanariøyene.

>> Les mer om din reise til Maspalomas her

>> Les mer om din ferie til Playa del Ingles her

>> Les mer om din reise til Puerto de Mogan her

Strandliv på Las Palmas

Las Palmas er et paradis for strandliv og ferie. Stranden Las Canteras er den mest kjente stranden i byen. Med sin gyldne sand og krystallklare vann er det ideelt for sol, bad og vannsportaktiviteter. Stranden strekker seg over tre kilometer og har en hyggelig strandpromenade med restauranter, kafeer og butikker.

Like i nærheten av Las Canteras ligger Alcaravaneras-stranden. En annen populær strand i Las Palmas. Den har finkornet sand og rolig vann som gjør den perfekt for barnefamilier og de som foretrekker en mer avslappet atmosfære. Stranden er godt utstyrt med fasiliteter som solsenger og serveringssteder og du finner også en marina her hvor man kan leie båter eller delta i vannsportsaktiviteter. Som blant annet kajakkpadling og snorkling.

Like nord for sentrum av Las Palmas ligger Playa de las Salinas. Denne stranden har en unik beliggenhet ved siden av en naturlig salt-lagune og er kjent for sitt vakre landskap og flotte vann. Den er mindre overfylt og et flott sted å slappe av i ferien og nyte solen.

Matopplevelser og uteliv i Las Palmas

Las Palmas er som Spania ellers- et eldorado for matopplevelser og her kan du få smaken av matkulturen på din reise til Kanariøyene. Du finner et mangfoldig utvalg av restauranter og spisesteder som tilbyr både lokale retter og retter fra det internasjonale kjøkkenet. Det er spesielt mye fersk sjømat som blekksprut, reker og fisk. Som ofte serveres med friske, lokale råvarer og tradisjonell spansk tapas og klassiske kanariske retter. Er du glad i mat bør du også ta turen innom byens lokale markeder hvor du kan kjøpe ferske råvarer. Som lokale oster, frukt og grønnsaker.

Las Palmas byr på et av Gran Canaria sitt beste natteliv. Her finner du livlig og pulserende uteliv med et bredt utvalg av barer, nattklubber og musikkscener. En ferie hvor du kan danse inn i de sene nattetimer. Det er også flere trendy cocktail barer ved stranden eller live-musikk i det historiske Vegueta-området. Når solen går ned i Las Palmas våkner nattelivet og her er du garantert å finne noe for enhver smak.

Når er det best å reise til Las Palmas?

Som resten av Kanariøyene har Las Palmas et mildt og solrikt klima året rundt. Med beliggenhet rett utenfor kysten av Vest-Afrika nyter Gran Canaria godt av det behagelige, subtropiske klima med lite variasjon mellom sesongene. Høysesongen for en reise til Las Palmas er på vinteren mellom desember og februar, med temperaturer mellom 20 og 25 grader. I denne perioden kommer det mange turister fra nordligere strøk som søker sol og varme i vinterhalvåret. 
Det er også travelt i Las Palmas på sommeren mellom juni og september. I denne perioden er det varmt og temperaturen kommer ofte opp mot 30. Risikoen for nedbør da er minimal. Ønsker du å unngå perioder med mye turister er våren og høsten en fin tid å reise til Las Palmas og Gran Canaria på. Da det fortsatt er behagelige temperaturer og mange velger å resie på en påskeferie i denne perioden.

Attraksjoner og aktiviteter på  Las Palmas

Som den største byen på Kanariøyene tilbyr Las Palmas et bredt spekter av attraksjoner og aktiviteter som passer for alle. Du finner flere historiske severdigheter i byen som også er preget av strømninger fra både Spania og Marokko. Blant annet det historiske Vegueta-kvartalet som er den eldste delen av byen med mange vakre og godt bevarte bygninger. Du kan spasere i de smale gatene og smugene, besøke Catedral de Santa Ana og utforske det sjarmerende området.

Casa de Colón er et museum som ligger i en tidligere guvernørbolig og er viet til Christopher Columbus og hans forbindelse til øyene. Her kan du utforske utstillingene som viser reisens historie og betydning. På vitenskaps- og teknologimuseet, Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología, kan hele familien oppleve interaktive utstillinger og delta på flere vitenskapelige aktiviteter.

Er du glad i shopping kan du glede deg over det travle Triana-distriktet i Las Palmas. Det er kjent for et stort og livlig shoppingmiljø med mange butikker og merkevarer fra både lokale og internasjonale designere og merker.

For deg som søker en aktiv ferie er Las Palmas et godt utgangspunkt å reise til. Spesielt om du liker vannsport. Byen er kjent for gode bølgeforhold og er et ypperlig sted for surfe-entusiaster. Her er det muligheter for både nybegynnere, og mer erfarne, til å leie brett eller få opplæring. Det er også gode vindforhold som inviterer til både vindsurfing og kitesurfing.

>> Les mer om din reise til Puerto Rico her

>> Les mer om din ferie til San Agustin her

>> Les mer om din reise til Kanariøyene her

Fly og hotell på  Las Palmas

Du reiser enkelt til Las Palmas fra Norge med direktefly fra flere norske byer året rundt. Hovedflyplassen på Gran Canaria er Las Palmas flyplass og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 5 timer og 40 minutter. Flyplassen ligger ca 20 km sør for byen og den enkleste måten å komme seg til Las Palmas sentrum er med taxi som tar rundt 20-30 minutter. Det er et godt utbygd veinett på Gran Canaria og taxi er et rimelig alternativ fra flyplassen. Det går hyppige avganger med busser fra flyplassen til Las Palmas sentrum, og bussturen tar omtrent 30-40 minutter. Det er også flere som foretrekker å leie bil på ferie til Las Palmas. Spesielt om du ønsker fleksibilitet til å utforske i eget tempo.

Hovedstaden på Gran Canaria tilbyr et stort utvalg hoteller og overnattingsmuligheter. Du kan velge mellom leilighetshoteller, all-inclusive-resorts med mange fasiliteter, koselige boutiquehoteller, større feriehus og ferieleiligheter. Det finnes alternativer for alle i Las Palmas. Uansett om du reiser alene, som par, med barn eller i vennegruppe. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Las Palmas, Gran Canaria og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Las Palmas

Populære hoteller i Las Palmas

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Las Palmas
8,9
Meget bra
287 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Las Palmas
8,1
Meget bra
1285 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 75 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Las Palmas
8,4
Meget bra
1892 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Las Palmas?

7,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser