Estalagem Ponta do Sol

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,4
Fantastisk
1088 anmeldelser

Hvorfor bør du velge Hotel Estalagem Ponta do Sol på Madeira? Nå skal du få 8 gode grunner! Fordi du: 1) Bor på en klippe med 180 graders utsikt over Atlanterhavet. 2) Setter pris på en oppmerksom og dedikert, men «usynlig» service. 3) Verdsetter ro rundt deg i ferien. 4) Ikke ønsker å gå på akkord med kvaliteten. 5) Er typen som elsker gode spaforhold. 6) Gjerne vil ha mulighet for å ha byliv innen gangavstand. 7) Kan se deg selv svømme rundt i et basseng med utsikt. 8) Elsker å være på ferie der du blir skjemt bort ...

Det finnes hoteller med havutsikt, og så finnes det hoteller med h-a-v-u-t-s-i-k-t. Hvis du foretrekker sistnevnte, så bør du bruke de neste par minuttene til å lese om et sted, som til tross for det moderne og minimalistiske preget er et hjertevarmt, vakkert og gjestfritt hotell for alle som setter pris på kvalitet og «det lille ekstra».

Estalagem Ponta do Sol kan nok betegnes som det mest eksklusive hotellet i byen med samme navn, Ponta do Sol. I vår del av bransjen er det litt av et «must» å besøke det lille boutique-hotellet på den sentrale delen av Madeiras sørkyst – og hvorfor er det slik? Fordi Estalagem Ponta do Sol er et velkjent varemerke og skiller seg ut fra mengden med sin hjemmekoselige og minimalistiske design. Jeg tror faktisk at hotellet var et av de første boutique-hotellene på Madeira, og det må sies at de har klart å sette standarden.

Vet du hvordan et hotell kan bruke den populære betegnelsen «boutique»? Forklaring: Ordet boutique har ikke noe med «butikk» å gjøre – kodeordet er heller som oftest intimitet og hjemmekoselighet. Stilen viser spesielt til innredningen og atmosfæren, som gir deg som gjest en ekstra følelse av «bare lat som om du er hjemme». Kvalitet, personlighet og karakterfulle detaljer er nesten alltid til stede på et boutique-hotell, og maten er også for det meste et kapittel for seg. Jeg selv liker denne stilen svært godt, for disse hotellene vil heller være en god original enn en dårlig kopi, men uten at det går ut over den hyggelige atmosfæren.

Derfor er Estalagem Ponta do Sol et boutique-hotell … og derfor er jeg glad for endelig å ha vært der og er enda gladere for å presentere det for deg her.

Aktiviteter og fasiliteter

Restaurant med internasjonale og lokale retter inkl. panoramautsikt og banantrær
Spa- og velværeavdeling med alt fra innendørsbasseng, boblebad, dampbad og mye mer
Fitness-område – og naturligvis … med havutsikt
Biljard, bordtennis og utleie av terrengsykler
Hage med palmer og utsikt over byen
Om sommeren er det ofte grillkvelder, kulturelle arrangementer og konserter i hagen

Infinity-basseng og spaavdeling med havutsikt

Det er rett før jeg kan tilføye «med havutsikt» uansett hvilket område jeg skal beskrive på Estalagem Ponta do Sol. Svømmebassenget ligger ytterst på klippen og går i flukt med Atlanterhavet – det er det som kalles «infinity», altså «endeløst». Dessuten finnes det et større spaområde med mulighet for diverse velgjørende behandlinger for kropp og sjel (og her skulle jeg gjerne ha meldt meg frivillig «prøvekanin»). Jeg får aller nådigst lov til å se på velværeavdelingen. Aller nådigst fordi det er et «fristed» for de gjestene som benytter seg av området.

Basseng, spaområde og platåer med liggestoler og parasoller ligger som sagt her ytterst på klippen. Men hvis du blir småsulten eller tørst, så trenger du ikke å bevege deg langt for å få hjelp – her finnes det nemlig en bassengbar med et ytterst serviceinnstilt personale, der du kan bestille både vått og tørt.

Liten by med stor gjestfrihet

Nå skal du få høre litt mer om byen (eller navnesøsteren om du vil), Ponta do Sol. I en bukt omgitt av fjell, ligger Ponta do Sol som en smørklatt i midten med herlighetsverdien i god behold. Utsikten over stranden med rullestein og Atlanterhavet på den ene side og så det grønne og frodige innlandet på den andre siden kan være vanskelig ikke å la seg friste av. Der bor omtrent 4000 personer her, så størrelsen er passende – ikke for stor og ikke altfor lite heller.

Her feires det hvert år flere festivaler, og det gamle torget bak kirken brukes hyppig til blomster- og grønnsaksmarkeder. Ellers er det ikke det store utvalget av butikker og shoppingmuligheter her som i for eksempel Funchal – til gjengjeld er strandpromenaden kjempehyggelig med servering av mat og drikke til svært rimelige priser. Jeg pleier seg å sette meg med en bica (portugisisk kaffe) ved søsterhotellet til Estalagem Ponta do Sol, som ligger ved enden av promenaden, og herfra kan du titte opp på det lille boutique-hotellet som ligger på toppen av en klippe.

Godt å vite om Estalagem Ponta do Sol Hotel

Estalagem Ponta do Sol Hotel er en god kombinasjon av fred og ro, byliv og formidabel utsikt. Hotellet er enkelt å finne, for siden det ligger i byen, er det godt skiltet uansett hvor du ankommer fra. Det finnes en parkeringsplass som hører til hotellet, men det er det begrenset med plass. Så hvis du ikke finner en ledig plass, så er det selvsagt mulig å parkere på de offentlige parkeringsplassene mot betaling. Men spør i resepsjonen, da de som oftest raskt kan skaffe deg plass på hotellets parkering.

Boutique-hotellet henvender seg helt klart til par, og voksne barn er velkomne, men ellers er Estalagem Ponta do Sol det vi kaller et voksenhotell. Her er en lavmælt og rolig stemning – også ved bassengområdet, der du garantert kommer til å tilbringe mye av ferien din. For med den utsikten kan du slett ikke la være :)

Til tross for det faktum at Ponta do Sol er et «stille» hotell, betyr ikke det at du må gå rundt og hviske – det er det ingen her som gjør. Det er også et behagelig liv i høysesongen, med barbecue, musikk og diverse arrangementer i hotellets hage, der også større og kjente navn kan stikke innom. Faktisk er Estalagem Ponta do Sol kjent på hele 
Madeira for å arrangere disse festlighetene, der mange fastboende også liker å tilbringe en kveld i godt selskap.

Derfor skal du velge Estalagem Ponta do Sol

  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Nærmeste restaurant – 0 m
  • Nærmeste by, Ponta do Sol – 200 m
  • Nærmeste tursti – 500 m
  • Monte med sledekjøring – 26,5 km
  • Fergen til naboøya Porto Santo med de «karibiske» strendene – 24,1 km
  • Funchal med shopping, marina og marked – 23,8 km
  • Nærmeste golfklubb, Palheiro Golf – 29,3 km
  • Machico med sitt hyggelige sentrum og sin populære strand – 43,2 km
  • Santana med de karakteristiske, trekantede husene – 56,4 km
  • Fotturer for erfarne på Pico Ruivo (1861 moh) – 64,1 km
  • Funchal lufthavn – 40,5 km
  • Fengslende utsikt fra Cabo Girão – 15,2 km

Det finnes bare 54 rom på Estalagem Ponta do Sol Hotel. I mine notater fra besøket står det «well-equipped» (velutstyrt), og med det menes det at det ikke er fylt på med en masse nipsting her, men at det heller er «luft» og god plass med noen enkle, men nyttige fasiliteter.

Her tilbys det rom med havutsikt og/eller utsikt mot hagen (imidlertid kan havutsikten bli "forstyrret" av trær og planter, og det er grunnen til at utsikten kan være delvis). Uansett type er de alle innredet noenlunde likt med mye naturlig lys, store vinduer og balkong eller terrasse. Nøkkelordene er minimalisme, lys og god kvalitet. Klimaanlegg, kabel-TV, Wi-Fi, minikjøleskap, safe og vannkoker finnes på alle 54 rom.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Estalagem Ponta do Sol. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Innendørsbasseng
  • Nær vannet (max 4 km)
  • Treningsmuligheter

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Quinta Da Rochinha 6
9360-529 Ponta Do Sol

Koordinater

Latitude: 32.6793
Longitude: -17.1034

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer