Reiser til Varadero

Stranden ved Varadero har gjentatte ganger blitt kåret til en av verdens beste på reiseguiden TripAdvisors årlige 'Travelers' Choice Awards'. Det er fullt fortjent. Det innbydende havet her er krystallklart og nesten uvirkelig turkisblått, mens du oppe på den kilometerlange stranden kan kaste deg på lys og finkornet sand. Karibien på sitt beste!

Hvis du drømmer om en avslappende, solrik ferie på en karibisk palmestrand, er det vanskelig å forestille seg et mer perfekt reisemål enn Varadero i det vestlige Cuba. Dette relativt eksklusive feriestedet for øya har et godt utvalg, spesielt av all inclusive-hoteller. De og byen Varadero ligger på en smal isthmus, Hicacos, som allerede før revolusjonen i 1959 var et av øyas mest populære feriemål.

Strand i verdensklasse

På dagtid er det meste livet i Varadero naturlig nok konsentrert nede på den fantastiske stranden. Her er det god plass til å slappe av i sanden eller bade. Hvis det skal gjøres litt mer, er det også mange vannsportaktiviteter å fordrive tiden med som windsurfing, kitesurfing, dykking på korallrev og sportsfiske. Varadero er også kjent for å ha Cubas eneste komplette golfbane, akkurat som det er en park midt i byen, Parque Josone, som med sin lekeplass og innsjø er et herlig grønt sted å gå en tur og få litt forandring fra strandlivet.

Selve byen Varadero ligger på den vestlige, indre delen av isthmus. Ligger hotellet ditt lenger ut på den nesten 20 kilometer lange isthmus, kan du enkelt ta buss eller taxi inn til byen. De fleste hotellene øst for golfklubben tilbyr All Inclusive og har derfor egne restauranter og barer. Derfor er det ikke så mange uavhengige spisesteder ute på den ytre delen av tangen. Disse finner du til gjengjeld mange av i selve byen Varadero.

I byen finner du også gode shoppingmuligheter. Det inkluderer alt fra suvenirbutikker og markeder med lokalt håndverk til kjøpesentre og supermarkeder hvor du kan få tak i de fleste daglige nødvendigheter. I Varadero er det også et godt utvalg av nattklubber og barer, hvis du ikke vil nøye deg med underholdningen som ofte også finnes på hotellene.

Utflukter og severdigheter

Stranden ved Varadero er nesten helt uimotståelig. Her kan det meste av ferien enkelt tilbringes med å bare ligge på en solseng med en god bok eller nyte det innbydende vannet. Har du lyst på litt forandring er det også gode muligheter for å krydre reisen med spennende utflukter.

Ute nær tuppen av tangen ligger for eksempel et lite, men interessant naturreservat, Reserva Ecológica Varahicacos. Her kan du følge en av turstiene rundt og besøke en hule, se arkeologiske funn og kanskje få øye på noen av de eksotiske fuglene som bor i denne lille naturperlen.

En annen flott naturopplevelse på en tur til Varadero er å dra på en katamaranbåtutflukt til Cayo Blanco. Det er en liten øy omtrent en times seiltur fra Varadero. Her venter også en kritthvit sandstrand med barnevennlig, klart vann.

For de fleste som reiser til Varadero er hovedattraksjonen de deilige tropiske strendene. En kort kjøretur vestover ligger imidlertid en annen av Cubas mest kjente naturattraksjoner, Cuevas de la Bellamar. Det er en stor dryppsteinsgrotte hvor du sammen med en guide kan fordype deg i en fantastisk underjordisk verden av spektakulære stalagmitter og dryppsteiner.

Vil du oppleve fargerike Havana, som ligger ca. 135 km mot vest, på turen til Varadero? Det er et opplagt reisemål for en dagstur enten på egen hånd eller på guidet tur. Hvis du vil ha god tid til å utforske den cubanske hovedstaden, anbefales det å overnatte.

Reiser til Cuba

Les mer om Cuba og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Cuba her

Hoteller i Varadero