Colon Guanahani Hotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,4
Fantastisk
925 anmeldelser

La det være sagt med en gang: Jeg kan godt forstå hvorfor det er så mange stamgjester på Adrian Hoteles Colon Guanahani. Hit har jeg lyst til å dra tilbake igjen og igjen :) Hotellets direktør, Ernesto, og hans pasjonerte team danner rammen om «et godt sted å være» – for her skorter det ikke på brede smil og god service. Her føler du deg velkommen, og selv om hotellet ligger i byen, så er det fred og ro når du spaserer rundt, både inne og ute.

Du ser det nok ikke, hvis du ikke vet det. Adrian Hoteles Colon Guanahani (blant «venner» bare kalt Colon Guanahani, så det blir forkortelsen vår) ligner en yngre modell, som ikke har mer enn et tiår på baken. Vi skal dog så langt tilbake som 1990, da hotellet åpnet dørene opp for publikum første gang.

Hotellet optimerer og gjestene blåstempler

Det skal du bare ta som en blåstempling, for Colon Guanahani er en «erfaren kvinne» som vet hva det vil si å få sine gjester til å føle seg velkomne. Også borger det for kvaliteten, at hotellet år etter år kan ligge med så høye vurderinger og tilbakemeldinger fra de besøkende – det er fordi eierne avsetter tid og penger til å vedlikeholde og utvikle Hotel Colon Guanahani. Det kan jeg virkelig snakke om som profesjonell besøkende, for det er absolutt ikke alle hoteller som har den innstillingen.

Et navn som huskes, men som er vanskelige å uttale :)

Er det bare meg, eller synes du også at navnet «Colon Guanahani» kan være en spennende utfordring når det kommer til uttalen? Godt :) Da er vi to... Men jeg kan garantere deg, at du lærer det raskt når du først har sjekket inn, for da spikrer både stemningen og navnet seg fast. Så derfor trenger du ikke å slite med uttalen når du ringer inn til Hideaways med eventuelle spørsmål om ferien – vi er i samme båt, selv om jeg etterhvert har sagt navnet utallige ganger :)

Colon Guanahani = fred, ro og aldri kjedelig

Jeg elsker hoteller hvor jeg i lang tid etter å ha kommet hjem etter et besøk, fremdeles kan huske dem som om det var i går. For det betyr at det er et hotell med karakter og et hotell som ikke er helt som så mange andre. Hotel Colon Guanahani på Tenerife er ett av dem. Og det er ikke fordi det er ekstravagant på noen måte – kanskje tvert i mot. Her kan du komme slik som du er. Jeg merker tydelig når Ernesto forteller, pasjonert, på sin rundtur at det er som om det er hans 2. hjem han beskriver. 

Vi starter i lobbyen, hotellets hjerte (for det er her du ønskes velkommen). Stilen er en miks og jeg forundres en smule over de mange «generasjonene» med innredning. Hvorfor er det for eksempel vakre marmorgulv, mens veggene er trebelagt i rødlige farger, møblene er blomstrede og de de solide søylene som går fra gulv til tak er i en helt annen stil igjen.

Ernesto nevner Christopher Columbus som «synderen» for denne stilmiksen. Det mener han naturligvis i en positiv sammenheng, for her er det inspirasjon fra det meste av verden, da Spania jo en gang har hatt «et stort distrikt» når man snakker om koloniimperium. Her i lobbyen kan du se det ved selvsyn, og rommene er også innredet med inspirasjon fra de gamle spanske koloniene.

Voksenhotell med gjester mellem 20 og 80 år

Adrian Hoteles Colon Guanahani er et såkalt voksenhotell. Med det mener de at alle aldersgrupper fra 17 år er hjertelig velkomne. Det er mest par som innlosjerer seg – og det er unge som gamle. Ja, faktisk så appellerer hotellet til såvel det nyforelskede paret i 20-årene, men også til det mer modne publikum, som drar avsted for å nyte sitt otium under varme himmelstrøk, og det er litt av en bedrift for et hotell. Altså å tiltrekke en bred skare av gjester, og som har samme ønske. Å bo i byen, nærme havet, men å kunne slappe av og nyte hverandre på hotellet. Det gjør også at det er et rolig tempo – selv ved svømmebassenget. Under mitt besøk er Ernesto og jeg, nesten de eneste som snakker. Eller rettere sagt; vi er dem som snakker høyest, selv om toneleiet ikke er hevet. Så jeg føler meg nesten som en «outsider» og jeg får lyst til å gjøre som alle de solbadende gjestene: Å hoppe i badetøyet og ta en avkjølende dukkert, for temperaturen har sneket seg opp over 28 grader her på denne juni ettermiddagen. 

Badeferie med utsikt til Costa Adeje og Atlanterhavet

Apropos dukkert, så er det rikelig med vann til alle som vil ha en svømmetur i ferien. Her er det to saltvannsbasseng som ligger i det store atriumlignende gårdsrommet og begge er oppvarmet til ca. 29 grader året rundt. Hvis du gjerne vil solbade «med utsikt», så skal du bevege deg opp på takterrassen. Derfra har du en fremragende utsikt over Costa Adeje og Atlanterhavet. Her på takterrassen er det også et mindre svømmebasseng, et boblebad og du kan sikre deg litt skygge ved å benytte deg av de tilhørende cabanas (overdekte solsenger).

Godt å vite om Adrian Hoteles Colon Guanahani

Da du bor i Costa Adeje og bare har 150-200 m til havet og de nærmeste strendene, så er det faktisk ikke nødvendig med en leiebil, hvis du vil bevege deg utenfor hotellet i ny og ne. I byen er det atskillige spisemuligheter, både til lunsj og middag – det er en kystby med et internasjonalt publikum, så her ligger restaurantene side om side med souvenirboder og andre «gode steder». Dog er stemningen rolig og trafikken føles ikke forstyrrende, spør du meg – det minner litt om en enveiskjørt gate, overveiende med fotgjengere. 

Hotel Colon Guanahani kan ved første øyekast se litt kjedelig ut utenfra, men som ordspråket sier, så skal man ikke skue hunden på hårene – så snart du går innenfor glemmer du at hotellet ligger ut mot veien og det lille krysset. 

Det er atskillige fasiliteter og mulighet for aktiviteter på Colon Guanahani. Foruten et treningsområde er det ved søsterhotellet (ca 50 m derfra) også mulighet for å spille tennis (mot gebyr) og i wellness-avdelingen kan du bestille diverse massasjer og kroppsbehandlinger.

På kveldene er det flere ganger i uken underholdning i baren, som er relativt stor og med høyt til taket. Her er det dansegulv som også brukes til show, som for eksempel flamenco m.m. Kveldene med underholdning avsluttes som oftest senest kl. 23.

Restauranten er åpen til lunsj og middag. Du kan kjøpe halvpensjon hjemmefra (frokost og middag), eller gjøre det på stedet. Det er oftest buffet, men med mulighet for å velge en hovedrett (middag) – det har de hatt god suksess med. Ellers er det også en á la carte meny, hvis du ønsker å spise i restauranten på utvalgte dager. Jeg vil anbefale deg å ha frokosten inkludert og så ha friheten til å spise der hvor du vil til middagen (i byen eller på hotellet). Vær klar over at det er dress code på kvelden (lange bukser til herrene med lukkede sko og en skjorte eller lignende og vi kvinner skal være elegant påkledd). 

Derfor skal du velge Colon Guanahani Hotel

  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Nærmeste by, Costa Adeje - 0 m
  • Nærmeste strand, Playa de Fañabé - ca. 150 m
  • Tenerifes vartegn, nasjonalparken og vulkanen Teide - ca. 40 km
  • Santa Cruz (Tenerifes hovedstad) – ca. 79 km
  • Puerto de la Cruz – ca. 69 km
  • Mesón El Monasterio – ca. 67 km
    Byen La Laguna (utnevnt til bevaringsverdig kulturarv) – ca. 83 km
  • La Orotava (gammel, tradisjonell landsby) – ca. 71 km
  • Nærmeste golfbane, Golf Las Américas – ca. 4,5 km
  • Flyplass (Tenerife nord) – ca. 83 km
  • Flyplass (Tenerife sør) – ca. 19 km

Her er det i alt 154 rom, fordelt på tre etasjer. Dermed er Hotel Colon Guanahani ett av våre større hoteller, men det er utvalgt, fordi vi selv har lyst til å vende tilbake dit. Du kan velge mellom forskjellige romtyper – alle med balkong/terrasse eller terrasse: Standard (ligger mot byen og veien), superior og suite.

Standardrommene er holdt i kolonistil – noen med inspirasjon fra Amerika, andre fra India og Afrika. Det er en behagelig atmosfære her og parkettgulvene fortsetter hele veien ut til terrassen eller balkongen, så det føles som om rommet bare fortsetter når du går utendørs. Siden disse rommene ligger ut mot veien, så kan trafikken merkes – dog ikke når du har skyvedøren lukket og du oppholder deg inne på rommet :)

Superiorrommene har mer eller mindre samme størrelse som standardrommene. De er ikke renoverte, men holder en fin standard og kvalitet, godt hjulpet av det jevnlige vedlikeholdet. Jeg tror nærmere at de kalles superior, da de ligger vendt mot svømmebassenget og dermed er det mer ro og fred.

Suitene er de største rommene og kan romme opptil 3 personer, da disse har en adskilt lounge fra soverommet. Så hvis dere er tre venner eller venninner som gjerne vil bo sammen i ferien, så kan en suite være en mulighet.

Fasiliteter på rommene

  • Wi-Fi (det skal være god kvalitet)
  • Minibar og satellitt-TV
  • Radio og sikkerhetsboks
  • Hårføner, badekåpe og slippers
  • Bad med dusj eller badekar
  • Aircondition med mulighet for å justere selv
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Colon Guanahani Hotel. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • I by eller landsby
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Oppvarmet basseng (evt. sesongåpent)
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Avenida De Bruselas S/n
38660 Costa Adeje

Koordinater

Latitude: 28.0886
Longitude: -16.7350

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Andre hoteller Costa Adeje

Vis flere