Reiser til Ialyssos

Nyt en avslappende ferie i Ialyssos på Rhodos i Hellas. Her finner du flotte strender, spennende aktiviteter og historiske attraksjoner. Bestill en billig reise til Ialyssos med Solfaktor!

Ialyssos som reisemål

Ialyssos er en ferieby beliggende på nordøstkysten av øya Rhodos i Hellas. Byen ligger rett ved siden av feriestedet Ixia, i underkant av 7 km fra Rhodos by. Det er et populært reisemål for sol og bad og passer både for par, familier som reiser med barn og vennegrupper.

Attraksjoner og aktiviteter i Ialyssos

Mange turister trekker til syden og Rhodos for strandlivet. Ialyssos har en lang sand- og småsteinstrand som inviterer til sol og bad for hele familien. Her finner du moderne fasiliteter med solsenger, parasoller og strandbarer i nærheten, samt gode muligheter for vannsport som parasailing og jet ski. Området rundt Ialyssos og nabobyen Ixia er også kjent for windsurfing og kitesurfing takket være de sterke vindene som ofte blåser langs kysten. Du finner både surfeskoler og utleiesteder som tilbyr både utleie av utstyr og klasser på alle nivåer.

For deg som søker kultur og historie har Ialyssos mye å by på. Ta turen til Filerimos-høyden, som er en historisk attraksjon med praktfull utsikt over Egeerhavet. Byen byr også på en rekke klosterruiner, kirker, statuer og monumenter som gir innsikt i oldtidshistorien til Rhodos og Hellas for øvrig. Besøk gamle akropolis i Ialyssos som huser arkeologiske utgravninger og ruiner som templer og bygninger fra ulike tidsperioder.

Ialyssos er et godt utgangspunkt for deg som søker aktiv ferie. Du kan utforske nærliggende områder både til fots og på sykkel og oppdage den lokale kulturen og naturen. Det er også fint å ta dagsturer enten med leiebil eller bli med på guidet busstur til Rhodos by, Faliraki, Kolymbia eller Lindos.

Når er det best å reise til Ialyssos?

Den travleste perioden i Hellas er på sommeren og det er høysesongen på Rhodos. Temperaturen kommer ofte over 30 grader og det er en ideell periode for sommerferie, strandaktiviteter og vannsport i Ialyssos. For deg som ønsker mindre intens sommervarme og en roligere atmosfære, er våren og høsten fine tidspunkt å besøke Rhodos på. Du kan fortsatt nyte behagelige temperaturer både på land og i vann, og det er en flott tid å utforske attraksjoner og naturopplevelser på øya. Vinteren i Hellas er kjøligere og mer utsatt for nedbør og dette er lavsesong med færrest turister.

Matopplevelser og uteliv i Ialyssos

Hellas er kjent for sitt velsmakende kjøkken og du kan glede deg til gode matopplevelser i Ialyssos. Her finner du et godt utvalg av greske tavernaer som byr på både moussaka, fersk sjømat og småretter som tzatziki og fetaost, samt restauranter med et internasjonalt preg. Ialyssos har også en rekke kafeer hvor du kan nyte søtsaker som baklava og andre spesialiteter fra Rhodos

Utelivet i Ialyssos inviterer til livlig stemning. Her finner du barer og nattklubber som byr på fest og underholdning for enhver smak. Søker du mer pulserende natteliv kan du ta turen til Rhodos by som ligger kun 7 km unna Ialyssos.

Fly og hotell i Ialyssos

Du kommer deg enkelt fra Norge til Ialyssos i Hellas. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Rhodos flyplass (RHO) i sommerhalvåret. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 4 timer og 20 minutter. Utover sommerhalvåret må du regne med én mellomlanding.

Fra flyplassen kan du enkelt ta taxi til Ialyssos og du finner holdeplass rett utenfor ankomsthallen. Det er også offentlige busser som går mellom flyplassen på Rhodos og Ialyssos og dette er et rimeligere alternativ. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker friheten til å utforske mer av Rhodos, for eksempel besøke populære byer som Faliraki, Kolymbia og Lindos langs øyas østkyst.

Det er flere gode overnattingsmuligheter i Ialyssos. Her finner du større all-inclusive hoteller, koselige gjestgiveri, boutique-hoteller og ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Ialyssos og Rhodos!



Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Ialyssos

Populære hoteller i Ialyssos

Hellas, Rhodos, Ialyssos
8,3
Meget bra
61 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ialyssos
9,0
Fantastisk
917 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Ialyssos
9,6
Fantastisk
213 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)