lx boutique hotel

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

8,8
Meget bra
1882 anmeldelser

LX Boutique Hotel er et velkjent og ganske populært sted for gjestene som ønsker mer enn bare en seng å sove i. Faktisk, hvis jeg ikke husker helt feil, så er LX et av Lisboas første boutique-hoteller, og derfor har det i flere år vært trendsettende.

I dag finnes det et utall av sjarmerende boutique-hoteller i byen, men vi kommer ikke utenom at LX fortsatt har et fortrinn: Nemlig beliggenheten. Her bor du i gangavstand til shopping, elven Tejo, togstasjonen og flere attraksjoner. 

LX i Lisboa – eller Lisboas LX. De to passer godt sammen. Hvorfor? Fordi Lisboa er en smeltedigel av opplevelser. Her er det mye for øyet å se på, massevis av gjestfrihet og mange små krinkelkroker. Slik er det også på LX Boutique Hotel. Her er det også fargerike detaljer i flertall og du kan la øyet vandre på oppdagelse både i fellesarealene, som på ditt rom, hvor det ikke finnes to som er likt innredet. Det liker jeg veldig godt på et hotell.

Personalet er smilende og er med på å gi hotellet litt ekstra sjarme. Du blir tatt godt i mot, når og hvis du setter deg til rette ved frokostbordet. Eller skjem bort deg selv senere på dagen i Restaurante Confraira LX, som utover tapasretter og salat serverer byens beste sushi. Ja, kvalitet er nøkkelordet på LX Boutique Hotel.

Å bo i dette smørøyet gir ferielivet ekstra stemning, mens du utforsker skjønne Lisboa. Innenfor 10 minutters gange gjennom de sjarmerende gatene, kan du oppleve den historiske plassen Comércio, med rådhuset som ligger ned til elven Tejo. Du kan handle lokalt i de små butikkene på vei til de flotte plassene, Rossio og Figueira, med utsikt til en annen severdighet, nemlig São Jorge-borgen. Opplev også den elegante Avenida da Liberdade samt utsikten fra Marquês de Pombal og Parque Eduardo. Kveldene kan nytes på en av de mange lokale restaurantene som ligger i «ditt eget» kvartal.

Reisetips

Her kan du lese reisetips fra gjester som har besøkt hotellet LX Boutique Hotel i Lisboa. Vi gjør oppmerksom på at alle reisetips kun skal brukes som inspirasjon. For informasjon og fakta om LX Boutique Hotel henviser vi til beskrivelsen fra Escapeaway, akkurat som aktuell informasjon om rom etc. alltid er oppdatert i søkemotoren vår, når du bestiller reisen din. Har du vært, eller skal du på reise til Lisboa, er du alltid velkommen til å sende inn reisetips som andre gjester kan få glede av.

Det var med stor spenning at jeg vendte tilbake til Lisboa, byen som har så mange sider og en personlighet som lyser opp. Jeg er ivrig etter å fordype meg i Portugals hovedstad, et sted som både er gammelt og rustikt samt levende og moderne. Derfor sjekket jeg inn på LX Boutique Hotel. Det ligger like ved krysset mellom Chiado, Lisboas boutiquefylte shoppingkvartal og Cais de Sobre-kvartalet, nær kysten av den majestetiske Tagus-elven. Hotellet har dermed den perfekte beliggenheten, hvis man vil oppleve litt av alt det byen har å by på.

Lisboa er et karakterfylt paradis med et skjønt sammensurium av stilarter, fordelt på flere meget fordelt unike kvartaler. Derfor var det passende å skulle bo på LX Boutique Hotel, et klassisk moderne hotell i det trendy Sobre de Cais-området. Ved bunnen av en bakke, som fører opp til de berømte barene i Bairro Alto ligger det lyseblå LX Boutique, så iøynefallende at det er vanskelig å overse. Fra hotellet er det utsikt til en rekke populære barer, caféer og klubber, som den stilfulle lokalbefolkningen flokkes rundt. Rett ved inngangen til hotellet minner en vakker liten veibro passende om at Lisboa er en by bestående av mange lag og fasetter. 

Den sjarmerende og tradisjonelle portugisiske stilen er gjennomført – både ute og inne. Ved resepsjonen inne i LX Boutique ses for eksempel de blå og hvit mauriske azulejos, som er så fremtredende i hele byen. Andre steder kan gjestene sette seg ned i komfortable, fargerike lenestoler som pryder baren og loungen, hvor man kan slappe av, omgitt av en elegant, moderne innredning som er piffet opp med turkis og rosa. Innredningen i en omhyggelig renovert, hundreårig bygning, gir hotellet en klassisk stil som på beste vis kombinerer gammelt og nytt, og har bevart atmosfæren fra fortiden, tilsatt en moderne vri med farger, moderne møbler og inventar. Det gjelder også rommene – det moderne hvite er piffet opp med blått og finurlige motiver, og det er også henvisninger til Lisboas rike kultur i form av morsomme Fado veggmalerier. Resultatet er hyggelig og familiært, men stilfullt og elegant på samme tid. Da jeg utforsket den fortryllende byen, innså jeg at dette også er en perfekt karakteristikk av Lisboa. Jeg synes LX Boutique har klart å fange essensen av Portugals hovedstad og vakkert pakket den inn i blå og hvite farger. 

Jeg bare elsket hotellets innredning og jeg kunne nesten brukt hele ferien innendørs, med bare å nyte designet, snakket med det vennlige, hjelpsomme personalet og nyte lekker mat og drikke i bar- og restaurantområdet. Men takket være den fantastiske beliggenheten midt i hjertet av Lisboa, var jeg også ivrig etter å komme ut og utforske den kulturelle sjarmen som omga meg, samt nyte den spektakulære utsikten over elven Tagus. Beliggenheten betyr at det ikke er nødvendig å benytte offentlig transport (selv om jeg sterkt anbefaler å prøve en tur med en av de rustikke trikkene som ruller forbi LX Boutique). Jeg nøt dessuten å utforske de usedvanlige barene og caféene i Bairro Alto, for å nyte live Fado-forestillinger og nippe til hvit sangria. Jeg drakk kaffe på torgene i stilfulle Chiado, med utsikt over til Belem-broen og gikk vill i Alfamas uendelige gater, på jakt etter azulejos og små, koselige restauranter.

I Lisboa byr hver dag på nye opplevelser med eventyr i det store utvalget av spennende kvartaler med karaterfylte gater og torg, preget av de svarte og hvite brosteinene i flotte mønstre samt fargerike fasader med små rustikke balkonger. I tillegg så er det flotte bulevarder med tallrike butikker og de frodige grønne parkene. Gled deg også til å nyte godt av et stort utvalg av gallerier, museer, historiske severdigheter og slott samt en lang rekke deilige restauranter gjemt rundt i de små gatene, for ikke å glemme det blomstrende nattelivet. Det høres kanskje litt ut som en klisje, men jeg synes med rette man kan si at det virkelig er noe for alle i Lisboa.

Med utgangspunkt i LX Boutique Hotel, i hjertet av byen, opplevde jeg å være i sentrum av livlige Lisboa, som byr på spennende nye inntrykk hver dag. Når jeg vendte tilbake til hotellet på kvelden, var stemningen den samme og jeg følte meg fremdeles omgitt av den samme magien som jeg hadde utforsket og fordypet meg i løpet av dagen. Derfor vil jeg si at hvis du vil oppleve det ekte Lisboa er LX Boutique Hotel virkelig et godt valg.

Jeg liker...

Hotellet har en fantastisk sentral beliggenhet som gir deg mange muligheter for å oppleve byens sjarme, uten å skulle benytte offentlig transport.

Den vakkert renoverte tradisjonelle portugisiske bygningen i hjertet av et livlig kvartal. 

Den varme og vennlige velkomsten fra eierne – så man føler seg hjemme med det samme.

Å kunne utforske byen med syklene, som stilles til rådighet for hotellets gjester.

LX Boutique Hotel ligger i Cais do Sodre, i gangavstand fra de livlige kvartalene Chiado og Bairro Alto.

Flyforbindelse

Lisboa Lufthavn (9 km) ligger bare 15 minutters kjøring nord for hotellet, den mottar fly fra mange hovedsteder og større byer i hele Europa.

Transport fra flyplassen til hotellet

– Med taxi: Taxier finner du utenfor terminalbygningene. Flyplassen ligger ganske nær byen, og taxier tar normalt omkring € 10 inn til sentrum.

– Med bil: Kjør fra flyplassen i vestlig retning på Avenue. Berlim. Tag Avenue Cidade de Lourenco Marques, Avenue Santo Condestável, Estr. Chelas og R.Gualdim Pais til Av. Infante Dom Henrique. Fortsett på Av. Infante Dom Henrique til Praca Duque da Terceira og fortsett på Praca Duque da Terceirca. Kjør til R. Alecrim og etter 29m, drei til høyre, hvor du finner din destinasjon. Turen tar 15 minutter, avhengig av trafikken.

– Med buss: Fra flyplassen tar man metroen (rute Vermelha) fra Lisboa lufthavn til Alamada. Fra Alamada tar du den grønne linjen til Cais do Sodré. Fra Cais de Sodré er det bare 2 minutters gange til hotellet. Reisen tar 30 minutter og koster € 4.

Derfor skal du velge lx boutique hotel

  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Greit å vite

LX Boutique Hotel ligger i smørøyet av Lisboa og i kort gangavstand fra Cais do Sodré som blant annet har tog- og busstasjon. Det betyr også at området er trafikkert, da hotellet ligger ved et slags knutepunkt. 
 

Hotelltype

Kart og avstander

  • Portvinsinstituttet, Solar do Vinho do Porto (unn deg en smaksprøve): ca. 800 m
  • Lisboas eldste og vakreste bryggeri, Cervejaria Trindade: ca. 700 m
  • Det koselige "bohem"-området Bairro Alto: ca. 900 m
  • Santa Justa Lift - den unike heisen som forbinder de lavereliggende gatene med de høye: ca. 800 m
  • Opplev de beste restaurantene, utvalgt av Time Out Magazine, på Time Out Market: ca. 300 m
  • Den "gylne" handlegaten Avenida da Liberdade: ca. 1.1 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Castelo São Jorge med kanskje Lisboas beste utsikt: ca. 2 km
  • Lisboas pulserende hjerte: Marques de Pombal: ca. 3 km
  • Besøk Lisboas hippe matmarked Campo de Ourique: ca. 3.2 km
  • Hieronymites-klosteret: ca. 6 km
  • Spennende museer og bygninger ved Tejo-elva i Belém: ca. 6 km
  • Belemtårnet: ca. 7 km
  • Opplev en stor samling av moderne og klassisk kunst, samt en fortryllende hage på Gulbenkian-museet: ca. 8 km
  • Lissabon Oceanarium, et av Europas største: ca. 10 km
  • Estoril med badeliv og casino: ca. 28 km
  • Sintra, den lille eventyrbyen på fjellet med det fargerike slottet: ca. 31 km
  • Cascais, den trivelige feriebyen med herlige strender: ca. 32 km
  • Fiskerværet Sesimbra med "dagens fangst": ca. 41 km
  • Cabo da Roca, det vestligste punktet på den eurasiske platen: ca. 42 km
  • Setubal med marked og byliv: ca. 49 km
  • Surfing i verdensklasse i Ericeira: ca. 55 km
  • Lissabon Flyplass: ca. 15 km (30m)

LX Boutique Hotel har 61 rom og suiter, fordelt på forskjellige kategorier. De alminnelige rommene er relativt små og ønsker du litt flere m2, så skal du kikke etter et superiorrom og kategoriene oppover. Utsikten kan variere fra utsikt til nabobygget, gaten eller byen. Her er det også muligheten for å bestille et rom eller suite med utsikt mot Tejo-elven. Utvalgte fasiliteter: Aircondition, bad med hårføner og toalettartikler, sikkerhetsboks, gratis internettilgang.

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på lx boutique hotel. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Mulighet for havutsikt/innsjøutsikt
  • I by eller landsby
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Hotellbar
  • Nær vannet (max 4 km)

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Rua Do Alecrim Nº 12
1200-017 Lisbon

Koordinater

Latitude: 38.7070
Longitude: -9.1434

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Andre hoteller Lisboa

Vis flere