Reiser til Caniço do Baixo

Canico do Baixo et pent hotellområde som ligger ved foten av en klippe og har fantastisk havutsikt. I nærheten ligger landsbyen Canico som troner over området og har en overveldende utsikt over Atlanterhavet. Kysten er glitrende for dykking og hele området har en fantastisk natur med et utall av tilrettelagte turløyper. Palheiro Golf ligger kun tjue minutter unna byen og er for golfentusiaster verdt et besøk. 

Canico do Baixo har en fantastisk natur

Canico do Baixo ligger ved foten av en klippe og er en nedre del av landsbyen Canico og er et pent hotellområde med flott havutsikt. Her kan du virkelig finne roen og nyte et avbrekk fra en hektisk hverdag.

Aktivitetstilbudet er stort, ikke minst for reisende som liker aktiviteter i vannet. Havområdet utenfor kysten er blitt regulert til nasjonalpark.

Landsbyen har klart å bevare en tradisjonsrik atmosfære, noe som virkelig kan kjennes på torget rundt kirken som ble bygget i det 18. århundre. Byen har noen få restauranter, kafeer, barer og butikker.

 

Canico ligger omkring 10 kilometer øst for Funchal og er et godt utgangspunkt for å utforske Madeiras hovedby og resten av blomsterøya. Her bor du tett på det meste av det de fleste reiser til Madeira for å oppleve. Du kan dra på fotturer langs Madeiras mange naturskjønne vanningskanaler, levadaer og på eventyr i Funchals smale gater med sine mange hyggelige restauranter, markeder og butikker. Samtidig gir Canico deg muligheten til å trekke deg litt tilbake for å slappe av etter en opplevelsesrik dag.

Som reisemål består Caniço av den opprinnelige lille landsbyen som ligger litt inne i landet og Canico de Baixo ute ved kysten. Selv om Canico i likhet med resten av Madeira ikke er kjent for badestrender, men derimot sin dramatiske klippekyst, kan du absolutt pakke med deg badetøy. Hvis du reiser hit om sommeren, kan du ta en dukkert i en av øyas mange havbad eller dra på dagsutflukt til den lille naboøya Porto Santo, der du kan slappe av på brede sandstrender. På dager med rolig hav kan en tur ned til Praia de Garajau, som ligger nærmere, også varmt anbefales hvis du ønsker en forfriskende dukkert i det asurblå havet. Hvis du ikke vil kjøre langs den svingete veien ned til steinstranden, kan du ta en taubane dit. Mens steinstrendene ved Canico ikke egentlig er en hovedattraksjon, tiltrekker til gjengjeld byens dykkersentre seg mange besøkende. Havet rundt Madeira rommer nemlig et rikt liv som i seg selv er verdt å reise etter, hvis du dykker.

Madeira er ingen stor øy men hvis du reiser til Canico og ønsker å oppleve både øyas natur og sjarmerende byer, kan det allikevel anbefales å leie en bil. Slik kan du for eksempel på omtrent en halvtime kjøre inn til midten av øya til Nonnenes Dal (Curral das Freiras) eller opp til utsiktspunktet på Pico do Areeiro, som er Madeiras tredje høyeste fjelltopp. Med bil har du naturligvis også optimale muligheter for fritt å oppsøke øyas beste restauranter. Både inne i Funchal og de mindre byene som Canico finner du et godt utvalg av gode restauranter, som serverer alt fra helt tradisjonelle lokale retter til internasjonale klassikere. Ikke overraskende er Madeiras kjøkken særlig kjent for mat retter som utnytter de gode forsyningene av fisk og skalldyr, men det finnes delikatesser for enhver smak.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Caniço do Baixo

Populære hoteller i Caniço do Baixo

Portugal, Madeira, Caniço do Baixo
9,4
Fantastisk
2642 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Caniço do Baixo
8,8
Meget bra
175 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Caniço do Baixo
7,6
Bra
2584 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)