Belmond Reid's Palace

Offisiell kategori

Solfaktors vurdering

9,7
Fantastisk
758 anmeldelser

Spørsmål: Hva gir man i gave til en kvinne som har alt? Svar: En opplevelse på Reid’s Palace på Madeira! Så kort kan det sies, og det er så sant som det er sagt. Et hotell som allerede er, og fortsatt vil gå over i historien som et stykke livsnyteri uten sidestykke. Hvis vi hypotetisk ser Reid’s Palace som en Michelin-kandidat, bare innen hotellverdenen, så ville det uten tvil bli drysset 3 velfortjente stjerner over hotellet på Estrada Monumental nummer 139. For å få en toppkarakter som denne må det nemlig være en «eksepsjonell opplevelse som er verd en spesiell reise» – det er akkurat det Reid’s Palace er!    

Kan du holde på en hemmelighet?

Det kan jeg høre at du kan :). For jeg kan like godt avsløre det med det samme, at vi har med et hotell å gjøre som du på forunderlig vis har lyst til å holde for deg selv … Når det så er sagt, så unner jeg alle som har muligheten til det, å besøke dette praktfulle «palasset» på Madeira. Det er vanskelig å holde fokus når jeg skriver, for det er så mange detaljer som jeg gjerne vil dele med deg. Så la oss ta én ting om gangen. Min beskrivelse er betydelig forkortet, så ring gjerne til meg for å høre enda mer hvis du (etter at siste punktum er satt) ennå ikke er overbevist om «gavepotensialet».

Churchill har fått en suite oppkalt etter seg

Det er ikke hvem som helst som får tildelt Reid’s utgave av «Elefantordenen» innen hotellverdenen. Winston Churchill er navnet. Vi skal noen tiår tilbake, nærmere bestemt er året 1951 (året før mottar han faktisk den «virkelige» elefantordenen), da den tidligere statsministeren besøker Madeira for første gang. På et punkt er han ikke annerledes enn oss andre: Han faller nemlig også pladask for øya og dens umiddelbare skjønnhet.

Sir Winston hadde etter sin første regjeringsperiode bruk for å koble helt fra og tenke på noe annet enn krig og ufred. Han ønsket derfor å komme til et sted med varme, mulighet for å bade og omgitt av blomster. Sistnevnte for å kunne utfolde seg med sin elskede pensel og sitt elskede staffeli. En venn anbefalte ham derfor å reise til Madeira og bo på Reid’s Palace i Funchal. Etter å ha gitt dette rådet videre antar jeg at båndet mellom de to vennene bare ble enda sterkere, for Churchill fant seg særdeles godt til rette i de frodige omgivelsene, og det sies at han likte å svinge penselen i sitt «portugisiske atelier».

Den berømte «afternoon tea» trekker til seg godtfolk

Det er ikke bare Storbritannias tidligere statsmann som har likt å reise til Madeira og Reid’s Palace. Kongelige, politikere, skuespillere og andre berømtheter har også vært innom her på Estrada Monumental. Selv om det i biblioteket henger hundrevis av godt bevarte fotografier i svart-hvitt fra diverse besøk i «de gode, gamle dager», så er Hotel Reid’s Palace i dag ikke bare et levende museum, men et hotell for alle som ønsker en liten bit av klassisk luksus.

Ikke minst når klokken om ettermiddagen slår de tre berømte slagene. Da valfarter godtfolk til terommet, som er så sirlig og vakkert innredet at det nesten gjør vondt i øynene å betrakte alle de pompøse detaljene og de forventningsfulle gjestene som setter seg godt til rette ved bordene – det er tid for «afternoon tea»! I den forbindelse får du to anbefalinger fra meg: 1) reserver bord på forhånd og 2) reserver det utenfor på verandaen. Da er du klar for en ekte utgave av godbiter som kun Reid’s kan trylle frem.

Som ethvert annet klassisk 5-stjernershotell med disse dydene, så er det kleskode – eller rettere sagt: Ikke møt opp i shorts og T-skjorte, men vær pent kledd for anledningen, da får du det beste ut av opplevelsen. Prisen er ca. 35 euro per person, men da får du også servert crème de la crème innen denne sjangeren med små sandwicher, nybakte scones og et fint utvalg av kaker. I tillegg kan du velge mellom intet mindre enn 24 forskjellige sorter te eller hoppe direkte over til et glass champagne.

Jeg innrømmer det! Jeg blir nødt til å gi etter …

De som kjenner meg, vet at alt som lukter av luksus og pompøsitet, ikke er helt min kopp (afternoon-)te. Min venninne, Mafalda, som er født og oppvokst på Madeira, forteller at Reid’s er og blir hennes yndlingshotell. Hun kan ganske enkelt ikke forstå hvorfor Hotel Reid’s Palace før nå ikke er blitt besøkt av Hideaways, siden vi nå håndplukker de mest karakterfulle hotellene. Jeg avslører at det har vært litt bevisst, for vi går mer etter hygge og personlighet. Hennes kommentar til min stahet er: «Jamen, nettopp – hvorfor har du ikke vært på besøk på Reid’s ennå? Her er det karisma, personlighet og historie fra det ene hjørne til det andre.» Hmmm, er det det tenker jeg for meg selv … Jeg kryper til korset og spør om vi kan dra dit – men understreker at det skal være «et kort besøk», for ennå er ikke fordommene mine helt forduftet.

Selvfølgelig arrangerer Mafalda et spontant møte, og like plutselig står vi utenfor lobbyen. Nå er tiden kommet – om få sekunder trer jeg inn i en annen verden for første (men ikke siste) gang.

Det er virkelig en annen verden – en ener av sitt slag

Plutselig forstår jeg hvorfor så mange gjennom tidene har følt seg så godt til redde nettopp her. Fordommene mine forsvinner raskt, og et nytelsesbesøk er begynt. Her er det så klassisk som du kan forestille deg at et hotell fra 1891 må være. De historiske detaljene står i kontrast til det liv og leven som hotellets gjester i dag tryller frem. 
Nytt og gammelt møtes i det riktige blandingsforholdet. Og her gikk jeg og trodde at det var engelske pensjonister som utgjorde flertallet på Hotel Reid’s, men jeg må tro om igjen – her er det nemlig alt fra barnefamilier til yngre og voksne par om hverandre. Det er en positiv opplevelse, og jeg tenker at her kan jeg nok se Hideaways’ gjester tilbringe en velfortjent ferie. Her føles det jordnært, og man har vist respekt for de vakre omgivelsene. Nå er Reid’s Palace i mine øyne «plutselig» blitt til et attraktivt badehotell med albuerom og plass til alle som gjerne vil skjemme seg selv og sine nærmeste litt bort.

Se frem til …

Hvis det ikke skal bli til en såkalt helaftens forestilling for ditt vedkommende å lese en hotellbeskrivelse, så har jeg valgt å lage en kort liste over noen av de mange tingene som du kan se frem til som gjest på Belmond Reid’s Palace. Dersom du gjerne vil vite mer og få flere detaljer, så er du som sagt alltids velkommen til å kontakte meg, så skal jeg gjerne utdype for deg :).

Fine eller casual dining?

Jeg spør, for du har flere valgmuligheter. Hvis du gjerne vil prøve en spesiell opplevelse, så bør du reservere bord i The Dining Room, som hver uke holder åpent søndag og mandag (veiledende), og her står den på historiens vingesus og «glamour». Av samme grunn er det også en høflig forespørsel om kleskode, akkurat som til afternoon tea, altså ønsker man helst ikke jeans, shorts og treningstøy. Til gjengjeld får du en smaksprøve på det som Reid’s kan til fingerspissene = middag med karakter. De andre dagene i uken kan du sette deg ned til «fine dining» i William Restaurant, der du ikke kan unngå å legge merke til hvor nært du er havet. For du sitter med blånyanser i det vakre lokalet, og når du titter utenfor, så er det de samme blå tonene du får øye på i Atlanterhavet. Menyen her består av klassikere fra Madeira tilsatt en internasjonal touch, og akkurat som i The Dining Room, så åpner dørene opp for spisende gjester kl. 19:30.

I tillegg til disse kan du også gå spise i en mer avslappet stil – både til lunsj og middagen om kvelden. Hvis du foretrekker en mer «jordnær» atmosfære, så kunne restauranten Villa Cipriani med italienske fristelser kanskje være noe for deg. Til lunsj og snacks i løpet av dagen så vil du helt sikkert komme til å stifte bekjentskap med basseng- og terrassebaren, som er åpen for dem som har lyst på noe lekker eller bare er småsulten, mer eller mindre hele dagen. Her er det ingen kleskode  – faktisk er det mest normale å gå i badetøy med en slåbrok rundt :).

Andre fasiliteter som du kan glede deg til:

  • 2 oppvarmede svømmebassenger samt 1 havvannsbasseng ved enden av klippene
  • Spa, fitness og 2 tennisbaner – men husk, at du er på ferie :)
  • Klubb for de yngste gjestene (en hit hos både barn og tenåringer)

Derfor skal du velge Belmond Reid's Palace

  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

  • Nærmeste strand (Praia do Gorgulho - Gavinas): ca. 1.3 km
  • Nærmeste by (Funchal): ca. 0 m
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Cristiano Ronaldos museum: ca. 1.3 km
  • Kjøpesenteret la Vie: ca. 1.5 km
  • Sé, Funchals domkirke: ca. 1.9 km
  • Mercado dos Lavradores : ca. 2.5 km
  • Rullesteinsstranden Praia Formosa: ca. 3.8 km
  • Funchal: ca. 5 km
  • Den vakre botaniske hagen Monte Palace Madeira: ca. 5 km
  • Nyt utsikten over Funchal fra oven med en tur i gondolbanen Monte: ca. 6 km
  • Câmara de Lobos: ca. 9 km
  • Den fantastiske frukthagen ved Faja dos Padres: ca. 12 km
  • Fengslende utsikter fra Cabo Girão: ca. 12 km
  • Laurbærskogen Laurisilvia: ca. 28 km
  • Funchal Flyplass: ca. 23 km (30m)

På Reid's Palace er det OK å glede seg på forhånd til å sjekke inn på rommet :) For her er det litt for enhver som liker klassisk stil. De 163 rommene og suitene er oppdelt i forskjellige typer. Innredningen varierer med fargevalg og møblement, men felles for alle er det at de har den klassiske, antikke stilen kombinert med et lite utvalg av detaljer fra den mer moderne verden.

Fasiliteter:

  • Seng med king-size el. adskilte madrasser
  • Bad med diverse toalettsaker
  • Satellitt-TV og DVD-spiller
  • Wi-Fi
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Belmond Reid's Palace. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Aircondition
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
  • Balkong
  • Mulighet for havutsikt/innsjøutsikt
  • Barnebasseng evt. seksjon
  • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
  • I by eller landsby
  • Strand nærmere enn 1½ km
  • Byen er nærmere enn 3 km
  • Spa / Velværesenter
  • Hotellbar
  • Oppvarmet basseng (evt. sesongåpent)
  • Nær vannet (max 4 km)
  • Treningsmuligheter

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Estrada Monumental 139
9000-098 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6406
Longitude: -16.9240

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

Hos Solfaktor vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og du kan derfor bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter en reise. 

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil eller transport t/r ditt hotell. Vi tilbyr både privat transport og felles transport med flere stopp. Informasjon om transport, kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du se i de påfølgende trinnene i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen. 

Vis mer

Andre hoteller Funchal

Vis flere