Reiser til Sporadene

Opplev den greske øygruppen Sporadene i Egeerhavet! Her finner du kjente reisemål som Skiathos og Skopelos, samt den historiske og naturskjønne øya Samos. Bestill en billig ferie til Sporadene i Hellas med Solfaktor!

Sporadene som reisemål

Sporadene er en øygruppe i Hellas og Egeerhavet, som ligger øst for det greske fastlandet. Nærmest fastlandet finner du øyene Alonnisos, Skiathos og Skopelos. Alle tre er reisemål som inviterer til gresk sjarm og avslappende sol- og badeliv.

Lenger øst i Egeerhavet, nærmere den tyrkiske sørvestkysten, ligger Samos og Lesbos, som er to større øyer. Samos er kjent for sin rike historie og naturskjønne strender, mens Lesbos er kjent for sin kulturelle arv og flotte landskap. Chios ligger mellom Lesbos og Samos og er kjent for godt bevarte middelalderlandsbyer og storslått natur.

>> Finn din ferie til Egeerhavet

>> Les mer om reiser til Lesbos

Populære øyer i Sporadene

De mest populære reisemålene i Sporadene er Skiathos, Skopelos og Samos. Skiathos er kjent for sine flotte strender og festlige natteliv og er et populært reisemål, spesielt for unge turister. Skopelos er et mer avslappet reisemål som byr på naturskjønne omgivelser og rolig strandliv. Begge øyene er kjent som filmlokasjon for filmen "Mamma Mia" fra 2008. Det går ikke fly til Skopelos, men Skiathos har flyplass og man kan ta ferje mellom øyene.

Lenger sør i Egeerhavet ligger Samos som er kjent for sin rike historie, storslåtte natur og krystallklare vann. Øya har mange vakre strender og inviterer til flotte fotturer på de mange turstiene. Du finner flere arkeologiske steder på Samos som gir deg innblikk i øyas spennende historie og kultur.

>> Finn din ferie til Samos

>> Les mer om reiser til Skopelos

Strandliv og attraksjoner på Samos

Samos er et spennende reisemål som passer for både familier med barn, par og eldre. Her finnes det noe for enhver smak. Enten du er ute etter sol og strandliv, aktiviteter eller kulturelle opplevelser. 

Du finner mange flotte strender med krystallklart vann. Blant annet strender som Tsamadou og Mykali. Her kan du nyte sol og bading og bli med på ulike vannsportaktiviteter for hele familien. Det er også mulig å ta båtturer rundt øya og oppleve den vakre naturen og landskapet fra kysten. 

For de som vil oppleve øyas og Hellas sin rike kultur og historie er det flere arkeologiske steder som er verdt å besøke. Heraion, et tempel dedikert til gudinnen Hera, er et imponerende sted som dateres helt tilbake til antikken. Efpalinion Tunnel er en annen historisk attraksjon som er vel verdt et besøk. Det er en 1036 meter lang akvedukt bygget på 500-tallet fvt.

Aktiv ferie på Samos

Samos har også flere vakre landsbyer med tradisjonell arkitektur og sjarmerende gater. Øyas hovedstad, Samos by, inviterer til en flott havn, museer og flere kafeer og restauranter. Det er også verdt å ta turen til byen Pythagorion. Som er oppkalt etter den berømte matematikeren og filosofen Pythagoras, og som ble født på Samos rundt år 500 fvt. Her finner du mange historiske severdigheter og interessante attraksjoner. 

For de som ønsker å utforske øyas vakre natur er det mange muligheter for aktiv ferie på Samos. Det er populært å besøke Potami-fossen og det finnes mange flotte turstier i fjellene. Det er også flere grotter å besøke. Som Pythagoras-grotten hvor Pythagoras angivelig har bodd.

>> Se alle reisemål i Hellas

>> Les mer om reiser till Kykladene

Hoteller på Sporadene