Reiser til Kamari

På østkysten av Santorini ligger den kjente turistbyen Kamari, som byr alt hva du kan ønske deg på en badeferie. Her finnes en vidunderlig, lang Blå flagg-sandstrand med fin, mørk lavasand som egner seg ideelt til soling og svalende dukkerter. I byen ligger en hyggelig strandpromenade, som har et bredt utvalg av butikker, restauranter og barer.

Stranden ved Kamari er én av de mest populære strendene på Santorini og tiltrekker seg besøkende fra overalt på øya. Samtidig er stranden lang nok til at det er god plass til alle. Det mørke sanden blir raskt meget varm; derfor er badesko et must. Flere steder kan du leie liggestoler, og det tilbys vannsportsaktiviteter av mange slag i området. 

Når du på et tidspunkt blir sulten eller trenger en kald forfriskning, kan du gå de få meterne opp til en av tavernaene som ligger langs strandpromenaden.

Det er ikke kun på dagtid at det summer av liv på strandpromenaden. Når dagen går på hell og solen synker ned bak fjellene i vest, søker folk ned til nettopp promenaden. Du kan slentre en tur langs den opplyste promenaden og velge ut et spisested for kvelden etter at du har besøkt bodene og småbutikkene i området og kanskje kjøpt et lokalt souvenir. Etter en middag på tavernaen kan du gå videre ut i Kamaris natteliv, som byr på forskjellige barer og klubber.

Utforsk Santorini

Hvis du får lyst på et avbrekk fra strandlivet, kan du på ett kvarter kjøre tvers over øya til Santorinis vakre hovedstad, Fira. Normalt går det to busser dit i timen. Her kan du sette av noen timer til å utforske butikk- og restaurantlivet i de hyggelige, smale stredene som snor seg mellom de hvitkalkede husene.

Santorini er ikke større enn at du på en billig reise til Kamari kan nå de fjerneste utfluktsmålene på øya. For eksempel kan du ta turen helt opp til Oia på Santorinis nordspiss for å nyte det som kanskje er øyas mest spektakulære utsikt. Hvis du er historieinteressert, kan vi også anbefale en tur i motsatt retning til den sørlige delen av vulkankrateret for å utforske de spennende utgravningene av ruinbyen Akrotiri. I likhet med Pompeii i Italia ble Akrotiri begravet i forbindelse med et vulkanudbrudd, som forekom i år 1450 f.Kr.

Hvis du klarer å løsrive deg fra den flotte stranden på en reise til Kamari, er det åpenbart å legge en utflukt til de nærliggende ruinene etter den antikke byen Thira, som ligger nær toppen av Mesa Vouno. Bare den fantastiske utsikten er verdt turen i seg selv, og du kan kjøre opp med leiebil eller buss. Hvis du reiser til Santorini utenom de varmeste sommermånedene, kan du vandre opp til fjelltoppen fra Kamari på omkring en time. 

Utforsk også vingårdene i nærområdet, der det serveres smaksprøver og andre lokale delikatesser. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kamari

Populære hoteller i Kamari

Hellas, Santorini, Kamari
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Santorini, Kamari
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Santorini, Kamari
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi