Reiser til Archangelos

På østkysten av Rhodos ligger den maleriske småbyen Archangelos. Dette en av de største byene på øya og ligger ca 160 meter over havet i et fruktbart område med sitrus- og oliventrær. Her finner du flotte strender og et yrende liv i gatene med butikker, barer, kafeer, spisesteder og spillehaller.

På østkysten av Rhodos ligger den maleriske småbyen Archangelos.

Dette en av de største byene på øya med rundt 5500 innbyggere og ble historisk sett bygget for å beskytte sine innbyggere mot pirater som kom sjøveien for å plyndre den rikeste delen av øya.

Småbyen ligger ca 160 meter over havet i et fruktbart område med sitrus- og oliventrær. I det øyeblikket du kommer inn i Archangelos fornemmer du en følelse av storbyliv i miniatyr med butikker, barer, kafeer, spisesteder og spillehaller.

Innbyggerene her er stolte av sine tradisjoner, noe som gjenspeiler seg i deres gjestfrihet og ikke minst i deres håndverkstradisjoner. Her finner du gårdsrom hvor det blir stekt brød i steinovner og du kan kjøpe med deg håndvevde tekstiler og tepper fra teppehandlere. I sentrum ligger Arcangel Michael Ortodokse Kirke med sitt berømte klokketårn, blant de mange historiske byggverkene i området.

Langs hele kystlinjen utenfor Archangelos ligger sandstrendene på rekke og rad. Tsambika-bukten ligger ved klosteret St.Virgin Mary og er et nydelig sted for avslapping og badeliv. Langs en svingete og landlig vei ned fra Archangelos, kommer du til Stegna-bukten med et typisk gresk tavernaliv. Både Haraki med oltidsborgen ruvende over seg, og Agathi-stranden er vel verd et besøk.

I området finner du små landsbyer omkranset av store sitrus-, mandel- og olivenlunder og i den nordlige delen av regionen kan du besøke Epta Piges (Seven Springs). Det er et svalt skogsområde med sju naturlige vannkilder som munner ut i en vakker liten innsjø.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Archangelos

Populære hoteller i Archangelos

Hellas, Rhodos, Archangelos
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Rhodos, Archangelos
8,3
Meget bra
16 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Archangelos
9,7
Fantastisk
51 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi