Reiser til Petra

Petra er en vakker, liten by med en god strand, flotte butikker og en rolig, gresk atmosfære over seg. I sentrum av byen ligger smale gater med tavernaer, mens de bratte omgivelsene er fulle av olivenlunder.  Over byen ligger en kirke, som man kan nå ved å følge en lang trapp som er hugget inn i selve klippen. Fra byen kan man delta på båtturer som går til Kaninøya, som forøvrig er et naturreservat.

En sjarmerende, liten badeby med en flott sandstrand

I Petra kan man la feriedagene gli forbi i et rolig, gresk landsbymiljø. Hovedveien inn til Petra ligger på yttersiden av selve byen, noe som betyr at sentrum er bilfritt.

Landsbyen ligger i et malerisk landskap med klipper, bratte skråninger og grønne olivenlunder. Midt i byen reiser det seg en klippe med en kirke på toppen. På vei opp hit til toppen kan du følge en sti med 114 trappetrinn, som er hugget inn i klippemassivet. Fra toppen kan man nyte en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende områdene.

Nede i sentrum kan du vandre omkring i trange, små gater som har et godt utvalg av forskjellige butikker, kafeer og restauranter. Ved havet ligger stranden med sitt store utvalg av aktiviteter, og langs strandpromenaden ligger flere utmerkede restauranter og kafeer.

Petra har et godt utvalg av kulturtilbud, herunder utstillinger og musikkinnslag. I juli og august avholdes religiøse festivaler med mange arrangementer.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Petra