Reiser til Samonas 

Samonas er en liten landsby som ligger ca 350 meter over havet og rundt 25 km fra Chania på det vestlige Kreta. Reiser du hit finner du en fredelig base for din ferie i kort avstand fra de populære badebyene nede ved kysten, og muligheten til å oppleve atmosfæren til en tradisjonell kretisk landsby. Riktignok lever folk ikke lenger utelukkende av jordbruk i Samonas, hvor det på grunn av byens vakre beliggenhet har blitt innredet feriehus i flere av de gamle villaene, men landsbystemningen er fortsatt intakt og svært gresk. 

Dette skyldes ikke bare lokalbefolkningen og de rustikke husene, men også de omkringliggende olivenlundene. I likhet med byen har de dype historiske røtter. I nærheten av landsbyen står for eksempel et oliventre med en stamme som måler 5 fot i diameter. Basert på størrelsen på treet er det anslått å være rundt 3000 år gammelt! Tilsvarende er det i området rundt Samona spor etter en bosetning, Kilindra, fra sen minoisk tid.

Selv om det av natur ikke er forlystelser og natteliv i den fredelige landsbyen, trenger du ikke å kjede deg hvis du reiser til Samonas på Kreta. Du har nemlig et godt utgangspunkt for å oppleve mange av Kretas største severdigheter og mest interessante attraksjoner. Først og fremst er det nærliggende å ta en tur ned til Chania, som i tillegg til flere historiske severdigheter også byr på et rikt shopping- og restaurantliv. Likeledes er Rethymnon innen rekkevidde. I tillegg til en lang strand, er det også mange kulturskatter å utforske.

Du kan imidlertid også enkelt tilbringe en stor del av ferien på å bare nyte de helt nære omgivelsene rundt Samonas. Det naturskjønne landskapet innbyr for eksempel til fotturer og sykkelturer. Hvis du har lyst på en dukkert i det asurblå middelhavet, tar det bare ca 20 minutter å kjøre ned til nærmeste strand ved Kalives. Det er også her du finner de nærmeste shoppingmulighetene.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Samonas