Reiser til Platanes

En gang i tiden var Platanes bare en rolig forstad til Rethymno, som ligger omkring fem kilometer vest for Platanes, men i dag har Platanes forvandlet seg til å bli et populært ferieområde. Dette skyldes ikke minst den flotte stranden, som strekker seg flere kilometer i begge retninger. Derfor består store deler av Platanes i dag av hoteller og en stripe butikker og restauranter, som primært henvender seg til feriegjester.

Med andre ord byr Platanes på alt du måtte ønske av feriefasiliteter, og selv dersom du bor på et all-inclusive-hotell anbefaler vi å besøke byens tavernaer og kaféer. Hvis du har bruk for å handle i løpet av ferien, behøver du heller ikke forlate Platanes; langs hovedgaten ligger mange supermarkeder, som selger det meste du måtte trenge.

Et godt utgangspunkt for utflukter

Dersom du ikke vil ligge på stranden hele ferien, har du et fint utgangspunkt for å utforske flere deler av Kreta. Det er nærmest obligatorisk å besøke nærliggende Rethymno, som er én av de største byene på øya, men som likevel har en sjarmerende, nesten landsbyaktig atmosfære over seg. Dette gjelder særlig nede ved den venetianske havnen og i den sjarmerende, gamle bydelen, der de smale gatene gjemmer på mange hyggelige restauranter.

Kystveien som går mellom Rethymno og Agia Pelagia går gjennom Platanes, og bidrar til noe trafikk gjennom byen. Til gjengjeld innebærer dette gode bussforbindelser, og i høysesongen kan du cirka hvert tyvende minutt hoppe på en buss som tar deg inn til Rethymno, der du forøvrig kan ta busser videre til nesten alle andre deler av Kreta.

Derfor er Platanes et godt valg hvis du ønsker å kombinere en tradisjonell badeferie med spennende utflukter. Dersom du ønsker litt porsjon, kan du gå langs den lange strandpromenaden som strekker seg til Rethymno. Turen tar omtrent én time. 

Finn billige reiser til Platanes her

I søkemaskinen her på Solfaktor.no kan du finne billige reiser til Platanes, som inkluderer både hotellopphold, flybilletter og transfer fra flyplassen. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Platanes

Populære hoteller i Platanes

Hellas, Kreta, Platanes
8,6
Meget bra
156 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Platanes
9,5
Fantastisk
28 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Platanes
8,8
Meget bra
140 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi