Reiser til Lameriana

Lameriana, som ligger i fredelige omgivelser oppe i det bakkede innlandet få kilometer fra Kretas nordkyst har gjennomgått en usedvanlig utvikling. Opprinnelig ble landsbyen, som stammer fra det 12. århundre, etablert her oppe med utsikt over kysten for at man kunne holde utkikk etter pirater. Lameriana forble en liten landsby, og i løpet av 1900-tallet falt innbyggertallet støtt inntil den lå helt forlatt på 1960-tallet. 

Den hemmelige landsbyen 

I 2003 kastet Koskinas-familien deres krefter inn i å renovere de gamle husene i Lameriana. I dag er en stor del av husene i byen derfor fult renovert med respekt for den opprinnelige stilen og stedets tradisjoner, og familien har siden 2015 mottat feriegjester i de renoverte husene som går under navnet Lameriana Secret Village. 

Freden og roen som kjennetegner landsbyen og de omkringliggende olivenlundene gjør også Lameriana til det ideelle reisemålet på Kreta, hvis du trenger å koble helt av og komme deg vekk fra stresset. Her bestemmer du selv tempoet og hva ferien skal brukes på. Kanskje lengter du bare etter å ligge ved bassenget med en god bok, eller kanskje vil du benytte deg av værtfamiliens tilbud om matlagningskurs og vinsmaking. De renoverte husene utgjør i dag en type feriehus med alle de fasilitetene du har bruk for. 

Selvom landsbyen er blitt vekket til livet på et vakkert vis, så er det ingen innkjøpsmuligheter innenfor gåavstand. Leier du en bil, noe som anbefales, tar det ikke mer enn 10-15 minutter ned til Bali eller Panormo, hvor begge byr på tallrike hyggelige tavernaer, resturanter, små supermarked og ikke minst adskillige skjønne badestrender. Det kan også varmt anbefales å kjøre en tur til Rethymnon (ca. 20 min). Dette er Kretas tredje største by. Tross størrelsen har den en nesten tradisjonel landsbystemning i motsetning til f.eks. Heraklion

Reiser du til Lameriana, er det også verdt å kjøre en tur lenger inn i innlandet til den flotte Sfendoni-grotten. Grotten, som ligger i nærheten av landsbyen Zoniana, er en av de mest kjente i Hellas. Der inne kan du på en 270 meter lang sti utforske et imponerende landskap av stalaktitter og stalagmitter. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Lameriana