Reiser til Koutouloufari

Koutouloufari er en liten, hyggelig landsby med rundt 600 innbyggere, som ligger ovenfor det velutviklede og moderne feriestedet Hersonissos på Kretas nordkyst. Det er mindre enn en kilometer fra Koutouloufari ned til de populære strendene, hvor solsenger og parasoller står side om side i lange rekker på den bløte sanden. Avstanden ned til Hersonissos og den lokkende kysten er tilstrekkelig nok til at det oppe i Koutouloufari hersker en mer avslappet atmosfære i de smale, brosteinbelagte gatene. 

Fredelig landsbyidyll tett på det meste 

Landsbyen er derfor på mange måter et ideelt reisemål for deg som ønsker å reise til et av de mest populære ferieområdene på Kreta med mange strender, severdigheter og aktivitetsmuligheter innenfor kort rekkevidde, men samtidig foretrekker å bo i et litt mer rolig, autentisk gresk miljø. 

Flere av de sjarmerende, rustikke husene i Koutouloufari er med tiden blitt omdannet til små hotell eller feriehus og nyere hotell er bygget med respekt for den gamle stilen. På samme måte så finner du rundt i byen et ganske godt utvalg av resturanter og små tavernaer hvor du både kan finne greske klassikere og mer internasjonale retter på menyen. Etter en velsmakende kveldsmat kan du avslutte dagen med en drink på en av barene. Ønsker du et mer aktivt nattliv må du bevege deg via bakken ned til Hersonissos. Det er også kun en kort taxitur mot øst til nabobyen Malia, hvor du kan utforske et av de mest livlige nattlivene på øya med tallrike barer, diskoteker og nattklubber. 

Selvom det i seg selv er en fornøyelse å oppholde seg i stemningsfulle Koutouloufari, vil du nok også de fleste dagene finne veien ned til strendene ved Hersonissos. Her kan både barn og voksne nyte det klare havet som inviterer til både rolige svømmeturer og mer aktiv vannsport. Nede i Hersonissos kan du også hoppe på en buss og ta en tur til en av strendene ved f.eks. Stalis eller Malia. 

Reiser du til Koutouloufari med barn er det utover de gode badestrendene rikelig med fornøyelser i nærområdet til å holde de underholdt hele ferien. En reise til denne delen av Kreta er også en opplagt sjanse for å besøke den gamle hovedstaden Heraklion på en dagsutflukt, hvor dere også legger veien forbi det anerkjente arkeologiske museumet og det minoiske palasset i Knossos, Kretas største severdighet. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Koutouloufari

Populære hoteller i Koutouloufari

Hellas, Kreta, Koutouloufari
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Koutouloufari
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Koutouloufari
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)