Reiser til Kato Stalos

Kato Stalos er rolig feriested som mer eller mindre har vokst sammen med Agia Marina. Landsbyen har en avslappet og rolig atmosfære, og stranden er viden kjent med EUs blå-flagg for kvalitet.

Kato Stalos er et rolig feriested som mer eller mindre har vokst sammen med Agia Marina.

Langs hele den nordlige kyststripen fra Chania og vestover ligger det flotte feriesteder tett i tett, og her finner du Kato Stalos

Landsbyen har en avslappet og rolig atmosfære, og stranden er viden kjent med EUs blå-flagg for kvalitet. For en matbit eller en forfriskning finner du en del tavernaer og restauranter både i og rundt byen.

Den tilhørende landsbyen, Pano Stalos, ligger ca 1 km inn og 150 høydemeter opp fra stranden. Det er en tradisjonell gresk landsby i et vakkert landskap.

Turistnæringen i området har et rutenett av minitog som tar deg med ut til steder som virkelig er verd å studere nærmere. Togene er åpne og luftige, og passer godt på en varm sommerdag.

Kato Stalos ligger rundt 7 km vest for Chania på Kretas nordvestlige kyst, og den har en hel perlerekke av øyas mest populære badebyer. Den barnevenlige stranden ved Kato Stalos strekker seg helt ned til Agia Marina mot vest. De to byene har etterhvert nesten vokst sammen, og har totalt alt som skal til for at du og familien kan få en vellykket og avslappende ferie. 

Inviterende badestrand 

EUs Blå Flagg vaier over den inviterende, gyldne sandstranden ved Kato Stalos. Flagget tildeles kun de badestrendene som lever opp til en rekke kriterier for blandt annet vannkvalitet og toalettfasiliteter. Den deilige, bløte sanden og det klare vannet er også den ubestridte hovedattraksjonen for de fleste som reiser til Kato Stalos. Her kan du lett få det meste av ferien til å gå med på å slenge deg på en solseng under den varme middelhavssolen, kun avbrutt av forfriskende dukkerter. Vil du finne på mer, da er det normalt et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter som f.eks. havkajakker og vannsykler.

Det er et godt utvalg av resturanter og tavernaer i Kato Stalos enten oppe langs hovedveien eller nede ved stranden. Her kan du stifte bekjentskap med det velsmakende, tradisjonelle greske kjøkkenet og det til ganske rimelige priser. Går du en tur opp til landsbyen Stalos som ligger et par kilometer fra kysten, belønnes du med flotte utsikter og en fornemmelse av det greske landlivet. Før turen går tilbake, kan du få deg en forfriskning på byens små barer eller på tavernaer. 

Utflukter

Stranden ved Kato Stalos er nesten uimotståelig, men ikke det eneste du kan bruke ferien på. En reise til Kato Stalos er også en sjanse for å utforske noen av Kretas mange spennende byer og naturområder. Det er naturligvis først og fremst opplagt å ta en tur med buss eller taxi til Chania, øyas neststørste by. Her er det både gode shoppingmuligheter, et rikt resturantliv, samt flere interessante severdigheter. 

Til de litt lengre dagsutfluktene kan spesielt en tur til den idylliske Elafonissi-stranden på øyas sørvestlige hjørne eller den spektakulære Samariakløft i De Hvite FJellene. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kato Stalos

Populære hoteller i Kato Stalos

Hellas, Kreta, Kato Stalos
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Kato Stalos
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Kato Stalos
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)