Reiser til Agii Apostoli

Agii Apostoli ligger 4 km fra Chania og har flere små sandstrender hvor de fleste er grunne og barnevennlige. Langs hovedgaten er det flere restauranter, barer og tavernaer.

Den lille byen Agii Apostoli har sitt navn etter kirken i landsbyen.

Agii Apostoli ligger helt kystnært og er antagelig mest kjent for sine vidunderlige strender, sandvolleyball konkurranser og de små fredete skogsområdene.

De tre strendene ligger i hver sin bukt med et parkområde mellom seg og landsbyen. Den største og mest kjente er Chrissi Akti med sin gylne sand. Alle tre er “blått flagg”-strender som betyr at de holder god standard.
Hele området har en unik fauna med pinjetrær, oleanderbusker og eukalyptustrær. Her finner du til og med den sjeldne “Havpåskeliljen” som er fredet og godt vernet om. Den blomstrer med en stor hvit påskelilje-liknende blomst med sterk søtlig duft.
Flere naturvernprosjekter blir gjennomført i området hvert år. En av de viktigste oppgavene er blant annet å beskytte kystområdene der havskilpaddene går i land for å legge egg.

Agii Apostoli er også kjent for sin sardinfestival. Er du heldig å være her når den går av stabelen kan du bli med på en gammel kretisk tradisjon med tilberedning og grilling av sardiner og mye folkemusikk og dans.

Landsbyen er preget av ro, og har kun en hovedgate med noen butikker, barer og restauranter. Derimot er det enkelt å komme seg til Chania hvis du ønsker mer variasjon.

 

Barnevenlige strender 

I Agii Apostli er hovedattraksjonen de barnevenlige strendene som ligger beskyttet mot strøm og bølger i små bukter. Den gyldne sanden og det klare, lune vannet er også nesten uimotståelig for både barn og voksne. På grunn av beliggenheten i ly for vind og bølger, er det ofte liv på strendene helt frem til kvelden. Ønsker du etter en dag ved vannet å avslutte dagen med en god middag, trenger du ikke å bevege deg spesielt langt. Det er et fornuftig utvalg av resturanter, kafeer og barer i Agii Apostoli. I likhet er det butikker og supermarked nok i byen til at du kan få dekket alle feriens behov. 

Reiser du til Agii Apostoli er det opplagt å utnytte den korte avstanden til Chania. I prinsippet kan du bare gå inn til Kretas vestlige hovedby, men synes du en gåtur på 4 - 5 km er litt i overkant, er det også lett å ta en lokalbuss eller taxi inn. Her finner du et mere ordentlig byliv i de smale stredene blandt de pastelfargede husene og spesielt nede ved den sjarmerende, hesteskoformede havnen. Her ligger det tallrike resturanter, merkevarebutikker og kaffebarer. I likhet betyr nærheten til Chania at du har mulighet til å nyte et livlig nattliv i ferien, selvom du bor i fredelige Agii Apostoli. 

Utflukter 

Drar du inn til Chania bør du også legge veien forbi noen av byens severdigheter. Gå i hvert fall ikke glipp av det venetianske fortet og det berømte fyrtårnet, samt gå på oppdagelse i den spennende markedshallen. 

En stor del av ferien i Agii Apostli vil, i hvert fall på sommeren, kanskje gå med på å nyte det avslappende strandlivet. Ønsker du å oppleve litt mer, venter det deg utover Chania også mange andre spennende opplevelser rundt omkring på resten av øya. Reiser du hit litt utenfor den varmeste høysommeren, kan det f.eks. anbefales å spasere en tur ned gjennom den vakre, 18 km lange Samariakløften. Selv for erfarne vandrere er dette en tur som det bør avsettes 6 - 8 timer til i og med at turen fra høysletten Omalòs midt i De Hvite Fjellene ned til den lille Agìa Roumèli på sørkysten går til tider via ujevnt terreng. 

Det er også masse utfluktsmål som krever en mindre fysisk innsats å oppleve. Det kunne f.eks. være en tur ned til den fantastiske Elafonissi-stranden i øyas sørvestlige hjørne. Her kan både barn og voksne få lang tid til å gå med på å snorkle i det lave, turkisblå vannet.  

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Agii Apostoli