Reiser til Massouri

De to byene Massouri og Myrties ligger ved en vakker sandstrand på den vestlige delen av øya Kalymnos. Det er vanskelig å se hvor grensen mellom de to byene går, men utsikten over øya Telendos er fantastisk vakker fra begge byene. Den lengste stranden finner du i Massouri, og det er også spesielt i Massouri at det finnes flest barer, restauranter og tavernaer langs stranden.

Alt på øya foregår i et hyggelig ferietempo, så det er bare å sette ned farten og nyte strandlivet. De fleste som reiser hit velger også å fordrive tiden ved å ta en tur ned til Massouri Beach, hvor det er mange vannsportaktiviteter å velge mellom. Stranden består av grovkornet sand og små rullesteiner. Det er mulig å leie solsenger og parasoller. Ønsker du litt variasjon kan du enkelt ta taxibåt fra vindmøllen i Myrties over til de små idylliske badebuktene med krystallklart vann på naboøya Telendos.

Nattelivet i Massouri er relativt begrenset utover hva du finner i barene og tavernaene. I høysesongen er det imidlertid noen diskoteker hvor det finnes mer liv og røre. Reiser du hit med familien er det imidlertid også rikelig med muligheter til å bare avslutte dagen på en av de koselige fortausrestaurantene, hvor menyen har noe for enhver smak.

Aktiviteter og utflukter

Hvis du bare trenger å slappe av og døse på stranden, er det perfekt å reise til Massouri. Men vil du også være aktiv, er det i tillegg flere muligheter for det på Kalymnos. De bratte klippene tiltrekker for eksempel klatrere fra nær og fjern. Her er det morsomme utfordringer for både erfarne og nybegynnere. Likeledes er det mange som på turen til Massouri kombinerer det avslappende strandlivet med fotturer eller dykking.

Kalymnos er ikke en stor øy. Du kan derfor for eksempel enkelt ta de rundt 9 kilometerne over til hovedstaden Pothia på motsatt kyst. Her bor de aller fleste av øyas rundt 14.000 fastboende, og du vil derfor finne mer allsidige shoppingmuligheter enn turistbutikkene i Massouri. Her kan du med andre ord oppleve en mer autentisk gresk hverdag når du går rundt i havnebyens små smug med koselige tavernaer og kafeer.

>> Finn tilbud på restplasser til Hellas her

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Massouri