Egeerhavet

Egeerhavet er en del av Middelhavet og strekker seg mellom Hellas i vest og Tyrkia i øst. Havet er kjent for sine mange, vakre øyer omgitt av krystallklart vann, vakre strender og et solrikt klima, noe som gjør det til et yndet reisemål for turister fra hele verden. Finn din ferie til Egeerhavet med Solfaktor!

Egeerhavet i Hellas består av totalt mer enn 2000 øyer, og hver øy har sin egen unike karakter, utseende og historie. De mest populære øyene i Egeerhavet inkluderer Santorini, Mykonos, Rhodos, Paros, Kos, Samos, Naxos og selvfølgelig storfavoritten Kreta. En tur til Egeerhavet gir deg derfor de optimale forutsetningene for en spennende ferie, uansett om det er fokus på sol og strand, kultur, historie og byliv eller aktiviteter, natur og opplevelser.

Populære øyer i EgeerhavetGeologisk sett er Egeerhavet en del av Den egeiske platen, som ligger på den sørøstlige kanten av den europeiske kontinentalplaten. Denne plasseringen har ført til flere vulkanske aktiviteter gjennom årene, og skapt mange imponerende landskap i området. Santorini er blant annet et av de mest betydningsfulle resultatene av et stort vulkanutbrudd for mer enn 3000 år siden, som har gitt den det karakteristiske utseendet med de unike fjellformasjonene som øya har i dag.

Santorini
Santorini er en del av øygruppen Kykladene i det sørlige Egeerhavet, og er kjent for sine ikoniske hvite hus med blå kupler og spektakulære solnedganger. Øya blir også ofte referert til som den mest romantiske øya i Hellas. Det er derfor ikke overraskende at mange av de vakre postkortene som du kan finne rundt om i Hellas har bilder tatt på Santorini. Spesielt de to pittoreske byene Fira og Oia er to av de mest fotograferte byene. Som nevnt er Santorini kjent for sin vulkanske historie og de imponerende fjellformasjonene på den vestlige delen av hovedøya. Den dramatiske, vulkanske historien gjør også at de fleste strendene på øya har svart lavasand. Hvis du besøker Santorini må du ikke gå glipp av å smake på de lokale vinene, som den greske hvitvinen retsina og spasere gjennom de vakre byene. 

>> Les mer om reiser til Santorini

Mykonos
Pittoreske Mykonos er også en del av Kykladene og kjent for sitt natteliv, fargerike arkitektur og blågrønne vann. Det er et populært reisemål for unge mennesker som vil feste og nyte livet. Men øya har også en roligere side, hvor du kan slappe av på de vakre strendene og utforske øyas historiske og kulturelle attraksjoner.  

>> Les mer om reiser til Mykonos

Rhodos
Rhodos er kjent for sin rike historie, vakre natur og imponerende middelalderarkitektur. Øya er en del av øygruppen Dodekanesene i sørøst, nær Tyrkia. Hovedbyen, Rhodos by, som står på UNESCOs Verdensarvliste, har en vakker gammel bydel med historiske bygninger og ruiner fra antikkens Hellas. Er du på ferie på Rhodos, må du heller ikke gå glipp av å oppleve den vakre byen Lindos, som også byr på et spennende, historisk slott. Rhodos har også noen av de beste strendene i Egeerhavet, og egner seg godt for brettseiling og dykking. Ønsker du heller litt fest og morro, eller dersom du bare vil bo ved en fin strand, kan du med fordel velge et hotell ved badebyen Faliraki på den nordøstlige delen av øya. 

>> Les mer om reiser til Rhodos

Paros
Vakre Paros, også en del av Kykladene, er kjent for sin vakre hvite sandstrand, krystallklare vann og sjarmerende landsbyer som hovedbyen Paros by, og kanskje den mest kjente byen på øya, Naoussa. Øya er også kjent for sin tradisjonelle keramikk og kulinariske opplevelser. Det er mange steder å utforske på øya, inkludert antikke steder, gamle klostre og en rekke små øyer rundt Paros. Besøker du Paros på ferien til Egeerhavet, kan du også ta en utflukt til «lillebror»-øya Antiparos.

>> Les mer om reiser til Paros

Kreta
Kreta er den største øya i Hellas og sannsynligvis også den mest kjente av øyene i Egeerhavet. Kreta er kjent for sin rike historie, kultur og vakre natur, inkludert det vakre Samaria-juvet. Øya har en lang kystlinje med mange strender og klipper å utforske. Kreta er også hjemsted for noen av de mest kjente arkeologiske stedene i Hellas, inkludert Knossos og Festos. Kreta byr på et mangfold av feriebyer som Malia, Heraklion og Chania, og er derfor det ideelle reisemålet for en strandferie kombinert med utflukter og opplevelser.

>> Les mer om reiser til Kreta

Kos
Kos har en lang historie og er kjent for sine gamle ruiner, inkludert det berømte Asklepieion-tempelet, som er en av øyas hovedattraksjoner. Kos, som også er en del av øygruppen Dodekanesene nær Tyrkia, har også vakre strender, krystallklart vann og en livlig atmosfære med restauranter, barer og nattklubber. På Kos er det et bredt spekter av aktivitetsalternativer, for eksempel ulike typer vannsport, sykkelturer og sightseeingturer.

>> Les mer om reiser til Kos

>> Les mer om reiser til Dodekanesene

Samos
Samos har alt: fra vakre strender og landskap til en spennende historie og severdigheter. Øya, som ligger nær kysten av Tyrkia, består av en blanding av fjell, skoger og strender, og dens naturlige skjønnhet er en av hovedattraksjonene. Samos er derfor også omtalt som den grønneste øya i Hellas. Samos er også kjent for sin vinproduksjon, og det er mange vingårder som kan besøkes. Øyas hovedby, Vathy, har en sjarmerende havnepromenade, og det er også mange historiske severdigheter å utforske, inkludert UNESCOs verdensarvsted Heraion-tempelet. Samos er et populært reisemål for både avslapning med sol og strand, eller en aktiv ferie full av opplevelser.

>> Les mer om reiser til Samos

Naxos
Naxos er kjent for sine vakre strender, krystallklare hav og pittoreske landsbyer. Øya er den største i øygruppen Kykladene og har vakker natur. Naxos er kjent for sin grønne vegetasjon, og det er mange tur- og naturstier å utforske, noe som gjør øya perfekt for en aktiv ferie i Egeerhavet. Naxos er også kjent for sine gamle ruiner og middelalderslott, og hovedbyen, Naxos by, har en sjarmerende havnepromenade og en livlig atmosfære med restauranter, barer og butikker.

>> Les mer om turer til Naxos

>> Les mer om å reise til Kykladene

Uansett hvilken øy du besøker i Egeerhavet, er det mye å utforske og oppleve.

Når skal man reise til Egeerhavet?

Klimaet i Egeerhavet er typisk middelhavsklima, med varme, tørre somre og milde, våte vintre. Sommertemperaturer er vanligvis mellom 25 og 35 grader, og havet blir varmt nok til å bade i fra midten av mai til slutten av september. Det er derfor også i denne perioden det er flest turister, noe som også betyr at det også er i denne perioden det er de beste flyavgangene og muligheten til å fly direkte til flere av øyene. I løpet av vinteren kan temperaturen synke til 5-10 grader, og det kan oppstå sterke stormer i området. Mange små steder stenger for vinteren, da det er relativt få turister i vintermånedene, spesielt på de minste av øyene.

>> Les mer om reiser til Hellas

>> Les mer om reiser til Sporadene

>> Les mer om reiser til De joniske øyer

Reisemål i Egeerhavet

Populære hoteller i Egeerhavet

Hellas, Egeerhavet, Kreta, Malia
9,4
Fantastisk
1037 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Faliraki
9,6
Fantastisk
1671 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Rhodos, Faliraki
8,9
Meget bra
596 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Egeerhavet?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 104 anmeldelser