Reiser til Dodekanesene

En reise til den greske øygruppen Dodekanesene, lengst sørøst i Egeerhavet! Her finner du kjente reisemål som Rhodos og Kos som inviterer til flotte strender, spennende aktiviteter og hyggelige byer. Bestill en billig ferie til Hellas og Dodekanesene med Solfaktor!

Dodekanesene som reisemål

Dodekanesene er en gresk øygruppe som ligger lengst sørøst i Egeerhavet, nær den tyrkiske rivieraen. Navnet betyr "tolv øyer" som refererer til de 12 hovedøyene i øygruppen, men i tillegg har øygruppen ca 40 småøyer og rev. 

Det er spesielt 7 øyer som er populære reisemål i øygruppen. Den største og mest kjente er Rhodos, som regnes som hovedstaden i Dodekanesene. Nord for Rhodos ligger Kos, like utenfor sørvestkysten av Tyrkia. Og Astypalaia ligger lengst vest i øygruppen. Kalymnos ligger nord for Kos, og sørvest for Rhodos ligger Karpathos, som mange ferierer på gjennom en ferjetur. Symi og Tilos ligger mellom Rhodos og Kos.

I Egeerhavet har man delt opp øyene inn i egne øygrupper. Slik som Dodekanesene du leser om nå, Kykladene, Joniske øyer, Sporadene, Nordlige egeiske øyer og De Saroniske øyer. Øya Kreta ligger ikke i noen øygruppe.

Populære øyer i Dodekanesene

Dodekanesene er kjent for sine vakre strender, koselige byer og landsbyer, samt for sin historie og arkeologiske steder. Rhodos og Kos er kanskje de mest populære feriedestinasjonene for hele Hellas, men Karpathos er også svært populær. Alle øyene tiltrekker seg turister fra hele verden, spesielt i sommerhalvåret. 

Rhodos har en imponerende middelalderby, flotte strender som Tsambika og Faliraki, og mange historiske severdigheter å utforske. Kos er kjent for sin Asklepion-ruin, samt vakre strender som Mastichari og Tigaki. Og selv om Karpathos ikke har like mange klassiske severdigheter er gamlebyen i Olympia verdt et besøk.

Opplev Rhodos

Som den største øya i Dodekanesene har Rhodos mye å tilby turister. Rhodos er et ideelt for en ferie for deg som ønsker en variert og spennende reise, og byr på flotte strender som inviterer til avslappende sol og strandliv. 

For mange som reiser til Hellas, reiser mange også til Rhodos for en aktiv ferie. Noen populære aktiviteter er vannsport som vannski, windsurfing og kitesurfing, samt fotturer og sykkelturer i fjellene. Du kan leie bil å utforske Rhodos sine mange gjemte skatter, eller gjøre det til en opplevelse ved å leie scooter eller ATV. 

Øya har mange flotte attraksjoner, inkludert den vakre gamlebyen, Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes og den imponerende Akropolis av Lindos. En ferie på Rhodos passer for både familier med barn, par, venner og eldre.

Opplev Kos

Kos er også en favoritt i Dodekanesene. Øya byr på vakker natur, og her kan du nyte solen og strandlivet på strender med finkornet sand og krystallklart vann. Det er et yndet reisemål for både par, familier og venner. 

Det er mange spennende attraksjoner på Kos for dem som ønsker å utforske øya på aktiv ferie. Det er populært med sykling og fotturer, spesielt på grunn av øyas spektakulære natur som byr på turer med storslått utsikt. Ønsker du å utforske øyas historie, er en av de mest populære severdighetene det antikke Asklepion – som er et av de viktigste arkeologiske stedene i Hellas

I øyas sentrum finner du gode shoppingmuligheter og mange hyggelige restauranter og kaféer. Kos er kjent for sitt livlige natteliv med mange barer og klubber, som tiltrekker seg turister fra hele verden.Hoteller på Dodekanesene