Reiser til Attika

Attika er den ytre delen av en langstrakt halvøy i sentrale Hellas. Det er her du finner landets historierike hovedstad, Athen. Hovedstaden og dens forsteder dekker et ganske stort område, men Attika tilbyr også naturområder og mindre befolkede landsbyer. Selv om du bor på et hotell midt i Athen, er det svært korte avstander til fine strender.

Selvfølgelig kan du velge å bare være ute ved kysten og besøke hovedstaden på utflukter. Langs Attikas sørvestlige kystlinje ligger mange sjarmerende kystbyer som Glyfada og Voula, som med sine attraktive strender virkelig våkner til liv om sommeren. Attika er derfor også et ideelt reisemål for familier, da dager med sightseeing kan "mykes opp" med avslappende dager ved stranden.

Kultur, natur og badeferie i ett

På en billig reise til Attika kan du enkelt både utforske Athens mange interessante severdigheter, som vitner om en mer enn 3000 år lang historie, og nyte de vakre strendene på den nærliggende rivieraen. I prinsippet strekker dette seg helt ned til spissen av halvøya, Cap Sounion, med det berømte tempelet Poseidon, som ligger høyt oppe med utsikt over det asurblå havet.

På den sørligste delen av Attika, nær det slående tempelet fra antikken, ligger en mindre nasjonalpark, Ethnikos Drimos Souniou, som er en naturskjønn kontrast til bylivet i Athen. Til tross for at Attika, med nærmere 4 millioner innbyggere og som er den tettest befolkede regionen i Hellas, er det flere slike grønne fjellområder som føles veldig landlige. Her kan du vandre i uberørt natur og blant gamle olivenlunder som skjuler pittoreske klostre og landsbyer.

En helårsdestinasjon

Det er imidlertid ikke nektet at de fleste som reiser til Attica tilbringer mesteparten av ferien med sightseeing i hovedstaden og nyter det avslappende strandlivet. I badesesongen, som er lang, kan du enkelt kombinere de to. Du kan imidlertid også besøke Attika i vintersesongen. Selv midt på vinteren er temperaturen sjelden under 15 grader her, og til tross for større sjanse for regnbyger er vanligvis også mange soltimer. Du vil kanskje ikke tilbringe mye tid ved stranden, men det er den perfekte sesongen for å fordype deg i Athens mange museer, hvor tiden flyr forbi blant de unike samlingene. Hvis du er det minste interessert i historie, bør du at deg tid til Akropolismuseet og det nasjonale arkeologiske museet.

Nydelig mat og gode shopping muligheter

Det krystallklare vannet på regionens mange strender og attraksjoner i verdensklasse er i seg selv grunn nok til at du umiddelbart bestiller en av de billige flybillettene til Attika her på Solfaktor. Hvis du setter pris på ferier med god mat og bra shopping muligheter, er Attica også det riktige valget.

Spesielt den greske hovedstaden er kjent for sitt mangfoldige restaurantliv, som ifølge kjennere er det beste i landet, samt de mange spennende shoppingmulighetene. Her er alt fra eksklusive klesbutikker til årtusener gamle markedsplasser. Nivået på både spisesteder og butikker i de populære kystbyene har blitt hevet betraktelig mange steder de siste årene.

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Reisemål i Attika

Populære hoteller i Attika

Hellas, Attika, Athen
8,9
Meget bra
857 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Attika, Athen
8,5
Meget bra
3889 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Attika, Athen
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 9.6 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Attika?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser