New York

New York er en av verdens mest travle byer og passer godt til betegnelsen "the big apple" eller "byen som aldri sover". Denne metropolen byr på mange flotte turistattraksjoner, skyskrapere, spennende historie, kultur, museer, god mat, underholdning og shopping.

New York er en stor by og er delt inn i 5 bydeler; Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx og Staten Island.

Majoriteten av turistene i byen tilbringer mye tid og bor på Manhattan hvor de fleste severdighetene og kjente museer befinner seg. Her ligger Times Square og Broadway med alle sine teater, musikaler og rett ved 5th Avenue. Upper West Side og Upper East Side ligger på hver sin side av Central Park og her er det fint for barnefamilier. Lenger ned ligger Soho som er et hyggelig og livlig område med mange bra butikker og restauranter. Andre hyggelige, sjarmerende og spennende områder med lav bebyggelse er Meatpacking District, West Village og Greenwich Village. Chinatown er vel verdt et besøk og her kan du spise fantastisk god mat, ikke bare kinesisk men også mat fra mange asiatiske land. Lower East Side er et annet populært område som er i stadig utvikling.

New York er et matmekka med restauranter i verdensklasse og kjøkken fra hele verden. Prisnivået er noe lavere enn i Norge men her må man huske å legge til tips, da de fleste stedene ikke inkluderer dette på regningen.

Det er 3 store flyplasser i New York området, La Guardia Airport, Newark Airport og John F Kennedy (JFK) Airport – de fleste flyvninger fra Europa går til Newark og JFK. Det er daglige avganger fra flere norske byer med et flybytte i Europa underveis. Fra Gardermoen er det daglige direktefly og flytiden er ca 8 timer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Man velger ikke New York om det er ønskelig med rolige og avslappende dager. Det er store avstander, og kan bli mye gåing, så gode sko er viktig. Ellers passer New York for de fleste turister og er perfekt for en langweekend eller gjerne flere dager. Det går helt fint å reise til New York med barn men man bør tilpasse hotell og beliggenhet etter hva man skal se og gjøre.

Når er det best å reise hit?

New York har et klima med 4 årstider og det er meget populært å reise hit vår og høst, men dette er en by du kan reise til hele året.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Distrikt Hotel ★★★★ 2n 6 013,-
Gild Hall ★★★★ 2n 6 153,-
Fitzpatrick Grand Central ★★★★ 2n 6 294,-
HGU New York ★★★★ 2n 6 752,-
Days Hotel by Wyndham on Broadway NYC ★★ 3n 6 958,-
Row NYC Hotel ★★★ 3n 7 227,-
Chambers Hotel ★★★★ 2n 7 269,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for New York
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 3°C -4°C 6°C
februar 5°C -3°C 5°C
mars 10°C 2°C 5°C
april 16°C 7°C 8°C
mai 22°C 12°C 13°C
juni 27°C 17°C 19°C
juli 30°C 20°C 23°C
august 29°C 20°C 24°C
september 25°C 16°C 22°C
oktober 18°C 10°C 18°C
november 12°C 5°C 13°C
desember 6°C -1°C 9°C
Prognose for New York