Alanya

Alanya er det største og mest besøkte turiststedet på den tyrkiske rivieraen og er god miks av stolt historisk arv, vakker natur og sprudlende ferie- og turistliv. Byen har store sportsarrangement med triathlon, maraton, sykling, svømming og sandvolleyball.

Alanya er det største feriestedet på den tyrkiske rivieraen

Her er det to store flotte sandstrender adskilt av en odde med en middelalderborg fra 1200-tallet. Denne odden deler byen i en vestre og en østre del. I østre bydel finner du havnen og selve bykjernen. På den vestre delen finner du blant annet dryppsteinsgrottene, Damlatas, som er vel verd et besøk.

Parallellt med kystlinjen ligger hovedgata, Atatürk Bulvari. På sørsida finner du turistlivet, med et yrende badeliv på dagtid og et hektisk uteliv om kvelden. Nordsida bærer mer preg av det genuine tyrkiske bylivet med trange brosteinsgater med et avslappet og ikke minst vennlig tyrkisk miljø.

Alanya er en god miks mellom stolt historisk arv, vakker natur og sprudlende ferie- og turistliv. Altså, noe for en hver smak.

Byen er kjent for sine store årlige sportsarrangement. Triathlonkonkurranser, sandvollyball-turneringer, maraton, svømming og sykkelturneringer er noen av de store aktivitetene som har fast tilhold i Alanya.

Fra flyplassen til Alanya er det ca 130 km.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Alanya
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 15°C 6°C 18°C
Feb 15°C 6°C 17°C
Mar 18°C 8°C 18°C
Apr 21°C 11°C 18°C
Mai 25°C 15°C 22°C
Jun 30°C 19°C 26°C
Jul 34°C 22°C 29°C
Aug 34°C 22°C 29°C
Sep 31°C 19°C 28°C
Okt 26°C 15°C 26°C
Nov 21°C 11°C 22°C
Des 16°C 8°C 20°C
Prognose for Alanya