Alanya

Alanya er Tyrkias ferie hovedstad nummer en. Her finnes noe for alle feriegjestene, fra barnefamilier som vil bo på et bra resort hotell, voksne par som vil nyte livet på en av de flotte strendene og ikke minst for alle de som ønsker natteliv inne i byen hver kveld. Alanya har noe for enhver smak.

Alanyas sentrum er hovedsakelig konsentrert til området mellom Kleopatra Beach og Banana Beach. Men byen vokser, både i området opp mot Taurusfjellene, men også til øst og vest for bykjernen. Det finnes mange strender langs hele kysten, også inne i selve byen. Sentrum domineres av en middelalderborg som er et landemerke og ligger på en høyde med fin utsikt over byen. Sør for middelalder borgen ligger havnen som nå har blitt en fornøyelsespark for voksne og hvor det er mange barer, restauranter og nattklubber. Sentrum er et stort og variert utvalg når der gjelder shopping, med alt fra merkevarer (se opp for kopier) gull, tepper, sko, klær, lærvarer og mye annet. 

I Alanya finner du alt fra små tyrkiske fastfood-boder til gourmetrestauranter, og det er ikke langt til nærmeste bar eller iskrembar. Du kan i prinsippet spise hva som helst, fra spaghetti, til sushi og burgere, men naturligvis dominerer det tyrkiske kjøkken det gastronomiske tilbudet. En populær utflukt er å ta en taxi til elven Dimcay der er det mange trivelige restauranter, noen med bord plassert på terrasser ute i vannet. Turen tar ca 30 minutter fra Alanya.

Alanya har flere tyrkiske bad (Hamam), kalksteinsgrotten Damlatas, et havneanlegg fra 1200-talet og en taubane fra Kleopatra Beach opp til toppen av berget der borgen ligger, og ellers er det ikke så mye annet å utforske i byen. Dette er en ferieby som i hovedsak har fokus på sol, strand, fornøyelser og shopping. Om du vil ta bussen til feks Side eller Antalya ligger bussterminalen (Otogar) nord i byen.

Hvem passer dette reisemålet for?

Alanya byr på alt man kan ønske seg av shopping, matopplevelser, fine strender og en utbygget infrastruktur. Barnefamiliene bestiller nok helst et hotell med svømmebasseng, alternativt nede ved stranden. Og om man vil ha det roligere skal man ikke bo på hotell nære havnen eller i noen av hovedgatene der det er liv og røre døgnet rundt. Det finnes flere bra resort hotell både vest og øst for sentrum, men også flere utmerkede boutique hotell.

Når er det best å reise hit?

Sesongen begynner i april og allerede i mai kan det være 25 varmegrader. Sommeren kan være veldig varm med temperaturer i skyggen opp mot 35 grader og luften er relativt fuktig. Høsten er et bra periode å reise hit, det er fremdeles varmt i vannet og selv i november er det ofte over 20 grader.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Lavinia Apart Hotel ★★★ 7n 1 698,-
Kleopatra Ada Hotel ★★★ 7n 1 798,-
Arsi Hotel ★★★ 7n 2 398,-
Kleopatra Arsi Hotel ★★★ 7n 2 398,-
Arsi Paradise beach ★★★★ 7n 2 498,-
Arsi Blue Beach Hotel ★★★★ 7n 2 498,-
Arsi Enfi City Beach Hotel ★★★★ 7n 2 498,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Alanya
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 6°C 18°C
februar 15°C 6°C 17°C
mars 18°C 8°C 18°C
april 21°C 11°C 18°C
mai 25°C 15°C 22°C
juni 30°C 19°C 26°C
juli 34°C 22°C 29°C
august 34°C 22°C 29°C
september 31°C 19°C 28°C
oktober 26°C 15°C 26°C
november 21°C 11°C 22°C
desember 16°C 8°C 20°C
Prognose for Alanya