Koh Lanta

Koh Lanta, er den største av de 15 øyene som ligger i det tropiske øyparadiset Marine National Park. Her finner du spennende lokal kultur, familievennlige hoteller og behagelig thailandsk atmosfære.

Spennende lokal kultur, familievennlige hoteller og behagelig thailandsk atmosfære

Koh Lanta, er den største av de 15 øyene som ligger i det tropiske øyparadiset Marine National Park. Koh Lanta består egentlig av flere øyer. Ko Lanta Noi (Lille Lanta) som man passerer hvis man kommer landeveien. Ko Lanta Yai (Store Lanta) er på en måte selve reisemålet og klart mest populær.

Det bor cirka 20.000 lokale på Ko Lanta i en herlig mix av muslimer, buddhister, thai-kinesere og sigøynere. Det gir øya et sterk lokalt preg og turismen har ikke overskygget dette. Fisking har vært og er fortsatt en viktig næring. Naturen er enestående med småfjell opp mot 500 meter omkranset av regnskog, grotter og kritthvite strender.

Det er på den vestlige siden av øya man finner de beste strendene og de fleste hotellene. De populære strendene Klong Dao Beach (3 km lang) og Long Beach (4 km) har mange hotell, men aldri sånn at det blir tettpakket. Sørlige delen av øya er betydelig mindre utviklet og frister først og fremst de eventyrlystne.

Ko Lanta er et veldig familievennlig reisemål og mange skandinaviske familier legger ferien hit.

Det er to måter å komme seg tur retur Krabi – Ko Lanta. Mest vanlig er minibuss med flere daglige avganger hele året. Selv om man kjører ned på 1 time må man beregne 2-3 timer før man er ute på øya. Årsaken er mye kø på de to ferjene som frakter turister ut til Ko Lanta. Fra november til april går det også båter mellom Krabi og Ko Lanta Yai (2 timer). Denne servicen opererer ikke mai – oktober på grunn av sterk vind og høye bølger.

Tips til aktiviteter på Ko Lanta:

* Heldagsutflukt til øyene sør for Ko Lanta (Ko Kradan, Ko Hai og Ko Mook, Ko Cherk)

* Utflukt til Koh Phi Phi (ca 70 min)

* Besøke Khao Mai Kaew grottene midt på øya

* Snorkling og dykking (noe av det beste i Thailand)

* Rideturer med elefant i nasjonalparken

* Kajakk

* Fisking (barracuda, sverdfisk, etc)

* Besøke en av de unike sigøyner landsbyene

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Lanta Villa Resort ★★ 14n 8 198,-
Lanta Casuarina Beach Resort ★★★ 14n 8 471,-
Lanta Resort (x Lanta Island Beach Resort) ★★★★ 14n 8 477,-
Phra Nang Lanta ★★★★ 14n 8 714,-
Royal Lanta Resort and Spa ★★★ 14n 9 510,-
Lanta Pura Beach Resort ★★★ 14n 10 112,-
Rawi Warin Resort & Spa ★★★★ 14n 11 618,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Koh Lanta
kalender DagDag NattNatt BadBad
Prognose for Koh Lanta