Thailand

Få land kan by på så mange severdigheter og slik variasjon som Thailand. Alle finner sitt eget lille paradis her, enten man reiser alene, med barn, med venner eller som par.

Eksotiske strender og spennende kultur i smilets land Thailand

Kongeriket Thailand er den orientalske drømmen. Her finnes fargerike templer, elefanter som trekker tømmer fra urskogen, bungalower på kritthvite strender, et smakfullt og raffinert kjøkken, den pulserende hovedstaden Bangkok, interessante historiske severdigheter, glitrende dykking og en smilende befolkning. Det er ikke uten grunn at Thailand er et av nordmenns viktigste reisemål med nærmere 150.000 reisende hvert år. Få land kan by på så mange severdigheter og slik variasjon. Alle finner sitt eget lille paradis her, enten man reiser alene, med barn, med venner eller som par.

Thailand ligger i hjertet av Sørøst-Asia og grenser til Myanmar, Laos, Malaysia og Kambodsja. Det bor ca 67 millioner i landet og valuta er thailandske Baht. To områder er spesielt populære for turister å besøke. Den ene er Sentral-Thailand med Bangkok, Pattaya, Koh Samet, Koh Chang, Cha Am og Hua Hin. Den andre er Syd-Thailand med Phuket og Krabi på vestkysten samt Koh Samui på østkysten.

Thailand har et tropisk monsunklima med noe mer nedbør i perioden mai-oktober. Aller best tid å reise i er november – april hvor det er høyere temperaturer og mindre regn. I Syd-Thailand er forskjellene i nedbør og temperatur gjennom året mindre sammenliknet med Sentral-Thailand.

Religion: Det er religionsfrihet i Thailand, men buddhismen står for 95%.

Tidsdifferense: ligger 6 timer foran oss på vinteren og 5 timer på sommeren.

Visum: Man trenger ikke visum for å reise til Thailand, men passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst.

Vaksine: Sjekk med vaksinasjons-kontor god tid før avreise. Vanligste vaksiner man trenger er difteri, stivkrampe, polio og gulsott.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Bangkok ★★★★ 3n 5 370,-
Sukhumvit ★★★ 3n 5 644,-
Hua Hin ★★★ 6n 6 074,-
Patong ★★ 7n 6 488,-
Koh Tao ★★★ 8n 7 041,-
Kata ★★★ 7n 7 197,-
Khao Lak ★★★ 7n 7 278,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Thailand
kalender DagDag NattNatt BadBad