Palma Nova og Magaluf

Feriestedene Palma Nova og Magaluf på Mallorca ligger et stykke utenfor Palma by og har lange strender og et ungdommelig atmosfære med  et pulserende uteliv i høysesongen Juni-August.

De to feriebyene Palma Nova og Magaluf ligger cirka 20 kilometer utenfor Palma by og har de senere årene vokst sammen og kalles av mange for “Maganova”. Palma Nova regnes for å være oppstartsstedet for charterturismen på tidlig 1960-tallet og er i dag er den en middels stor og velutbygd turistby. Et ungdommelig fornøyelsesliv med høy puls preger Magaluf i høysesongen juni-august mens Palma Nova regnes for å være noe roligere. Dog er nattklubbene allikevel aldri langt unna.

Dagene kan man tilbringe på de lange og brede strendene med lys og finkornet sand. Langs den nyanlagte strandpromenaden ligger det restauranter og kafeer. Strendene strekker seg langs hele den sørvestre kystlinjen. Her kan du velge blant så godt som alle typer vannsportsaktiviteter på dagtid. Når solen går ned og mørket senker seg, stiger pulsen og lysene tennes på byens utesteder.

I utkanten av Magaluf ligger en stor vannpark med aktiviteter som vil more både små og store. Mange tar utfordringen med å svømme de 400 meterne ut til øya Isla de sa Porrassa, midt i Magaluf-bukten, for å se det store antallet av de sorte firfislene som lever her. Ellers kan man være med på aktiviteter som ridning, go-cart, vindsurfing eller dykking.

Det tar 20 min med buss inn til storbyen Palma. Her kan man nyte alt fra shopping og et rikt kulturliv til maleriske gamle bydeler med et rikt utvalg av spisesteder i rolige gågater. Flyplassen på Mallorca ligger cirka 30 minutters kjøring unna.

Hvem passer dette reisemålet for?

Ungdom fra hele den nordlige delen av Europa har dette som “lekegrind” i perioden fra mai til september, og mange av hotellene har 18 års aldersgrense nettopp på grunn av dette. Barnefamilier eller reisende som ønsker en avslappende ferie bør velge andre feriesteder på Mallora, som f.eks. Alcúdia på nordsiden. Vil man allikevel besøke Palma Nova/Magaluf i roligere tempo kan man reise i perioden april-mai eller september-oktober.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen varer fra mai til september, og de mest populære månedene å reise til Palma Nova/Magaluf, og til Mallorca forøvrig, er juni, juli og august. Det kan også være fint å besøke Mallorca på vinteren, men da først og fremst for de som er ute etter aktivitetsferie som golf og sykling og ikke sol og bad. Det kan da være lurt å velg andre feriesteder på øya enn Palma Nova/Magaluf da det meste holder stengt om vinteren.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

HSM Sandalo Beach ★★★ 7n 2 373,-
Vistasol ★★★ 7n 2 800,-
Sol Lunamar ★★★ 7n 2 805,-
Lägenheter Rosa del Mar ★★★★ 7n 3 104,-
Globales Nova ★★★ 7n 3 217,-
Sotavento Club Apartments ★★★ 7n 3 395,-
Hotel Samos ★★★★ 7n 3 398,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Palma Nova/Magaluf
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 8°C 15°C
februar 16°C 8°C 14°C
mars 17°C 10°C 15°C
april 19°C 11°C 17°C
mai 22°C 15°C 20°C
juni 26°C 18°C 24°C
juli 29°C 21°C 26°C
august 30°C 22°C 26°C
september 27°C 20°C 26°C
oktober 23°C 16°C 23°C
november 19°C 12°C 20°C
desember 16°C 10°C 17°C
Prognose for Palma Nova/Magaluf