Palma de Mallorca

Blandingen av deilige strender, førsteklasses shopping, gode restauranter, barer, uteliv, den interessante historien og mange kunstgallerier gjør Palma by til et perfekt reisemål. Samtidig er byen er favoritt blant mange som ønsker både byliv og strand.

Palma by regnes for å være hovedstaden på øya Mallorca. Byen ligger i en vifteform innerst i Palma-bukten med nydelige strender i både østlig og vestlig retning. I denne flotte byen møtes fortid og nåtid og gjør byen til et utrolig spennende feriested. Alle severdighetene og den rike historien, moderne shopping og en eksklusiv havnepromenade gir en følelse av både storby og småby på én gang.

Byen har en spennende historie og arkitektur. Den storslagne gotiske katedralen La Seu fra 1200-tallet er verdt et besøk. Katedralens klokketårn rager 48 meter over bakken og rommer ni kirkeklokker. Fra den vakre gotiske festningen og kongeboligen Castillo de Bellvers sylinderformete tårn fra 1300-tallet, er det en flott utsikt.

I gamlebyen Sa Calatrava i Palma, kan du finne svale pusterom, kose deg med god mat og drikke på hyggelige restauranter og barer. Blandingen av deilige strender, førsteklasses shopping, gode restauranter, barer, klubber, en interessant historie og mange kunstgallerier gjør Palma til et perfekt reisemål for den som vil ha en kombinasjon av sol, strand og storbyliv.

Avstanden fra flyplassen til sentrum er ca 9 km. Direktefly fra Gardermoen tar ca 3,5 timer. Det er enkelt å komme seg fra flyplassen til Palma sentrum med buss eller taxi. Det er også bra forbindelse med buss til badebyer som feks Cala Bona, Magaluf og Alcudia.

Hvem passer dette reisemålet for?

Palma passer fint om du ønsker kombinasjon av storby og strand, men de fleste velger å bo i badebyene langs kysten. Det er populært å reise inn til Palma for litt byliv, rusle rundt, utforske arkitektur og historie, spise god mat, slappe av og hygge seg. I Palma finnes det noe for alle uansett alder.

Når er det best å reise hit?

Det er solfylt og varmt om sommeren, havbrisen ved kysten gir behagelige temperaturer mellom 25 og 30 grader. I innlandet er det noen grader varmere. På forsommeren er svalere, og for mange mer behagelig. Det er også stabilt vær med mye sol til slutten av september, det er også fint å reise hit i april og oktober.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Sercotel Zurbarán ★★★ 7n 4 207,-
HM Balanguera ★★★★ 7n 4 707,-
BQ Augusta ★★★★ 7n 4 966,-
Catalonia Majorica ★★★★ 7n 5 080,-
Continental ★★★★ 7n 5 125,-
HM Jaime III ★★★★ 7n 5 324,-
Innside Palma Center ★★★★ 7n 5 366,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Palma by
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 8°C 15°C
februar 16°C 8°C 14°C
mars 17°C 10°C 15°C
april 19°C 11°C 16°C
mai 22°C 15°C 20°C
juni 26°C 18°C 24°C
juli 29°C 21°C 26°C
august 30°C 22°C 26°C
september 27°C 20°C 26°C
oktober 23°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
desember 16°C 10°C 17°C
Prognose for Palma by