La Gomera

La Gomera er en øyperle som ligger rett vest for Tenerife. Her er det stillhet, harmoni og vakker natur. Hovedstaden på øya er San Sebastian, en rolig liten by med flere historiske bygninger og Colombus Museum

La Gomera er en av øyperlene i det kanariske arkipelet.

Den lille vakre øya La Gomera ligger rett vest for Tenerife. Her er det stillhet og harmoni, og stedet tilbyr først og fremst avkobling og vakker natur.

Den kalles også den “grønne øya” da store deler av det indre landskapet er skogkledd. I nasjonalparken i området rundt toppen av øya finner du store furuskoger samt de eviggrønne laurisiva-trærne som er en type laubær. Ellers finner du mange dalfører med frodige jordbruksområder, og lavland med ørkenliknende trekk.

Et særtrekk ved la Gomera er plystrespråket “El Silvo” som du kan oppleve her. Det var et plystrespråk urfolket brukte for å kommunisere over lengre avstander fordi øya er så kupert. I dag blir denne kulturelle kommunikasjonsformen holdt ved like, blant annet gjennom undervisning i skolen.

San Sebastian er en søvnig liten by og hovedstaden på La Gomera. Havnen har fergeforbindelser til både El Hierro og La Palma. I byen finner du severdigheter som “Torre del Condo”  et flott historisk tårn, det er også en militær bygning som er svært godt restaurert og kan dateres tilbake til 1447. Og Colombus sin bolig som i dag er et museum.

Det anbefales å leie bil og reise rundt på øya. Båtturen fra Tenerife tar cirka 40 minutter.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for La Gomera
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 22°C 15°C 21°C
Feb 22°C 15°C 20°C
Mar 23°C 16°C 20°C
Apr 23°C 16°C 20°C
Mai 24°C 17°C 21°C
Jun 25°C 19°C 22°C
Jul 28°C 20°C 22°C
Aug 28°C 21°C 23°C
Sep 28°C 21°C 24°C
Okt 26°C 20°C 24°C
Nov 25°C 18°C 23°C
Des 23°C 16°C 22°C
Prognose for La Gomera