Malaga

Málaga er en spennende by med både storbyliv og strandliv. I tillegg har Málaga et bredt tilbud av kultur og underholdning. Byen er et supert utgangspunkt for å utforske Spanias solkyst, feriefavoritten Costa del Sol.

Málaga, med sine nesten 600 000 innbyggere, er en middels stor by i Spansk skala, men når ikke opp til landets topp fem-liste. Málaga er en kystby mot Middelhavet, og utenfor bykjernen ligger en innbydende sandstrand som er populær både blant turister og lokalbefolkning som ønsker et avbrekk fra bylivet. Shoppingmulighetene i byen er gode, og det finnes mange lokale butikker, samtidig som det er kjedebutikker og senter i byen. Calle Larios er den viktigste handlegaten og senteret El Corte Inglès har et godt utvalg i de nyeste moteklær. Málaga er en moderne storby, men man bør naturligvis ta en tur inn til gamlebyen, med sine krokete gater og passasjer, flere flotte torg og en storslått katedral i renessansestil.

Er man glad i kunst og kultur, er Málaga midt i blinken. Dette er Pablo Picasso sin hjemby og Museo Picasso har selvsagt en stor samling av hans kunstverk, vel verdt å få med seg!

Kollektivtilbudet i Málaga er bra og billettene er billige. Det er lett å finne taxi, men det kan ofte være mye trafikk, og bykjernen er relativt liten så man tar seg som regel enklest rundt til fots.

Jo nærmere gamlebyen man vil bo, jo dyrere er ofte hotellene. Men da har man til gjengjeld «alt» i umiddelbar nærhet, dog kan det være vanskelig å finne parkering i de trange gatene hvis man har leiebil. Det kan være lurt å velge et hotell som har basseng (ofte ligger disse på hotelltakene). Det er en etterlengtet forfriskning etter en lang dag med sightseeing under solen.

Málaga internasjonale lufthavn ligger omkring 20 minutters kjøring fra sentrum, og har direktefly til alle Norges største flyplasser samt til flere av Spanias største byer. Spania har også godt utbyggede toglinjer, og det kan ofte være vel så effektivt å ta tog som å fly fra f.eks. Madrid.

Hvem passer dette reisemålet for?

Málaga er først og fremst et reisemål for de som ønsker seg en storbyferie med mulighet for sol og bad og har interesse for historie og kultur. En langweekend på 3-4 dager er passe reiselengde. Selv om Málaga ligger ved Middelhavet er det ikke en typisk charterdestinasjon. Dersom man ønsker en sydenferie i barnevennlige omgivelser vil feriebyene utenfor Málaga være å foretrekke, som f.eks. Torremolinos, Fuengirola og Marbella.

Når er det best å reise hit?

Málaga har Middelhavsklima, og kan besøkes hele året. Sommeren varer april til november, med juni-august som de varmeste månedene. Selv midtvinters kan man ofte rusle gatelangs i t-skjorte og nyte varmende sol på en fortauskafé. Om sommeren kan det bli ganske varmt i bykjernen, og mange velger da å bo i en av strandbyene omkring og heller besøke Málaga på dagsturer.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Hotel Soho Los Naranjos ★★★ 7n 2 726,-
BH Atarazanas Malaga Boutique Hotel ★★★ 7n 2 832,-
Soho Boutique Malaga ★★★ 7n 2 834,-
Nono Charming Stay Apartaments ★★★ 7n 3 006,-
Zenit Malaga ★★★ 7n 3 062,-
Feel Apartments Picasso Center ★★★★ 7n 3 155,-
Parador Malaga golf ★★★★ 7n 3 204,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Málaga
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 17°C 9°C 15°C
februar 17°C 9°C 14°C
mars 19°C 11°C 15°C
april 20°C 12°C 15°C
mai 23°C 15°C 17°C
juni 27°C 19°C 18°C
juli 29°C 21°C 21°C
august 30°C 22°C 22°C
september 28°C 20°C 21°C
oktober 24°C 16°C 19°C
november 20°C 12°C 17°C
desember 17°C 9°C 16°C
Prognose for Málaga