Costa del Sol

Costa del Sol (populært kalt solkysten) er Spanias berømte ferieklassiker, og området er kjent for de fine strendene, det behagelige klimaet, flotte golfbaner, og et rikelig fornøyelsesliv uansett hvilken ferieby man velger å bo i.

Costa del Sol, den spanske Solkysten, strekker seg fra Gibraltarklippen i sør, til Sierra Nevada-fjellene i nord. Området er spesielt kjent for sine fine strender og et behagelige klima, også vinterstid. Kyststripen ligger i landsdelen Andalucía, som dekker 17 % av landområdet i hele Spania. Costa del Sol  bestod tidligere for det meste kun av små fiskerlandsbyer, men turismen skjøt for alvor fart på 60-tallet, og solkysten har i dag vokst seg til å bli et verdenskjent turistområde og en av Spanias aller mest besøkte reisemål.

Det er enkelt å ta seg mellom de mange feriebyene via et godt utbygget veinett. Svært mange som reiser hit velger å plukke opp en leiebil på flyplassen utenfor Málaga. Herfra tar man seg enkelt frem til de mange feriebyene langs kysten og i innlandet. De meste populære reisemålene ved solkysten inkluderer blant annet Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Estepona, Marbella, Nerja og Mijas. Málaga by er i tillegg en populær storbydestinasjon som byr på både strand og shopping, en sjarmerende gamleby og en ny og lekker marina.

Flyplassen ligger utenfor Málaga by, og målt i antall passasjerer er den Spanias fjerde største flyplass. Flytiden fra Norge er på omkring 4 timer, og det er direkte flyforbindelse fra alle landets største flyplasser hele året. Tognettet i Spania er moderne og effektivt, og fra f.eks. Madrid er det smidig å ta toget ned til Costa del Sol.

Costa del Sol har et rikholdig utvalg av hoteller, leiligheter og feriehus, og dette er også et av Sør-Europas mest populære området for nordmenn å kjøpe fritidsbolig i. Mange setter derfor sammen reisen sin selv, med rutefly, hotell/leilighet og gjerne leiebil. Vil man bestille en pakkereise er det flere norske reiseselskaper som tilbyr dette, i tillegg til temareiser som golf-, sykkel- og mat/vinreiser.

Hvem passer dette reisemålet for?

Costa del Sol er et av Spanias aller første turistmål og er således særs godt utviklet, og her finnes virkelig noe for alle, uansett hvilket mål man har med ferien. Reisende med interesse for kultur, kunst og historie vil like Málaga by, og en romantisk ferie får man i sjarmerende Nerja. Gamlebyen i Marbella er ansett som Spanias fineste, mens marinaen i Puerto Banús er stedet for å se og bli sett. her bor man lekkert og fester på rådyre nattklubber. Barnefamilier vil trives i f.eks. Torremolinos, med en flott opparbeidet strandpromenade, koselige restauranter og et lite badeland. Deler av stranden  er også tilrettelagt for rullestolbrukere.

Når er det best å reise hit?

Til Costa del Sol kan man reise hele året. Sommersesongen er lang, gjerne fra april til november, men de varmeste månedene er juni, juli og august, da temperaturen ofte ligger på over 30 grader. Selv midtvinters kan været by på både varmende sol og kanskje et bad i havet for de tøffeste. Ved å reise utenfor de mest populære månedene kan man gjøre gode hotellkupp, men det er greit å være klar over at visse fasiliteter som svømmebasseng og badeland kan være stengt. Beste periode å reise for både godt vær, gode badetemperaturer og lave priser er mai, september og oktober.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Villa Padierna Palace Hotel ★★★★★ 7n 11 511,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Costa del Sol
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 17°C 9°C 15°C
februar 17°C 9°C 14°C
mars 19°C 11°C 15°C
april 20°C 12°C 15°C
mai 23°C 15°C 17°C
juni 27°C 19°C 18°C
juli 29°C 21°C 21°C
august 30°C 22°C 22°C
september 28°C 20°C 21°C
oktober 24°C 16°C 19°C
november 20°C 12°C 17°C
desember 17°C 9°C 16°C
Prognose for Costa del Sol